Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Weekendowe pogaduchy

tesel

Recommended Posts

Broad Peak Middle (8017 m) - po lewej, oraz Broad Peak (8047 m). Przebieg klasycznej drogi wejścia. W dolnej partii możliwy jest skrót, zresztą wykorzystany przez dwójkę Berbeka-Lwow w 1988 r.: zamiast obchodzić masyw skalny łukiem w lewo, można pójść wprost w górę stromymi, zwężającymi się u góry kuluarami, by połączyć się z drogą normalną pod obozem 1. /Alek Lwów/

521764_461491707238659_2070593386_n.jpg

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najprawdopodobniej jest to pierwsze zdjęcie, jakie zrobił Alek Lwów Wandzie Rutkiewicz. Tu, w 1972 r. w Sokolikach, podczas szkolenia w ratownictwie, jakie wówczas w skałkach Wanda zorganizowała. Po lewej, tyłem, Andrzej Wilusz - wybitny wrocławski alpinista, który wkrótce zginął w Alpach Austriackich.

819304_466604720060691_1455344951_o.jpg

Taki był nasz Jurek...

Kukuczka, Hajzer, Carsolio.

"Dla mnie Jurek Kukuczka był największym alpinistą świata, ale Reinhold Messner był pierwszym."

"/Messner/...to jest wielki, ale prywatny człowiek, największy himalaista, który przestał być największym, bo osiągnięciami i sposobem ich realizacji wyprzedził go Kukuczka, czyli nie był już najlepszym. Natomiast był pierwszym i w gruncie rzeczy to się liczy. Był pierwszym. A my szanujemy pionierów. Nawet jeżeli następcy po pionierach są lepsi od pionierów. On to zrobił pierwszy..."

"Jest wiele dziewczyn wspinających się lepiej ode mnie, choć we mnie skupia się chyba więcej cech potrzebnych do realizacji poważnych zamierzeń górskich." Wanda Rutkiewicz

481784_301210369980471_317119689_n.jpg

Edytowane przez dino49

Kolejny bulwersujący przykład zniszczenia firmy. Firma zniszczona - po 6 latach okazało się, że właścielka jest niewinna... a urzędnicy działali bezprawnie. Poniosą konsekwencje? Nie poniosą. Awansują - tak jak ci od sprawy Romana Kluski czy Lecha Jeziornego.

http://vimeo.com/58977704#t=11

Gość Gosc_123
Sztuka Diego Fazio. Zgadlibyście, że pierwszy obrazek to nie jest fotografia, a rysunek?

:cool: Ja tam bym zgadła, bo już wcześniej wrzuciłam tu tego Fazio! :p Ale nie przejmuj się powtórkami. Też się gubię w tym, które zdjęcia były, a które nie... :rolleyes:

Edytowane przez Gosc_123

Gość Gosc_123

Pierwsze pączki były robione z ciasta chlebowego, nadziewane były boczkiem, słoniną. :eek:

Dobra, polska alternatywa na hamburgery i hot-dogi ... ;)

http://bi.gazeta.pl/im/38/9e/ca/z13278776AA.jpg

Gość Gosc_123

I nadzieja najmłodszej muzycznej sceny na Cabo Verde - Tcheka

Z najnowszą swoją płytą Dor De Mar - piękną, notalgiczną, chwilami próbującą połączyć tradycyjną mornę z jazzem, ale jak zawsze... o wszystkich odcieniach miłości i tęsknoty...

http://4.bp.blogspot.com/-qBroG62NPss/ThtGRe0LchI/AAAAAAAADSo/yWS9FeKPuNA/s1600/Tcheka_DorDeMar.JPG

A Wy ile macie na liczniku? :cool:

Zjadłem trzy... a Ty? kiedyś zjadało się 10-12 szt..

Do Jasia i Małgosi przyjechał wujek. Ponieważ w mieszkaniu były tylko dwa pokoje, rodziców i dzieci w którym stało piętrowe łóżko wujek wprowadził się do nich.

Wujek był w podeszłym wieku więc powiedział, że dzieci będą spać na górze, a on na dole.

Kiedy nadszedł wieczór Jaś spytał Małgosie:

- Masz ochotę zrobić to dziś w nocy?

Małgosia odpowiedziała:

tak! tak!

na to Jaś jej powiedział:

- OK! Małgosiu zrobimy tak: jak cię będzie bolało to będziesz mówiła pączek to wujaszek się nie kapnie o co chodzi

- Dobrze Jasiu.

Kiedy nadeszła noc i wujek już zasnął Jaś zabrał się do rzeczy:

- Pączek

- Pączek, pączek

- Pączek, pączek, pączek

- Pączek, pączek, pączek, pączek

Nagle wujek się obudził i krzyczy:

- Przestańcie jeść te pączki bo mi lukier na głowę kapie !!! :D

Gość Gosc_123
Zjadłem trzy... a Ty? kiedyś zjadało się 10-12 szt..

O! Łakomczuch! :D :p

Ja nic nie zjadłam! :( W nocy obudził mnie silny ból gardła.... wyssałam więc za to 12 Halsetów :rolleyes:

Pomóc - nie pomogło, ale i w bioderka nie poszło! ;) :D

Gość Gosc_123
Z Quentina Tarantino też zrobił się niezły "pączek" :D

Oglądałeś jego najnowszy Django? Uuuuch! Znakomity mix pastiszu i westernu. Mega! Bardzo polecam! :yes: :yes: :yes:

Edytowane przez Gosc_123

W cieniu masywnie reklamowanej wyprawy na Broad Peak odbywa się ambitna ale "dziwna" solowa próba Tomasza Mackiewicza. Szanse na wejście ma marne, ale... zobaczymy!

http://off.sport.pl/off/1,111379,13366425,Polska_wyprawa_na_Nange_Parbat__Trwa_samotny_atak.html#BoxSlotII3img

http://bi.gazeta.pl/im/aa/f4/cb/z13366442Q.jpg