Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Weekendowe pogaduchy

tesel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Syn pyta ojca:

- Tato, co to jest POLITYKA?

Ojciec odpowiada:

- Zobacz, ja przynoszę pieniądze do domu, więc jestem KAPITALISTĄ, Twoja mama rządzi tymi pieniędzmi, więc jest RZĄDEM, dziadek uważa, żeby wszystko było na swoim miejscu, więc jest ZWIĄZKIEM ZAWODOWYM, nasz pokojówka jest KLASĄ ROBOTNICZĄ, a wszyscy mamy jeden cel, aby się Tobie lepiej wiodło! Ty jesteś LUDEM, a Twój młodszy brat, który leży jeszcze w pieluchach jest PRZYSZŁOŚCIĄ!!! Zrozumiałeś synku???

Chłopiec zastanawia się i mówi, że musi się z tym wszystkim jeszcze przespać. W nocy budzi chłopca płacz młodszego brata, który narobił w pieluchy i drze się wniebogłosy. A, że chłopiec nie wiedział co ma zrobić, poszedł do pokoju rodziców. W pokoju była tylko mama, ale spała tak mocno, że nie mógł jej dobudzić, więc poszedł do pokoju pokojówki, gdzie akurat zabawiał się z nią ojciec, a dziadek podglądał ich przez okno. Wszyscy byli tak sobą zajęci, że nie zauważyli, że chłopiec jest w pokoju. Malec postanowił więc, że pójdzie spać i o wszystkim zapomni. Rano ojciec pyta go:

- Synku, możesz mi powiedzieć własnymi słowami co to jest POLITYKA??

- TAK!!! - odpowiada syn. - KAPITALIZM wykorzystuje KLASĘ ROBOTNICZĄ, ZWIĄZKI ZAWODOWE się temu przyglądają, podczas gdy RZĄD śpi, LUD jest całkowicie ignorowany, a PRZYSZŁOŚĆ leży w gównie!!! TO JEST POLITYKA!!! :D

....jeśli nie będziesz miała swoich celów, będziesz realizowała cele innych ludzi.

Swoje to swoje. Cudze, choćby najszlachetniejsze, to zawsze cudze...

http://www.wellnessday.eu/programy-wellness/724-dzien-9-umiejetnosc-stawiania-sobie-celu

http://www.wellnessday.eu/images/stories/sxc/cel.jpg

Gość Gosc_123
Mnie się wydaje ze 99% Polaków nie wie co to GMO jest ;)

GMO... no i podniosłeś mi ciśnienie... a już miałam robić kawę... :(

Bry! :)

18215_264788616977017_420171506_n.jpg

Edytowane przez Gosc_123

Gość Gosc_123

Czy wiesz, że najwyższy współczynnik upomnikowienia należy do... POLSKI!

Średnio przypada u nas 1,14 Chrystusa i 1,67 Jana Pawła II na hektar. Już niedługo na metr kwadratowy naszego kraju będzie przypadać 1,3 krzyża....

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ac/Statua_chrystus_król.jpg/467px-Statua_chrystus_król.jpg

Gość Gosc_123

Pani nauczycielka mówi dzieciom kto to jest Matka Boska, na co Jasiu nagle

- Ja ją widziałem.

Nauczycielka pyta Jasia, kiedy?

Jasiu na to:

- Gdy sprzątałem w ogródku księdza - z plebani wyszła jakaś pani, a ksiądz na to:

- O Matko Boska, zeby cię tylko nikt nie zobaczył