fidel7 15.03.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 witam.mam pytanie jak zalaczac ten sam wentylator kanałowy w drugiej lazience ktrora ma wspolny kanal wentylacyjny. Wentylator kanalowy jest zalaczany w pierwszej łazience przez zarowke. wszystko 230V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 16.03.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Musisz zastosować przekaźnik pośredniczący.Zwykły za 20zł jeśli wentylator ma pracować wtedy gdy się świeci światło w jednej z łazienek.Niezwykły za ~60zł jeśli wentylator ma pracować przez określony czas po wyjściu z łazienki.Prześlij mi swój mail na PW, to w odpowiedzi dostaniesz taki schemacik z podłączeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 16.03.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 robertsz dobrze ci radzi tylko teraz jak to zrealizować to musisz sam rozgryć nie wiem czy już masz wykończone wszystko czy stan surowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidel7 29.05.2012 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam. Powielam pytanie a mianowicie chodzi mi o schemat, tzn. co muszę zastosować i jak połączyć abym mógł włączać wentylator kanałowy umieszczony na poddaszu równocześnie z włączeniem światła w każdej z łazienek i żeby jeszcze po wyłączeniu światła w którejkolwiek łazience chodził np. przez 10 min. Wiem że powinienem zastosować jakieś przekaźniki i jakąś czasówkę do wentylatora. Chciałbym uniknąć sytuacji, że jak włączę światło w jednej łazience i wentylator to żeby nie zapalało mi się jednocześnie światło w drugiej łazience i żeby nic nie kolidowało podczas użytkowania dwóch łazienek jednocześnie. Przysyłam w załączniku szkic instalacji jaką mam w dwóch łazienkach (taki amatorski) Trochę zawiłe, w razie pytań proszę pisać Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts