Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Weekendowe pogaduchy

tesel

Recommended Posts

W Grzybowie bywałem, jak we wsi tylko ze dwa kible z kanalizą były...

A ruskie niewiadomo skąd startowali i nam pobyt hukiem nad głowami

urozmaicali...Eh... byli czasy. Z moja panią (ówczesną :D), na wydmach

my się rozbili, coby romantyzmu zażyć...wszystkie czekolady musiałem

wopistom oddać, co by do rana pozwolili dotrwać ...czekolada to była

wtedy jak twarda waluta ...:D

Ruskie startowały z lotniska w Bagiczu-Podczelu.

Podczele było ukrytą w lasach dużą jednostką radziecką.

Nasi latali od strony Szczecina.

Nasz duża jednostka była między Dźwirzynem a Mrzeżynem plus jednostki rozlokowane na terenie Kołobrzegu łącznie z marynarką wojenną

Jak ruskie czołgi na miasto wypuszczały, to długo nie trzeba było czekać jak z naszych jednostek wykulają się polskie tanki w większej sile liczebnej...

Tak to z dzieciństwa zapamiętałem. Lokum mam na takiej byłej dzielnicy wojskowych ;) niedaleko jeszcze do niedawna jednostka wojskowa stała.....

Co do Grzybowa, to na wydymach fajnie jest :)

Jest jedna taka fajna miejscówa już na wlocie do Dźwirzyna, gdzie są wyższe wydmy i nawet jak wieje mocny wiatr, to tam się idzie rozłożyć jak na patelni..., jest to jeszcze przed plażą... też trochę miejscowa tajemnica :)

Edytowane przez Jarecki79

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wakacje mieliśmy do końca września, pogoda była zaje....a. Słońce, mimo

porannych wrześniowych przymrozków. Siedzieliśmy chyba z 1,5 miesiąca...

Tak długo aż zimne noce stały się trochę nie do zniesienia. Najfajniejsze

wakacje nad morzem jakie pamiętam...:)

ok i chcialam zgrywac ze wiem o co kaman ale nie wiem - jakie buczki?? jakim cementem targa?? Jak ja bylam to chyba mozna bylo jeszcze wejsc - gdzies tam lazilam bo facet w pracy a ja na wlasna reke bladzilam po KOlobrzegu i trafialam w rozne dziwne miejsca.

no ja fanka mocniejszej muzy jestem - wiec min dlatego latarnia jak najbardziej tak no i poujac sie mozna bylo, popogowac ;)

A w porcie na imprezach nie bylam - a szkoda szkoda, napewno by mi sie spodobalo.

"Buczki" to urządzenie dźwiękowe do lokalizacji pozycji portu podczas mgły. Są zamontowane po obu stronach do wejścia do portu.

Jeżeli podczas mgły mogłabyś dojść pod taki buczek (tylko pod jeden, bo drugi jest na terenie wojskowym), to niesamowicie pracuje beton, jak on wydaje dźwięki.

Jak trafił Ci sie jeden chociaż dzien mglisty, to w całym mieście słychać jak dudnią.

Mam kolegę-rybaka, tak z pamięci to ten dźwięk niesie się na ok.15km w morze. Każdy port ma własny sygnał dźwiękowy, aby statki mogły się lokalizować.

Z ciekawostek- na ścianie latarni jest tez płyta pamięci, za tych, co z morza nie wrócili.

dobrze myslalam no prosze...mialo byc o wszystkim a tworca nagle wybiera ktore tamaty sa bardziej lub mniej odpowiednie ... :( E jak wszedzie ...

S..TWÓRCA sie poprawi , jak mu pamięć wróci...http://forum.muratordom.pl/showthread.php?199624-Weekendowe-pogaduchy&p=5274559&viewfull=1#post5274559

Swiki. Jestem ojcem założycielem tego wątku.Po to on powstał aby wrzucać tu wszystko.Raz muzykę,raz ciekawy film a innym razem fajne zdjęcie albo kawał.Co nam akurat w duszy zagra.Byłem na wątku o muzyce,ale mi się nie spodobało.Za bardzo monotematyczny.Tylko linki i linki.Ten wątek zdominowany jest przez Bluenet.On jak pisał nie ma kolegów i ich nie potrzebuje.Ja jestem inny. Bez kolegów moje życie byłoby bez sensu.

