ribisi 17.03.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Witam Mam na oknach (130x140cm) założone zwycajne rolety - te na wałku, zwijane ręcznie za pomocą łańcuszka. Chciałabym ułatwić sobie życie i zamontować na nich system elektryczny i tutaj pytanie - jak to zrobić krok po kroku? Nie mam pojęcia nic a nic o elektryce i instalacjach dlatego zwracam się z prośbą do Fachowców Pozdrawiam, Olga PS. W firmach montujących wycenili mi całą farse na ponad 5 tyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 17.03.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 ribisi napisał: Witam Mam na oknach (130x140cm) założone zwycajne rolety - te na wałku, zwijane ręcznie za pomocą łańcuszka. Chciałabym ułatwić sobie życie i zamontować na nich system elektryczny i tutaj pytanie - jak to zrobić krok po kroku? kupujesz silniki do rolet na allegro i montujesz. Cytat Nie mam pojęcia nic a nic o elektryce i instalacjach dlatego zwracam się z prośbą do Fachowców Pozdrawiam, Olga PS. W firmach montujących wycenili mi całą farse na ponad 5 tyś... I dlatego pewnie uznałaś, że zrobisz to sobie za 500 góra 550 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 18.03.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 ribisi napisał: ... PS. W firmach montujących wycenili mi całą farse na ponad 5 tyś... Dla ilu rolet? Sześciu? Jeżeli według Ciebie to jest farsa to nadaj pociągaj sznureczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ribisi 18.03.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Wakmen napisał: Dla ilu rolet? Sześciu? Jeżeli według Ciebie to jest farsa to nadaj pociągaj sznureczkami. Dla 3. Tak. Farsa. Jeżeli mogę zrobić to za 500? I podjąć się samodzielnego montażu. Jeszcze jedno pytanie - rozumiem, że kupuje wałek elektryczny. Jak wybrać odpowiedni? Zorientowałam się, że są różne rozmiary. I drugie: Co z pilotem? W zestawie do tych wałków nie ma ich. Jak wybrać kompatybilny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 18.03.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 ribisi napisał: Dla 3. Tak. Farsa. Jeżeli mogę zrobić to za 500? I podjąć się samodzielnego montażu. Chciałbym to zobaczyć. Wrzucisz filmik na youtube? Cytat Jeszcze jedno pytanie - rozumiem, że kupuje wałek elektryczny. Jak wybrać odpowiedni? Zorientowałam się, że są różne rozmiary. Na ogół podany jest przedział do jakich dany napęd można użyć. I nie wolno wychodzić z założenia, że 3 cm więcej też pociągnie. Cytat I drugie: Co z pilotem? W zestawie do tych wałków nie ma ich. Jak wybrać kompatybilny? Dowolny do sterowanie rolet. PS. Mówimy o roletach czy żaluzjach. O zewnętrznych czy wewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wysokk 21.03.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Co to jest wałek elektryczny?Czy możesz podać typ? UWAGA: drugie: Co z pilotem? W zestawie do tych wałków nie ma ich. Jak wybrać kompatybilny? Dowolny do sterowanie rolet. Nie jest tak. Pilot musi być kompatybilny z odbiornikiem. Jeżeli we "wałku" nie ma odbiornika - musisz dokupić komplet: pilot i odbiornik (1 komplet dla każdej rolety). No i odbiornik musi być kompatybilny z "wałkiem". Co do instalacji elektrycznej - to 230 V należy doprowadzić do każdego okna. Do tego ewentualnie zasilacze 24 V (zależy od "wałka"). W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts