Kuba Kaczmarski 17.03.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 (edytowane) Witam. Jak Wam się podoba projekt Z197 ?? Ostatnio szukam z żoną ciekawego projektu i chyba w końcu ostatecznie znaleźliśmy. Edytowane 18 Marca 2012 przez Kuba Kaczmarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANEK K 18.03.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Witam. W końcu coś drgnęło. Ja zamierzam budować za rok Z 197 Lustro w Jeleniej Górze ,projekt mam już zakupiony i w tym roku się przygotowuję -gratuluję gustu ,bo to piękny i praktyczny domek, ja nic nie zmieniam w projekcie ,nie będzie tylko kominka i kanałów wentylacyjnych-rekuperacja i zastanawiam się nad doświetleniem sypialni dodatkowym oknem dachowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
llollek 10.05.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witam W zeszłym roku zacząłem budowę Z197 i teraz jestem na etapie krycia dachu. Projekt "lekko" zmodyfikowaliśmy (poszerzony budynek, kilka nowych okien - kolankowe w sypialnie, narożne w kuchni, tarasowe w salonie, modyfikacje ścianek działowych, rekuperator, strop lany zamiast terivy) Domek "od wewnątrz" prezentuję się równie fajnie jak i od zewnątrz. Jak by ktoś potrzebował to służę doświadczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek W. 13.05.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Witam Wszystkich Jesteśmy na etapie wyboru projektu. Z197 bardzo się nam podoba.Proszę o opinię jakimi kryteriami się Państwo kierowali wybierając ten projekt. Jesteśmy z okolic Sandomierza, więc wielka prośba do Pana z Krakowa, czy była by możliwość oglądnięcia Pana budowy? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
llollek 14.05.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 WitamNie ma probelmu z obejrzeniem inwestycji - szczegóły poszły na Pana maila.Co do kryteriów wyboru to pasowało nam przedewszystkim usytuowanie pomieszczeń w kontekście stron świata (mamy wjazd na działkę od południa), wielkość oraz funkcjonalnośc pomieszczeń, wrażenia estetyczne również. Tak na szybko tyle. Szczegóły opowiem na miejscu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANEK K 16.05.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Witam.Jak widać na zdjęciu zmienił Pan sporo .Ciekawy jest kosztu lanego stropu i tak z ciekawości ile kosztował stan zero, no i prosimy o więcej foto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
llollek 16.05.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 WitamBuduję ten domek kompleksowo (do stanu deweloperskiego) przez firmę i nie znam składowych kosztów. Na stan zero, jako że robiłem w zeszłym roku to miałem na niego oddzielną wycenę i umowę, Kosztowało mnie to dość dużo bo 70tyś. (fundamenty plus drenaż). Ale u mnie działka ma 12% nachylenia i fundamenty w niektórych miejscach miały 2.5m głębokości. Plus ściana oporowa znacznie wzmocniona na wszelki wypadek. Zdjęcia postaram się wrzucić na jakąś galerię muratora. Dam linka jak to zrobię. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek W. 16.05.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Panie Karolu. Dzięki za szybką odpowiedź. Według mojej wiedzy strop lany zwłaszcza z wykorzystaniem cegły jest sporo tańszy od gotowego i podobno lepszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
llollek 17.05.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Na etapie wyboru stropu wertowałem na necie za i przeciw (lany czy teriva). W projekcie jest teriva. Co do kosztów to opinie na forach są podzielone. Na pewno terivę szybciej się montuję i oszczędza się czas. Ale jest to strop grubszy a moim przypadku zależało mi na oszczędności miejsca na instalację rekuperatora pod sufitem i zabudowane jej karton-gipsem. Przy zmianie na leny zaoszczędziłem "parę" cenymetrów na podwieższenie sufitu. Dodatkowo czytałem że źle położona teriva na dużych powierzchniach może "klawiszować" - pękanie sufitu (nieistotne dla mnie ze względu na karton-gips) oraz efekt sprężynowania posadzki przy chodzeniu nim (trochę to mi się wydaję niemozliwe ale tak ludzie pisali). I teriva jest cichsza od lanego. Podsumowując, nie żałuję zmiany stropu na lany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek W. 20.05.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Na etapie wyboru stropu wertowałem na necie za i przeciw (lany czy teriva). W projekcie jest teriva. Co do kosztów to opinie na forach są podzielone. Na pewno terivę szybciej się montuję i oszczędza się czas. Ale jest to strop grubszy a moim przypadku zależało mi na oszczędności miejsca na instalację rekuperatora pod sufitem i zabudowane jej karton-gipsem. Przy zmianie na leny zaoszczędziłem "parę" cenymetrów na podwieższenie sufitu. Dodatkowo czytałem że źle położona teriva na dużych powierzchniach może "klawiszować" - pękanie sufitu (nieistotne dla mnie ze względu na karton-gips) oraz efekt sprężynowania posadzki przy chodzeniu nim (trochę to mi się wydaję niemozliwe ale tak ludzie pisali). I teriva jest cichsza od lanego. Podsumowując, nie żałuję zmiany stropu na lany. Myślę , że dobrze Pan zrobił lejąc strop.Ja planuję również robić strop lany na poddaszu zamiast rigipsów. Ps. Panie Karolu wysłałem Panu na maila parę zdjęć mojego ogrodzenia o którym rozmawialiśmy telefonicznie. pozdrawiam Mirek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomirw 30.05.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 [ATTACH=CONFIG]115180[/ATTACH] Witam, My czekamy na pozwolenie na budowę domu Z197. Mam nadzieje, że budowa ruszy pod koniec czerwca:) Powiększyliśmy okna, na dole zrobiliśmy "wykusz" zrezygnowaliśmy z małej łazienki na górze. narazie jak dlamnie dom wydaje sie bardzo fajny i funcjonalny, zobaczymy w praktyce, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANEK K 14.06.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Ja tam stawiam na terivę szybciej ,ciszej i tak jak w projekcie ,lany wcale nie jest tak łatwo zrobić -czas ucieka ,stali też pójdzie -ale każdy jest swoim inwestoremopini co nie miara http://forum.muratordom.pl/showthread.php?127480-STROP-%C5%BBELBETOWY-CZY-TERIVA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek W. 29.06.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Co myślicie o Noeli jest podobna do z197 ale chyba bardziej praktyczna?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANEK K 30.06.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Noeli czy Noemi z ARCHETONA , bo na taki się natknąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek W. 30.06.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Noeli czy Noemi z ARCHETONA , bo na taki się natknąłem. Chodzi mi o Noelię z Domplanu 117metrów. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANEK K 01.07.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Też fajny ale brak balkonu,na dole masz dodatkowy pokój ,góra w z197 jest naprawdę fajnie rozplanowana zetka ma też nowocześniejszy design nie dla wszystkich jednak ma to znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek W. 02.07.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Też fajny ale brak balkonu,na dole masz dodatkowy pokój ,góra w z197 jest naprawdę fajnie rozplanowana zetka ma też nowocześniejszy design nie dla wszystkich jednak ma to znaczenie. Balkon można doprojektować podobny jak w z-etce, właśnie ten pokój na dole robi przewagę noeli nad z197, góra w z-etce ma plusy ale noelia też je ma np. pralnia-suszarnia, prysznic w łazience na dole a design można dopasować. Co myślicie?http://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyyes.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts