qkasurf 16.03.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Witam kolegów i koleżanki.Coraz bardziej przekonuję się do sensu inwestycji w rekuperację.Będę stawiał dom w kwietniu, stąd ciśnienie by zorganizować się do tego czasu.Dom- 124mkw pow. użytkowej.- System szkieletowy, łączna grubość izolacji w ścianach- 310mm (wełna drzewna 160mm w konstrukcji, płyta drzewna zew. elewacyjna 100mm- system ściany Steico Flex-Protect, 50mm wełny mineralnej w ruszcie pod nidą), łączna grubość izolacji w stopie 290mm (wełna mineralna), wewnątrz na ruszcie (pod nidą) folia paraizolacyjna,- poddasze nieużytkowe, nieocieplone,- ogrzewanie podłogowe wodne w całym domu, piec gazowy kondensacyjny + zasobnik,- Okna 6 komorowe z pakietem 3 szybowym 0,5 bez nawiewników.Już teraz wyobrażam sobie że paraizolacja, którą będę montował (przewiewy i dziury wykluczone), w kombinacją z szczelnymi oknami, zamknie mi solidnie mój domek. Obawiam się sytuacji związanej z zyciem w puszce uzależnionej od działania niepewnej wentylacji grawitacyjnej. Zdaje sobie sprawę, że już mam problem zwiazany z nieocieplonym poddaszem, na które chciałbym wszystko przenieść- całą instalację wentylacji mechanicznej. Jest wiele pytań, brak doświadczenia, mało czasu. Dlatego muszę działać szybko, z firmą-fachowcem godnym polecenie, który może ten stan zamienić. Proszę was o rekomendacje.Dziękuję z góry!Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts