ribisi 17.03.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Witam Mam na oknach (130x140cm) założone zwycajne rolety - te na wałku, zwijane ręcznie za pomocą łańcuszka. Chciałabym ułatwić sobie życie i zamontować na nich system elektryczny i tutaj pytanie - jak to zrobić krok po kroku? Nie mam pojęcia nic a nic o elektryce i instalacjach dlatego zwracam się z prośbą do Fachowców Pozdrawiam, Olga PS. W firmach montujących wycenili mi całą farse na ponad 5 tyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 17.03.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Witam Mam na oknach (130x140cm) założone zwycajne rolety - te na wałku, zwijane ręcznie za pomocą łańcuszka. Chciałabym ułatwić sobie życie i zamontować na nich system elektryczny i tutaj pytanie - jak to zrobić krok po kroku? kupujesz silniki do rolet na allegro i montujesz. Nie mam pojęcia nic a nic o elektryce i instalacjach dlatego zwracam się z prośbą do Fachowców Pozdrawiam, Olga PS. W firmach montujących wycenili mi całą farse na ponad 5 tyś... I dlatego pewnie uznałaś, że zrobisz to sobie za 500 góra 550 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 18.03.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 ... PS. W firmach montujących wycenili mi całą farse na ponad 5 tyś... Dla ilu rolet? Sześciu? Jeżeli według Ciebie to jest farsa to nadaj pociągaj sznureczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ribisi 18.03.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Dla ilu rolet? Sześciu? Jeżeli według Ciebie to jest farsa to nadaj pociągaj sznureczkami. Dla 3. Tak. Farsa. Jeżeli mogę zrobić to za 500? I podjąć się samodzielnego montażu. Jeszcze jedno pytanie - rozumiem, że kupuje wałek elektryczny. Jak wybrać odpowiedni? Zorientowałam się, że są różne rozmiary. I drugie: Co z pilotem? W zestawie do tych wałków nie ma ich. Jak wybrać kompatybilny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 18.03.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Dla 3. Tak. Farsa. Jeżeli mogę zrobić to za 500? I podjąć się samodzielnego montażu. Chciałbym to zobaczyć. Wrzucisz filmik na youtube? Jeszcze jedno pytanie - rozumiem, że kupuje wałek elektryczny. Jak wybrać odpowiedni? Zorientowałam się, że są różne rozmiary. Na ogół podany jest przedział do jakich dany napęd można użyć. I nie wolno wychodzić z założenia, że 3 cm więcej też pociągnie. I drugie: Co z pilotem? W zestawie do tych wałków nie ma ich. Jak wybrać kompatybilny? Dowolny do sterowanie rolet. PS. Mówimy o roletach czy żaluzjach. O zewnętrznych czy wewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wysokk 21.03.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Co to jest wałek elektryczny?Czy możesz podać typ? UWAGA: drugie: Co z pilotem? W zestawie do tych wałków nie ma ich. Jak wybrać kompatybilny? Dowolny do sterowanie rolet. Nie jest tak. Pilot musi być kompatybilny z odbiornikiem. Jeżeli we "wałku" nie ma odbiornika - musisz dokupić komplet: pilot i odbiornik (1 komplet dla każdej rolety). No i odbiornik musi być kompatybilny z "wałkiem". Co do instalacji elektrycznej - to 230 V należy doprowadzić do każdego okna. Do tego ewentualnie zasilacze 24 V (zależy od "wałka"). W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts