Projektant KM-C 06.06.2014 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 a skąd niby taki inwestro ma się dokłądnie orientować w detalach? nie każdy studiuje muratora przez kilka lat i nie musi się znać na detalach, właśnie po to zatrudnia architekta - to architekt się podpisuje krwią na projekcie w celu PnB. Wymaganie od inwestora,żęby znał się na detalachszczegółó konstrukcyjnych to jak wymaganie od laika,żeby znał się na leczeniu zębów. Metodę weryfikacji podawałem, projekt należy przedstawić firmom wykonawczym, zweryfikują go dokładnie. Pisałem też, by prosić o telefon do konstruktora. Podpis krwią przez architekta, żadnych gwarancji Państwu nie daje. Prócz architekta podpisy na projekcie składają konstruktor i instalatorzy. Za bezpieczeństwo konstrukcji budynku, odpowiada konstruktor, nie architekt. Nigdzie nie napisałem, że inwestor ma się znać na detalach. Pisałem o tym, że projekt powinien detale zawierać, a to sprawdzić może każdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts