fantomek24 15.03.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 czy mozecie polecic jakie brac i skad z montazem, zastanawialem sie nad normalna siatka ale chyba cena porownywalna a i ladniejsze panelowe prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maudi 15.03.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 panelowe ładniejsze i mocniejsze ale cena prawie dwa razy większa... ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukiimag 17.03.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Ja mogę polecić firmę Siatex z Zamościa... Montaż jest tak banalnie prosty że sam montowałem. Kontakt z firmą bezproblemowy nawet przez gg. A ceny z tego co pamiętam jak szukałem mieli naprawde konkurencyjne więc może warto zobaczyć ich stronę.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 18.03.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 My kupowaliśmy ogrodzeniowe panele z Siatkogrodu. Opcjonalnie była brana pod uwagę siatka , ale ta wizja co chwilę przeze mnie odpychana . Wyszło niewiele drożej niż siatka, a wrażenie też nieporównywalne. Poza tym, paneli prosty jak budowa cepa. BTW - zaoszczędziliśmy panele mamy z Siatkogrodu, ale obejmy zakupiliśmy na allegro - było po prostu taniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 25.03.2012 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 ok ale pytanie który panel jest dobry po tego również jest dużo, 4mm lub 5mm, ocenk ogniowy, proszkowane etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escone 25.03.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 wg mnie panelowe jest brzydsze. Wygląda jak prowizorka budowlana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 26.03.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 escone - jeśli puścić na to ogrodzenie bluszcz, będzie zielono cały rok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 27.03.2012 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 a czy to prawda ze panelowe ogrodzenie powlekane PCV jest trwalsze i lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.03.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Nie wiem skąd te opinie. Panelowe jest droższe od siatki i z pewnością mniej trwałe. Chyba, że ktoś porównuje kiepską siatkę i bardzo dobre panele. Wygląd, rzecz gustu. Co do obrastania bluszczem, czy inną zieleniną to wydaje mi się, że to bez znaczenie. Plusem paneli jest to, że ich nie trzeba naciągać przy montażu, a minusem, że trzeba dość dokładnie ustawić słupki. W przypadku uszkodzeń w siatce wymieniamy pojedyncze druty, a w panelu trzeba spawać lub wymienić cały panel. Wydawałoby się, że skoro w panelu drut grubszy to i panel trwalszy, ale z doświadczenia powiem, że po kilku latach zgrzewane oczka potrafią puszczać (czy to od opierania się, czy od wiatru) i panel zaczyna hałasować, a degradacja postępować coraz szybciej. Nie ma co demonizować, ale ja preferuję dobrą, ocynkowaną siatkę z pokryciem, a nie panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszratajczyk 28.03.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 (edytowane) a nie myśleliście o ogrodzeniu drewnianym? Dobry płot wytrzyma równie długo jak siatka, która nie oszukujmy się - jest brzydka. Andrewex na swoje produkty daje 5 lat gwarancji, więc to chyba o czymś świadczy. Edytowane 6 Marca 2015 przez Elfir reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nutka1989 31.03.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 (edytowane) Dobry płot wytrzyma równie długo jak siatka, która nie oszukujmy się - jest brzydka. Andrewex na swoje produkty daje 5 lat gwarancji, więc to chyba o czymś świadczy. Potwierdzam,drewniany płot wygląda dużo przyjemniej. No i jest naturalny:-) Edytowane 6 Marca 2015 przez Elfir reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszratajczyk 16.04.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Potwierdzam,drewniany płot wygląda dużo przyjemniej. No i jest naturalny:-) A jeśli chodzi o Andrewex to mogę poświadczyć-b.solidna firma. Ja akurat miałam do czynienia z "ich"deskami tarasowymi i faktycznie wszystko na najwyższym poziomie,a jeszcze jak trafić na ceny promocyjnie- mozna być tylko zadowolonym:-) montowali u ciebie też czy tylko u nich kupowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaska 07.05.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Część płotów mają akurat w promocji, jakby ktoś chciał, niektóre nawet o 40% taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
encefalo 07.05.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 powiem tak że z gustami się niedyskutuje ale moim zdaniem panelowe jest ładne ale przy firmie lub terenu pod wynajem ale przy domu czegoś takiego bym sobie nie zrobił. Z doświadczenia poleciłbym by siatkę ocynkowaną (ogniowo) 150cm o oczku 55mm z drutu 2,9 lub 3mm, słupeczki profil 50x50x3mm, podmuróweczka do 20cm szeroka 15cm i powiem że wnuki przeżyje a i psy nierozciągną czując Waszą piesie jak ma.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek67 07.02.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Siatka pleciona to przeszłość, ledwo to rozwieszą to już obwisa, więcej na niej plastiku niż drutu no bo powlekana. Ja do siebie planuje panele ogrodzeniowe cena porównywalna do siatki plecionej a sztywność powalająca. http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=21238216 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 28.03.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 a co myślicie o ogrodzeniu panelowym 2D?Jest solidniejsze i wytrzymalsze. http://www.ogrodzenia.olbud.info/offers/show/14/SYSTEM_2D,10.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilci 07.04.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Jeżeli decydujecie się na panelowe to radzę kupować wyłącznie w ocynku i lakierze - najczęściej występują w proszkowym ale jak ktoś chce to zawsze może póżniej pomalować dowolną farbą i w zasadzie bardzo się nie różni. Jakakolwiek by jednak farba nie byłam to MUSI być ocynkowane ogniowo.Jak już ktoś decyduje się na siatkęm to po kiilku latach najbardziej newralgicznym punktem są słupki. Na tym nie oszczędzajcie./tu był :spam:/ Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez edde spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 07.04.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 to które cynkowanie jest wytrzymalsze: proszkowe czy ogniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XCEL 07.04.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Panele ogrodzeniowe występują w wersji ocynkowanej oraz ocynkowanej i malowanej proszkowo, ostatnia wersja jest najtrwalsza ponieważ powłoka lakieru ogranicza utlenianie się ocynku. Zdjęcie prezentuje panele ocynkowane i malowane proszkowo wykonane z drutu 6/5/6 mm.http://eurofence.pl/sites/default/files/bramy/Styl_Stowe/heavy_main.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budującakobieta 11.04.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja miałam na budowie ogrodzenie panelowe robione przez firmę z krakowa [uSUNIĘTO REKLAMĘ WŁASNEJ FIRMY] Mają i bramy takie, siakie i ogrodzenia i powiem szczerze, że chyba bym się na to więcej nie zdecydowała. Co prawda, to co zrobiła ta firma przetrwało i potem nawet te słupki i bramę sprzedałam, ale same panele (kupiłam tańsze sama i oni mi tylko zamontowali) były już po budowie w kiepskim stanie. Te panele były tylko ocynkowane, nie malowane. Wiem, że budowa to nie normalne mieszkanie, ale tak naprawdę to w jakimś mega przyśpieszonym czasie pokazuje co się, z tymi panelami dzieje. Kilka razy je zdejmowalidsmy, i po jakimś czasie była ona cała wgnieciona Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts