Gość Gosc_123 08.10.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Sweet dream or beautiful nightmare ... http://static1.pixdaus.com/files/items/pics/2/10/547210_04807246adfead432e026f7d6a4ed5bd_large.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 10.10.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Gratulacje Mam nadzieję, że będziesz miał jeszcze trochę czasu na wizyty na forum Dzięki ! Tobe Indy też dziękuję za życzenia Tak sobie myślę,że jak podrosną i ja nadal będę coś tam sobie skrobał na forum.. To może zasiądą i przywitają się z internetowymi wujkami i ciociami? Taki znak czasów... jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 10.10.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Ktoś wie co to jest? http://static2.pixdaus.com/files/items/pics/0/91/547091_c43cf67eb98c17a3628b62bc0c94cbad_large.jpg chmury na Jowiszu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 10.10.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Dzięki ! Tobe Indy też dziękuję za życzenia Tak sobie myślę,że jak podrosną i ja nadal będę coś tam sobie skrobał na forum.. To może zasiądą i przywitają się z internetowymi wujkami i ciociami? Taki znak czasów... jak myślicie? A jak mialoby być inaczej . Gratulacje i odemnie , sam byłem niedawno świeżutkim ojcem , wiem jak to jest ... w świecie ojców , dumnych ojców.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 10.10.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Tak sobie myślę,że jak podrosną ...... To może zasiądą i przywitają się z internetowymi wujkami i ciociami? Taki znak czasów... jak myślicie? Mm-mm... ja tam troszkę niecierpliwa jestem.... już chciałabym się przywitać Może jakieś zdjęcia, hmmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 10.10.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 chmury na Jowiszu ?? http://emotikona.pl/emotikony/pic/oklaski.gif Na zdjęciu widać Wielką Czerwona Plamę (antycyklon) i Wielki Biały Owal średnicą zbliżony do średnicy Ziemi... Jar.os w nagrodę dostajesz kosmiczną czterolistną koniczynę. Na szczęście! http://3.bp.blogspot.com/-PoYyGs-WBXg/UBJ4V0HaxCI/AAAAAAAABqM/yPd7VLgnCWs/s1600/1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 10.10.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) Też znak czasów... Koncertowe ewolucje. http://dajerade.com/media/thumbnail/c3/19/c319fcb9d0f052409d72a5e8cd5b6e40.jpg Edytowane 11 Października 2012 przez Gosc_123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 11.10.2012 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 http://emotikona.pl/emotikony/pic/oklaski.gif Na zdjęciu widać Wielką Czerwona Plamę (antycyklon) i Wielki Biały Owal średnicą zbliżony do średnicy Ziemi... Jar.os w nagrodę dostajesz kosmiczną czterolistną koniczynę. Na szczęście! http://3.bp.blogspot.com/-PoYyGs-WBXg/UBJ4V0HaxCI/AAAAAAAABqM/yPd7VLgnCWs/s1600/1.jpg DZIĘKI , DZIĘKI ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 13.10.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Pozdrawiam wszystkich z Marsa El Alami na Synaju, jedno z lepszych w Egipcie miejsc do nurkowania. Nurkuję na rafie, to co tam zobaczyłem jest nie do porównania z górami, rafa prawie nietknięta, rekinów nie spotkałem, poza tym sympatyczne międzynarodowe towarzystwo – Belgowie, Niemcy, Włosi /najgłośniejsi/, Szwedzi, Polacy. Cały dzień coś się dzieje, wieczorem jakaś muzyczka na żywo, a potem do późnych godzin nocnych dyskoteka. Kuchnia...obłędna...jak dla mnie raj.. Plaża i woda...czyściutko i przyjemnie... Wrażenia wzrokowe i nawiązanie znajomości – bezcenne. Jutro wracam , lecąc przez: Synaj, Morze Śródziemne, Turcję, Morze Czarne, Rumunię, Ukrainę... Poniżej – poznałem przesympatyczną Polkę pochodzącą z Podlasia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 13.10.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Dostałem zaproszenie od himalaistki Oli Dzik do Katmandu, NEPAL Dookoła Białej Góry. Trekking wokół Dhaulagiri. 22 dni. Terminy: 30.03 – 20.04, 21.04 – 12.05 oraz październik – listopad 2013. Cena: 4700zł (w wariancie z raftingiem wyjazd o 2 dni dłuższy, cena: 5000zł) + bilet lotniczy (od 2500zł). Liderzy: Daniel Piskorz / Ola Dzik Program wyjazdu: Dzień 1 – przelot Warszawa – Delhi – Katmandu. Dzień 2 – zwiedzanie Katmandu, m. in. Plac Durbar, Paśupatinath, świątynie buddyjskie i hinduistyczne. Nocleg w hotelu. Dzień 3 – przejazd autobusem z Katmandu do Pokhary (760 m n.p.m.). Nocleg w hotelu. Dzień 4 – Przejazd busem z Pokhary do Beni (830 m.n.p.m.) i dalej do Darbang, skąd rozpoczyna się trekking. Nocleg w hoteliku. Dzień 5 – trekking z Darbang do Dharapani (1560 m n.p.m.). Nocleg w namiotach. Dzień 6 – trekking z Dharapani do Muri (1850 m n.p.m.). Nocleg w namiotach. Dzień 7 – trekking z Muri do Boghary (2080 m n.p.m.). Po drodze m. in. przejście przez wiszący most, eksponowana ścieżka nad przepaścią. Nocleg w namiotach. Dzień 8 – trekking z Boghary do Dobang (2450 m n.p.m.). Nocleg w namiotach. Dzień 9 – trekking z Dobang w kierunku Bazy Włoskiej. Nocleg w namiotach wśród dżungli. Dzień 10 – trekking przez malowniczą dżunglę do Bazy Włoskiej (3650 m n.p.m.). Po drodze widoki na Dhaulagiri. Nocleg w namiotach w bazie. Dzień 11 – odpoczynek w Bazie Włoskiej. Nocleg w namiotach w bazie. Dzień 12 – trekking z Bazy Włoskiej przez Bazę Szwajcarską (3730 m n.p.m.) wzdłuż doliny głęboko wciętej pomiędzy otaczające ją szczyty do Bazy Japońskiej (4200 m n.p.m.). Nocleg w namiotach w bazie. Dzień 13 – trekking z Bazy Japońskiej do Bazy Dhaulagiri (4750 m n.p.m.) – miejsca, skąd wyruszają wyprawy na ten szczyt. Nocleg w namiotach w bazie. Dzień 14 – trekking z Bazy Dhaulagiri łatwym lodowcem na Przełęcz Francuzów (5360 m n.p.m.), gdzie znajduje się czorten pamięci wybitnego himalaisty Piotra Morawskiego. Zejście do Ukrytej Doliny – Hidden Valley (5100 m n.p.m.). Nocleg w namiotach. Dzień 15 – odpoczynek w Hidden Valley. Opcjonalnie dla bardziej zaawansowanych wyjście na Dhampus Peak (6035mnpm). Nocleg w namiotach w Hidden Valley. Dzień 16 – trekking z Hidden Valley na przełęcz Dhampus Pass (5244 m n.p.m.). Zejście do obozowiska Yak Kharka (4100 m n.p.m.) ew. któregoś z wcześniejszych miejsc biwakowych. Nocleg w namiotach. Dzień 17 – zejście z Yak Kharki do Marphy (2670 m n.p.m.) i dalej do Jomsom. Nocleg w hoteliku. Dzień 18 – przelot z Jomsom do Pokhary, zwiedzanie i relaks w mieście, lub w razie niepogody odpoczynek w Jomsom. Dzień 19 – zwiedzanie i odpoczynek w Pokharze, lub przelot z Jomsom do Pokhary. Dzień 20 – przejazd z Pokhary do Katmandu. Nocleg w hotelu. Dzień 21 – zwiedzanie Katmandu i okolic, m. in. Bhaktapur, Patan. Czas wolny na zakup pamiątek. Nocleg w hotelu. Dzień 22 – przelot do Polski Istnieje możliwość przedłużenia wyjazdu o 2 dni i odbycia raftingu rzeką Kali Gandaki lub Trisuli Dhaulagiri (8167m) http://www.fredrikericsson.com/images/adventures/9030.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 13.10.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 ... i następne zaproszenie..... do BUENOS AIRES, Argentina lub SANTIAGO DE CHILE 22 dni. Termin: 02-23 luty 2013. Cena: 8600zł + bilet lotniczy (od 3500zł). Lider/ka: Daniel Piskorz / Ola Dzik Program wyjazdu: Dzień 1 – przelot z Polski do Buenos Aires lub Santiago de Chile. Dzień 2 – zwiedzanie Buenos Aires (m. in. najszersza ulica świata – Avenida 9 Julio, katedra, budynek opery) lub Santiago de Chile (m. in. zabytkowa katedra). Po południu i w nocy przejazd komfortowym autobusem do Mendozy Dzień 3 – odpoczynek po podróży, odbiór pozwoleń, zwiedzanie Mendozy. Nocleg w hostelu. Dzień 4 – przejazd busem z Mendozy do Puenta del Inca (2800m n.p.m.), skąd rozpoczyna się trekking. Przygotowanie do trekkingu, pakowanie ładunków na muły. Obejrzenie malowniczego Mostu Inków. Możliwość skorzystania z gorących źródeł. Nocleg w schronisku. Dzień 5 – wejście do Parku Narodowego Aconcagua. Trekking z Puenta del Inca doliną Horcones do Confluencji (3400m n.p.m.). Nocleg w komfortowych namiotach bazowych. Dzień 6 – dzień aklimatyzacyjny: wycieczka z Confluencji do Plaza Francja (4300m n.p.m.), skąd przyjrzeć się można południowej ścianie Aconcagui. Powrót do Confluencji. Nocleg w komfortowych namiotach bazowych. Dzień 7 – trekking z Confluencji do bazy na Plaza de Mulas (4300m n.p.m.). Nocleg w namiotach bazowych. Dzień 8 – odpoczynek i aklimatyzacja w bazie. Rejestracja grupy, badania lekarskie przed rozpoczęciem akcji górskiej. Nocleg w namiotach bazowych. Dzień 9 – podejście do obozu Nido de Condores (5350m n.p.m.) i pozostawienie depozytu. Zejście do Plaza del Mulas. Nocleg w namiotach bazowych. Dzień 10 – odpoczynek w bazie. Nocleg w namiotach bazowych. Dzień 11 – podejście z Plaza de Mulas do obozu Nido de Condores. Nocleg w namiotach. Dzień 12 – podejście z Nido de Condores do obozu Coller (5850m n.p.m.). Zejście do Nido de Condores. Nocleg w namiotach. Dzień 13 – podejście z Nido de Condores do Coller. Nocleg w namiotach. Dzień 14 – atak szczytowy z Coller na główny wierzchołek Aconcagui (6962m n.p.m.). Zejście do Coller. Nocleg w namiotach. Dzień 15 – zejście z Coller do bazy na Plaza de Mulas. Dzień 16 – 18 – dni rezerwowe na wypadek złej pogody lub wolniejszej aklimatyzacji. W przypadku wcześniejszego zakończenia działalności górskiej dni te wykorzystać można na wycieczki fakultatywne, np. zwiedzenie wodospadów Iguazu, wyjazd nad Ocean. Dzień 19 – trekking Plaza de Mulas do Puenta del Inca. Nocleg w schronisku. Dzień 20 – przejazd busem z Puenta del Inca do Mendozy. Nocleg w hostelu. Dzień 21 – przejazd komfortowym autobusem z Puenta del Inca do Buenos Aires lub Santiago de Chile. Dzień 22 – przelot z Buenos Aires lub Santiago de Chile do Polski. http://www.exploruj.pl/exploruj/upload/Image/Aconcagua(1).jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 13.10.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Ux1LVyhs6Pg#t=266s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 13.10.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 (edytowane) Jesteś ptakiem Zabierz mnie Ponad chmurami I wysokiej Pokaż mi świat Ziemia i jej tajemnice Dzięki Ci, zbliż się do nieba Latanie nad oceanem Naucz mnie piękno życia Moje włosy na wietrze jestem Widzę ogrom i piękno ziemi Turkusowe morze Musujące białe piaski Olśniewające krajobrazy I cudowne miraże Czuję się lekki jak piórko Rozwiały wszystkie moje mgły Z tobą jestem ptaku Jako utwór, który tak pięknie Idę z tobą kwiatuszku W twoim świecie wszystko jest gładko Patrz na mnie i na księżyc Mam coś do powiedzenia I to, co chcę porozmawiać o przyszłości Czuję ciepło słońca pieszczota mojej skóry Och, powiedz jej Popyt w słońcu Zawsze świeci Moja uroda Życie Jego promienie migotanie Zadziwia nas Przynosi światło Cały wszechświat .... Oh dziękuję dziki ptaku Z tutaj wszystko jest piękniejsze Tak intensywne, z tobą ... ptaku Oh Edytowane 14 Października 2012 przez dino49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 13.10.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 "Jesteśmy bardziej na szczęście innych, tym bardziej możemy budować nasze ..." /Dalai Lama / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 13.10.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Miłość nie polega na tym patrząc na siebie, to patrzy w tym samym kierunku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 13.10.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Tylko ci, którzy miłością najechali serce znają tajny język oczu…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 13.10.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Spełnić kobietę jest rozważeniem przyjaźni z nią, co nie wyklucza gry randki, a nawet, w niektórych przypadkach, pragnienie i miłość ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 13.10.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Nie nauczyć się kochać ... A nikt nie lubi, aby zamówić Miłość daje siebie i zasługuje Może się zdarzyć, tuż obok lub daleko Tak Miłość przychodzi rogiem bez niej niespodziewanie. On bierze nas za rękę i podążamy bardzo daleko .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 14.10.2012 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Dino , spać nie możesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 14.10.2012 02:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Kawka wypita , szlugi zjarane , pogadałoby sie z kimś a tu nikogo nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts