Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Weekendowe pogaduchy

tesel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Gosc_123
70-letni Niemiec przeżył tydzień w szczelinie lodowca

Przypomniałeś mi historię innego Niemca, której byłam świadkiem. To był ostatni dzień mojej szkółki nurkowej, koniec dnia, powoli zapadał zmierzch - czekaliśmy tylko na dziewczynę, która popłynęła na ostatni egzamin advance, trochę marudziła, więc wszyscy już lekko zniecierpliwieni wyglądaliśmy jej i raptem ktoś zauważył w oddali człowieka, który jak się wydawało rozpaczliwie machał rękoma! Ki czort?! Co ona tam robi na środku morza?! Podpłynęliśmy bliżej łodzią, jeden z członków załogi skoczył do morza. Przypłynął z zielonym z przerażenia, zziębniętym, szczękającym zębami nurkiem… Okazało się , że to Niemiec, który w trakcie nurkowania oddzielił się od swojej grupy nurkowej (o co nie tak znowu trudno, bo grup było w tym miejscu kilka, no ale zdarzyć się nie powinno, bo nurkuje się w parach - taka zasada!), i gdy się wynurzył w pobliżu nie było już żadnego statku. Tamci widocznie się nie policzyli, wrócili na statek, podnieśli kotwice i popłynęli do portu... Przerażony Niemiec wlazł na rafę i czekał na pomoc, ale wieczorem rozpoczął się przypływ, więc stał już w wodzie prawie po tyłek … no nieciekawie by było gdybyśmy go nie zauważyli… a ciekawe kiedy ktoś by się zorientował, że go brakuje…

Gość Gosc_123

Zajęcia z savoir-vivru.

Prowadzi kobieta, wśród uczestników sami panowie.

Pani zadaje pytanie:- Jesteście na przyjęciu lub w restauracji.

Musicie udać się w pewne miejsce. Jak usprawiedliwicie przed swoją towarzyszką swą chwilową

nieobecność.- Idę się wysikać - padła propozycja z sali.

- No niestety - odparła prowadząca - słowo "wysikać" może zostać uznane za Prostackie I grubiańskie.

- Przepraszam, ale muszę udać się do ubikacji - zgłosił się inny uczestnik.

- No cóż - prowadząca na to - mówienie o ubikacji przy jedzeniu trudno zaliczyć do kanonów kultury. Może jakieś inne pomysły?

- Pani wybaczy - na to kolejny uczestnik - ale muszę udać się uścisnąć kogoś, kogo mam nadzieję przedstawić pani po kolacji.