Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Weekendowe pogaduchy

tesel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kiedy dzieci rozpoczynają życie osobno i za swoje pieniądze, to zaczynają sobie zdawać sprawę, że - nie są tacy bystrzy, jak myśleli, a ich rodzice - nie są tacy głupi, jak się im wydawało.

http://antykoncepcja.studentka.pl/img/wo/7/31/obrazek_sredni_4006731.jpg

Edytowane przez dino49

W jednej podhalańskiej wsi wilki wciąż napadały na stada owiec. W celu rozwiązania problemu zorganizowano zebranie, na którym byli obecni górale, przedstawiciele państwowej władzy i ekologowie. Górale postawili sprawę jasno:

- Wilków zabić!

- Zaproponowalibyśmy bardziej humanitarną metodę – wystąpił młody ekolog, z bródką w okularkach i t-shircie z Che Guevarą – W skrócie polega na tym, by zrobić wasektomię czyli przecięcie nasiennych kanalików wszystkim samcom. U wilków pozostanie instynkt rozrodczy, lecz samic nie będą mogli zapładniać. W ten sposób populacja wilków zejdzie do zera.

Usłyszawszy taką propozycję, górale zaczynają coś żywo dyskutować między sobą. Wreszcie wstaje stary baca, zdejmuje czapkę i mówi, zwracając się do przedstawiciela "zielonych":

- Posłuchaj, synuś, czy ty pojąłeś sedno naszych problemów? Wilki nie r****** nasze owce, ale je zjadają...

http://static.polskieradio.pl/files/5bac4921-4023-4619-9e40-5089f038d2d4.file

Edytowane przez dino49

Przychodzi baba do lekarza z Murzyniątkiem na ręku, a lekarz pyta…

- To w naszej klinice miała pani tak udany zabieg zapłodnienia in vitro?

- Trzeba było powiedzieć, że Pan zna…

- Co zna?

- No, dowcip zna! Głupi jakiś czy co?...

-----------------------------------------------------

Różnica między głupotą a mądrością tkwi w tym, że głupotą można się zarazić, a mądrością – nigdy! / Tacyt /

I głupcy dzielą się na dyletantów i fachowców. / Karol Kord /

Mądrość sama sobie nie ufa, głupota sama sobie udziela kredytu bez granic. / Tadeusz Kotarbińki /

Wielką jest mądrością umieć znosić głupotę drugich. / Pitagoras /

To smutne, że głupcy są tacy pewni siebie, a ludzie rozsądni – tacy pełni wątpliwości !!!.... / Bertrand Russell /

Edytowane przez dino49

Francuski minister spraw zagranicznych, Robert Schuman, opowiedział kiedyś, dlaczego nigdy się nie ożenił.

- Dość dawno temu, gdy jechałem metrem, nadepnąłem niechcący na stopę jakiejś kobiety. Zanim zdążyłem ją przeprosić, zaatakowała mnie z krzykiem:

- Ty idioto! Patrz, gdzie stawiasz nogi!

Potem podniosła głowę, poczerwieniała i powiedziała zmieszana:

- Ach, przepraszam pana jak najmocniej! Myślałam, że to mój mąż…

311184_379904848763679_2077657276_n.jpg

Edytowane przez dino49