arczi 15.03.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 WitamMam problem, nie wiem czym smarować rolki od drzwi kabin prysznicowych, z tego względu że tych kabin jest więcej niż jedna postanowiłem zapytać co by nie spaprać łożyskRolki są na łożyskach, ostatnio 2szt mi się rozsypały, na pewno nie wolno WD40 ani niczym w tym rodzaju, myślę o smarze teflonowym lub silikonowym, chyba musu być w sprayu bo inaczej nie dostanie się do łożysk, taki zwykły jedynie przesmaruje się same kółeczka. Co byście mi polecili, wole się zapytać, bo te rolki wcale nie są takie tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 18.03.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 z jakiej kabiny sś to rolki? Czy to jet polska produkcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arczi 18.03.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 to są te rolki TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 19.03.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ja bym spóbował smaru do łańcuchów motocyklowych. Jest biały, w sprayu. Smaruję tym często rolki w bramie garazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 19.03.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 W sumie to silikonowe rolki wiec nie powinienes ich niczym smarowac.W kabinach Cersanitu (konkretnie Carmen) mam takie rolki i jest ok.Czemu chcesz je smarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arczi 19.03.2012 23:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 głównie to chodzi mi o smarowanie łożysk które są wmontowane w rolkach (metalowe łożyska) już mi się rozsypały 2 sztuki, rolka całkiem wypadła a łożyska już nie było.Chociaż myśle że te plastikowe kółka które pracują w prowadnicach kabiny to też się powinno smarować, jedne posmarowałem i lżej chodzą drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 20.03.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 z zasady nie powinieneś martwić się o takie rzeczy .kupujesz roki i masz na nie dwa lata gwarancji,wiec jak sie rozsypia wymień na nowe.Zakup kilka na zapas żebyś nie został bez rolek na czas reklamacji i tak w koło.Możesz też kupić lepsze roki innej firmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nieporęt 01.02.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 ikaria. Niestety nie masz racji. W Polsce nie ma przepisu który nakazywałby sprzedajacym wystawianie gwarancji na towar. Kupując trzeba się samemu zabezpieczać upewniajac się że na dany towar jest gwarancja. Producenci którzy dbaja o jakość wytwarzanych przez siebie towarów sami powinni podnosić ich wartość dając na te towary gwarancję. Jeśli takiej gwarancji nie uzyskasz świadczy to tylko o słabości producenta. arczi. To ile rolki będą Tobie służyły zależy przede wszystkim od jakości wody . Jesli mieszkasz w polsce północnej np. w oklicach Gdańska to możesz mieć pewność że nawet dbając o łożysko, długo się nim nie nacieszysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przem79 20.12.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Tu znajdziesz podstawowe informacje na temat czym smarować i jak dbać o rolki http://rolkidokabinprysznicowych.pl/rolki-do-kabin-prysznicowych/ miłej lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 28.06.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Odkopię nieco temat i podam swoje rozwiązanie.W związku z faktem, iż dolne pojedyncze rolki w mojej kabinie zaczęły szwankować (blokować się/ ciężko chodzić) postanowiłem zadziałać. Po kolei:- demontaż i czyszczenie rolek - użyłem octu - nieoceniony w łazience!- po kropli na każdą rolkę smaru do łańcuchów rowerowych na trudne warunki (woda/ śnieg). Smar ten - ZIELONY FINISHLINE - jest zielony:lol2:, gęsty, a jednocześnie wystarczająco rzadki, aby dostał się do maszynowych łożysk. Oczywiście po tym zabiegu, łożyska działają jak nowe i tym samym wydłużyłem nieco ich żywotność.Z informacji zaczytanych w sieci wynika, że smarowanie tych łożysk powinno wykonać się raz na kwartał! Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts