SUSPENSER 05.07.2017 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Rok 1958. Egipt. Prezydent Nasser kpi obowiązku noszenia hijabu. Jak bardzo zradykalizował się ten świat... ] To przykład na to, że wystarczy, żeby dobrzy ludzie się nie sprzeciwiali a zło triumfuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.07.2017 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Afganistan - wczoraj i dziś Jak tak dalej pójdzie to Szwecja, Francja, Niemcy 202? We Francji już się praktycznie zaczęła wojna domowa, w Szwecji i Niemczech są jej zalążki a najeźdźcy jako tzw. uchodźcy są nadal importowani z afrykańskiego przybrzeża ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.07.2017 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 "Fantazja to naturalny aspekt ludzkich działań. Na pewno nie niszczy rozumu, ani go nawet nie obraża; nie stępia też apetytu na prawdę naukową i nie zaciera jej postrzegania. Wręcz przeciwnie. Im bystrzejszy i trzeźwiejszy umysł, tym wspanialsze będzie snuł fantazje." J.R.R. Tolkien Ależ oczywiście - wystarczy poczytać fantastykę naukową i ma się nieodparte wrażenie, że Verne, Lem i inni są drogowskazami dla wynalazców co powinni wymyślić - tak więc nauka wręcz podąża za fantazjami i wciela je w życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.07.2017 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Dzisiaj podczas obiadu w regionalnej podkarpackiej restauracji usłyszałem poza przepięknymi znanymi "Czarny blues o czwartej nad ranem", "Bieszczadzkie Anioły", "Lubię mówić z Tobą" itp. kilka nowych, ciekawych piosenek - aż się wychodzić nie chciało. Wygooglałem dwa z nich i wklejam do posłuchania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.07.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Do tego jeszcze Ostatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 06.07.2017 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 To przykład na to, że wystarczy, żeby dobrzy ludzie się nie sprzeciwiali a zło triumfuje. Jak w wierszu pewnego luterańskiego pastora: Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem. Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą. Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem przecież socjaldemokratą. Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem. Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było. A prawdą jest, że każda władza deprawuje i trzeba jej patrzeć na łapska, zwłaszcza iż mam wrażenie, że u nas deprawuje jakby mocniej i szybciej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 06.07.2017 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Jak tak dalej pójdzie to Szwecja, Francja, Niemcy 202? We Francji już się praktycznie zaczęła wojna domowa, w Szwecji i Niemczech są jej zalążki a najeźdźcy jako tzw. uchodźcy są nadal importowani z afrykańskiego przybrzeża ... Niedawno NYTimes pokazał mapę z jakich miejsc na Morzu Śródziemnym odbierani są tzw. uchodźcy. Wygląda na to, że jeszcze chwila, a będą ich zgarniać z libijskich plaż Biznes musi się kręcić - mafia zarabia, skorumpowani politycy też, a Unia dorzuca kasy -ostatnio 35 ml euro, by Włosi nie zamknęli portów przed lekarzami i inżynierami z pustyni No to płyną nas ubogacać... Dawno nie byłam w krajach, które wymieniłeś, ale w czerwcu odwiedziłam ukochaną Lizbonę. Trasę z lotniska do hotelu pokonywałam metrem. Na jednym z przystanków wsiadł chłopak o ciemnej karnacji. Upał, środek czerwca a on w kurtce, jakoś tak wzdętej z przodu jakby coś tam chował. Po chwili, kurtkę zasuwa mocniej pod szyję i zaczyna kręcić się wokół relingu mamrocząc coś pod nosem wzburzonym tonem. Żebyś widział przerażone spojrzenia ludzi... Sama momentalnie spociłam się ja mysz ze strachu. Jak tylko metro stanęło wszyscy rzucili do wyjścia.... Tak to teraz wygląda. Niby spokój i wszystko normalnie, ale to tylko pozory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 06.07.2017 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Dzisiaj podczas obiadu w regionalnej podkarpackiej restauracji .... No to ja tak dobrze karmi jak zabawiają klientów, to musiało by pysznie! Domowych melodii nie znałam, a Strachy bardzo latynoskie i hot U mnie dziś w "kuchni bez wyrzutów sumienia" wegański tatar. Na zdjęciu brakuje szatkowanej cebuli, nie chciało mi się iść do sklepu. D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 06.07.2017 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Słownik prawdy i zdrowego rozsądku, Kazimierz Bartoszewicz, 1905 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 06.07.2017 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Przywołana do porządku zmykam na kurs gotowania Tatara nie będzie, ale klasyka kuchni wietnamskiej tak! Może w końcu dowiem się, ile tego baluta gotować by pióra nie właziły między zęby OK, jeszcze muzyka. Dzisiejszą inspiracją jest Festiwal Skrzyżowania Kultur jego tegoroczny gość - Marta Gomez z Kolumbii Tu w duecie z Idanem. Czule i delikatnie. Cada Dia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 07.07.2017 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Będzie dobrze... jak zawsze... całkiem sam. Lecę dalej... Idę dalej.... Płynę dalej... Zostawiam wszystko za sobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 07.07.2017 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.07.2017 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 A prawdą jest, że każda władza deprawuje i trzeba jej patrzeć na łapska, zwłaszcza iż mam wrażenie, że u nas deprawuje jakby mocniej i szybciej... Dlatego najlepiej odebrać władzę urzędnikom żeby było jak w Szwajcarii. Gorąco popieram JOW-y w wyborach do sejmu w naszym pięknym kraju plus wyniki referendów wiążące niezależnie od frekwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.07.2017 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Będzie dobrze... jak zawsze... całkiem sam. Lecę dalej... Idę dalej.... Płynę dalej... Zostawiam wszystko za sobą... Niczym w piosence Gawlińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.07.2017 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 OK, jeszcze muzyka. Dzisiejszą inspiracją jest Festiwal Skrzyżowania Kultur jego tegoroczny gość - Marta Gomez z Kolumbii Tu w duecie z Idanem. Czule i delikatnie. Cada Dia Ciekawe i przyjemne w słuchaniu Pozostając w klimacie załączam https://www.youtube.com/watch?v=PyumvTPl9BI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 08.07.2017 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Będzie dobrze... jak zawsze... całkiem sam. Lecę dalej... Idę dalej.... Płynę dalej... Zostawiam wszystko za sobą... "Z czasem samotność głęboko wnika w ciebie i już nie chce stamtąd odejść..." http://my-ksztalciuchy.pl/images/smiles/008.gif C.R. Zafon Wracaj! http://my-ksztalciuchy.pl/images/smiles/icon_evil.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 08.07.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Człowiek nie może pracować bez odpoczynku, ale odpoczynek bez pracy nie daje zadowolenia /przysłowie abchazkie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 08.07.2017 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Weekendowo, więc nieco frywolnie, ale przecież nic co ludzkie nie jest nam obce! https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19894705_1553410261335839_5133306318729894008_n.jpg?oh=5f805c98966be3168ddc76c51286c022&oe=59C716E2[/img Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 08.07.2017 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Weekendowo, więc nieco frywolnie, ale przecież nic co ludzkie nie jest nam obce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 08.07.2017 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Synu... - Tak, tato? - Czy brałeś książkę z napisem "Kamasutra"?! - Tak, brałem. - Dorysowałeś tam coś?! - Nooo chyba tak... - To idź teraz matkę rozplącz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts