Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Weekendowe pogaduchy

tesel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Gosc_123

http://swieta.sennik.biz/wp-content/uploads/2009/10/dzien-pocalunkow.jpg

całuję we wszystkich kolorach świata

srebrno i złoto

ciemną czerwienią całuję

twoje wargi osuwają się ze mnie

fioletowo i chmurnie

gdy milczysz

błyskiem zębów

potrafię ubrać niebo

w najpiękniejszy wschód miłości

południe - dusznym zapachem pomarańczy

zniża się ku nam

bierze nas w siebie

rozżarzone niebieskie słońce...

/H.Poświatowska/

Gość Gosc_123

http://pocztufka.pl/new/orig/169_1.jpg

Aforyzmy o całowaniu

Kto zdobywszy pocałunek nie sięgnął po nic więcej, z pewnością jest niegodny i tego,

co otrzymał.

Owidiusz

Pocałowane usta nie tracą bynajmniej swego przyszłego szczęścia; one się odnawiają jak Księżyc.

Boccaccio

Kto chce całować, niech całuje w usta; inaczej otrzyma tylko połowę przyjemności;

nie twarz, nie szyję, rękę, pierś – tylko usta umieją oddać pocałunek.

Friedrich von Logau

Gdy kobieta jest w gniewie, cztery małe pocałunki wystarczą, aby ją pocieszyć.

Carl Goldoni

Co? Nie umiesz całować? Po rozstaniu tak krótkim całować zapomniałeś? Czemuż to na twej piersi tak mi niespokojnie? Wszak dawniej z twych słów i spojrzeń niebo na mnie spływało, a tyś całował tak, jakbyś mnie chciał udusić. Całuj mnie! A jak nie, to ja cię pocałuję!

J. W. Goethe

Pocałunki po ciemku kradzione i oddawane, jakże uszczęśliwiają duszę, gdy kocha.

Heinrich Heine

Umrzyj, ale nie całuj bez miłości!

Nikołaj Czernyszewski

Właściciel sklepu przytwierdził nad wejściem tabliczkę z napisem: "Szczeniaki na sprzedaż".

Takie ogłoszenia zazwyczaj przyciągają dzieci, toteż niebawem w sklepie pojawił się mały chłopiec.

- Po ile pan sprzedaje swoje szczeniaki? - zapytał.

- Tak po 30 do 50 dolarów - odparł właściciel.

Chłopczyk sięgnął do kieszeni i wydobył z niej kilka drobnych monet.

- Mam 2 dolary i 37 centów - powiedział. - Czy mógłbym zobaczyć te pieski, proszę pana?

Sprzedawca uśmiechnął się i zagwizdał. Z budy wyszła Lady. Truchtem pobiegła przez sklep, a za nią potoczyło się pięć malusieńkich, drobniuteńkich kuleczek. Jedno ze szczeniąt wyraźnie zostawało w tyle. Chłopiec natychmiast wskazał na nie nadążającego

za resztą, kulejącego psiaka i spytał:

- Co mu się stało?

Właściciel wyjaśnił mu, że badał go już weterynarz i okazało się, że psiak ma niewłaściwą budowę biodra. Zawsze już będzie kulał, na zawsze pozostanie kaleką. Chłopiec zapalił się natychmiast.

- Właśnie tego szczeniaka chciałbym kupić! - oznajmił.

- Nie, nie. To niemożliwe, byś chciał kupić tego pieska - odparł sprzedawca. - Jeśli naprawdę ci na nim zależy, po prostu ci go dam.

Chłopczyk wyglądał na poważnie zdenerwowanego. Spojrzał właścicielowi prosto w oczy i wskazując palcem, odezwał się:

- Nie chcę, żeby pan mi go dawał. Ten piesek jest wart co do grosza tyle samo co pozostałe szczeniaki i zapłacę za niego całą sumę.

Właściwie, to zapłacę panu teraz tylko 2 dolary i 37 centów, lecz co miesiąc będę przynosił 50 centów, dopóki go nie spłacę.

Sprzedawca zaoponował:

- Ależ ty nie możesz chcieć takiego psa. On nigdy nie będzie mógł biegać, skakać, bawić się z tobą tak, jak inne szczeniaki.

Chłopczyk schylił się i podwinął lewą nogawkę spodni, odsłaniając kaleką nogę, wspieraną dużą metalową klamrą. Spojrzał na właściciela sklepu i odparł cicho:

- Cóż, ja sam dobrze nie biegam, a ten szczeniak potrzebuje kogoś, kto to zrozumie!" Dan Cla.

561635_497413556958308_2058967726_n.jpg

Gość wygrał na loterii przed kamerami. Gość miał wypadek w pracy oraz problemy z sercem, był bliski śmierci. Jednak los się do niego uśmiechnął. Znalazł nową pracę, kupił nowy samochód, zaręczył się z ukochaną i wygrał na loterii. Jego losem zainteresowała się jakaś telewizja, a wtedy... wygrał po raz kolejny na loterii.