Sorry,że tak może górnolotnie poleciałem,ale taki jestem i już.

dobrze myslalam no prosze...mialo byc o wszystkim a tworca nagle wybiera ktore tamaty sa bardziej lub mniej odpowiednie ... :( E jak wszedzie ...

Piszemy o wszystkim.Tylko,że Ty z Jareckim od dwóch dni tylko wspomnienia z Kołobrzegu.To staje się męczące.

Edytowane przez tesel

Piszemy o wszystkim.Tylko,że Ty Jareckim od dwóch dni tylko wspomnienia z Kołobrzegu.To staje się męczące.

oj tam, oj tam, musisz latem wlecieć na jakieś koleżeńskie spotkanie, to będziesz bliżej tematu :)

Co lepsze miejsca i atrakcje juz znasz :) :)

Rzut beretem z okolic Barlinka ;)

To jak spikniemy się na jaki weekend nad morzem?

ew. podczas jakiego letniego driftu z synem bys przyjechał..... i po zawodach cosik się uskuteczni

Blunet to inteligentna bestia i podroczyć się lubi...Nie przykładał bym wagi

do tego, że czasem ktoś ma trochę czasu i namolny się zrobi (tak jak ja teraz:D).

Wiecznie tu siedzieć nie może...W końcu mu się znudzi...albo pietruszkę będzie

musiał siać ! Tak jak ja teraz .

...NO JUŻ IDĘ Z TYMI NASIONAMI !!!

oj tam, oj tam, musisz latem wlecieć na jakieś koleżeńskie spotkanie, to będziesz bliżej tematu :)

Co lepsze miejsca i atrakcje juz znasz :) :)

Rzut beretem z okolic Barlinka ;)

To jak spikniemy się na jaki weekend nad morzem?

ew. podczas jakiego letniego driftu z synem bys przyjechał..... i po zawodach cosik się uskuteczni

Kiedyś musimy to zrobić. Mam rodzinę w Kołobrzegu .Synek ma jednak trochę dalej.Mieszka w Mińsku Mazowieckim.

swiki, dużoooo zmian.

Rond nastawiali w pierony.

Zrobiony jest piekny, nowoczesny stadion Kotwicy Kołobrzeg, im. Karpiniuka, co w katastrofie smoleńskiej życie zakończył.

Reprezentacja Danii podczas Euro 2012 zdecydowała się na Kołobrzeg i będzie trenować na stadionie Kotwy.

Masa hoteli powstała, ścieżki rowerowe od K-gu do Podczela....

Tam na tej dzielnicy "ogrody" na końcu kiedyś tylko Arka stała, teraz odnowiona a obok sporo pięknych apartamentowców.

Port pięknie odnowiony, malowniczy.....

Zrobiona nowa droga od plaży, gdzie była marynarka wojenna pod samo Grzybowo, tam również piękne nowe hotele.

Na terenie dawnych jednostek kwitną nowe osiedla.

ehhh ludzie, musicie przyjechać, można się gdzieś klimatycznie na piwku spotkać.

bo sie czepiasz :p

Obgadujemy nieobecnych, ale jak wpozytywnie i na ogolnym forum to chyba mozna nie :p

Facet jest konkret i tyle - czy sie droczy - nie zauwazylam :) ze mna nie, namolny napewno nie jest, cholernie pewny siebie i bezposredni - przez co moze byc odbierany wlasnie tak jak Tesel go odbiera - ja go za to szanuje.

No to ja tez lece - musze podlac marchewke :p

Milej niedzieli

Może to i miły gość .Nie oceniam go.Tylko jak ktoś pisze,że mu koledzy są niepotrzebni to już na starcie u mnie traci.