wp03 18.03.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Witam Chciałbym się poradzić osób orientujących się w tej materii. Czy na terenach, dla których nie ma obowiązującego MPZP (stary określał jako tereny pod "mieszkalnictwo zagrodowe"), a jest jedynie studium określające, że grunty te "wskazane są pod tereny mieszkaniowo-usługowe i zabudowy zagrodowej", można lokować produkcję np. kostki granitowej?Czy gmina powinna powiadamiać sąsiadów o planowanej lokalizacji takich usług?Czy sąsiedzi mają prawo się odwoływać? Czy produkcję kostki granitowej można uznać za usługi uciążliwe? Bardzo liczę na odpowiedzi i z góry dziękuję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 18.03.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Sąsiedzi z pewnością mogą próbować zablokować taką działalność na sąsiadującej działce. Nie ma w tym nic dziwnego - sam bym protestował gdyby sąsiad zaczął produkować kostkę betonową za płotem. Uciążliwość usług - jest przy tym hałas, zapylenie, niemiłe zapachy? Jeśli tak to z pewnością są uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp03 18.03.2012 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Dzięki BAD Mnie właśnie sąsiad zaskoczył taką działalnością. Po dłuższej nieobecności na działce zastałem na posesji sąsiedniej (właściwie na wprost mojej, oddziela mnie aż i tylko szerokość jezdni, ale zawsze to już coś) działający już "biznes".Obawiam się, że o ciszy i nie tylko mogę zapomnieć. Obróbka bloków granitu, łupanie kostki granitowej chyba niestety do cichych nie należy.Stąd też moje pytania, ponieważ zagospodarowuję działkę z myślą o budowie domu za jakiś czas, a warunki mogą się niekorzystnie zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts