Jarecki79 08.06.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 dzwoni kierowca tira do szefa-szefie rozjechałem psa-auto całe?-całe-to go zakop i jedź dalejto go zakopał ale zaś dzwoni-szefie zakopałem go-no to po co znowu dzwonisz?-nie wiem co z radiowozem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 09.06.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 ŁAMIĄCE WIADOMOŚCI: Warszawa zalana. Jest natychmiastowa decyzja władz miasta. H G W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 09.06.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 I znów się zbiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 09.06.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 .....koniec meczu i wynik 1:1 ... W kontekście choćby meczu z Mołdawią, to tak sobie myślę, że może faktycznie lepiej dokładać do koncertów choćby Madonny niż naszych trampkarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 09.06.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 (edytowane) AgroArt znaleziona w sieci... Kochani Rodacy! Trudno komentować to zdjęcia. Podam natomiast kilka faktów, związanych z wykonaniem tej fotografii, która jest warta tego, aby nie tylko obiec Polskę, ale także pokazać światu na czym zasadza się Polski patriotyzm i jak silnie splata się on z elementem religijnym i agrarnym. Fotografia została wykonana we wsi Hopowo na Kaszubach 4.06.2013 roku. Udałem się do firmy Murkam, w której nie znalazłem poszukiwanego przeze mnie łupka szwedzkiego, ale Bóg mi to wynagrodził. W drodze powrotnej Pan nasz bowiem poprowadził mnie przez HOPOWO... i tam cud!!! Odkrycie! Eureka! Gospodarstwo ogrodzone płotem, a za płotem kamień, okazały i ogromny, a na nim dostojna tablica w kształcie mapy Polski (PRL-u, III RP i może IV bis - wszystko na to wskazuje). Wspaniale wygrawerowana tablica, granit droższy niż w kryptach na Wawelu. Na tablicy zmarły tragicznie b. Prezydent Lech Kaczyński wraz z małżonką Marią - oni w centrum (Mazowsze, Małopolska, Podlasie). Obok nich (Wielkopolska i Ziemie Odzyskane) - papież. Wydaje mi się, że to Polak - a więc Jan Paweł II, a dla nas po prostu Nasz Karol Wojtyła (Nasz Papież). I wreszcie na Mazurach, nad głową pary prezydenckiej Orzeł w Koronie, zwrócony oczywiście na Zachód (bardziej na USA, niż Brukselę jednak). Jeszcze jest napis ku pamięci Państwa Kaczyńskich, ale jest też inny napis: "Fundator - Eugeniusz Kreft" - z pewnością właściciel gospodarstwa. Uważam, że pomnik jest genialny i że autor ma wspaniałe wyczucie artystyczne, wprowadzając element mobilny (krowę) jako cześć kompozycji opartej na statycznym głazie. Oddaje to w pełni dynamikę naszego narodu! Genialne, genialne ! Ale może tylko ja się tym zachwyciłem... Edytowane 9 Czerwca 2013 przez Gosc_123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 09.06.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Moc konopi Jezus postanowił ponownie zejść na Ziemię. Widzi, że wśród niego znajdują się sami hippisi. Podchodzi do nich i zagaduje. - wiecie kim jestem? - Stary spokojnie, wyluzuj, odpręż się, masz tu blanta i ściągnij sobie bucha. Jezus postanowił się poczęstować, pociągnął raz, zrobiło mu się trochę weselej i znów zaczyna: - Dobra, wiecie kim jestem? Jestem... Hipisi nie dają mu dokończyć zdania. - Ale bracie wyluzuj, gdzie ci tak spieszno? Masz, weź jeszcze jednego. Jezus się nie sprzeciwił, ściągnął bucha, humorek już zajebisty, banan na twarzy więc pyta po raz trzeci: - Hehe no to wiecie kim ja jestem? - No nie wiemy! Mów! - Jestem Jezus! - Staaary i o to chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 09.06.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Kolejny raz sprowokowałaś mnie do... Yey! Już miałam iść w zaparte, wypierać się i wybielać aż do stanu Majkela Dżeksona, ale skoro się podobało.... http://www.blog-bobika.eu/wp-includes/images/smilies/icon_cool.gif Lubię gdy piosenka ma tekst. Ta ma. "Dzika Róża" K.I. Gałczyński Brawurowo wyśpiewana przez Dorotę Osińską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 11.06.2013 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Na warszawskich ulicach ruch odbywa się płynne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 11.06.2013 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ratunek dla modnych i eleganckich Warszawianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 11.06.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Nomadowie ... Plusk.. plusk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 11.06.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Yey! Już miałam iść w zaparte, wypierać się i wybielać aż do stanu Majkela Dżeksona, ale skoro się podobało.... http://www.blog-bobika.eu/wp-includes/images/smilies/icon_cool.gif Lubię gdy piosenka ma tekst. Ta ma. "Dzika Róża" K.I. Gałczyński Brawurowo wyśpiewana przez Dorotę Osińską Dzięki Ja również wolę te z tekstem np.: https://www.youtube.com/watch?v=UAszwlH0QD0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 11.06.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 No widzę że temat idzie w moją stronę... Mamadou, Artrosis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 11.06.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Wariacje na temat http://youtu.be/AIJSksQB0hk ....lubię gotyckie brzmienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 11.06.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 ...ale lubię też mocniejsze brzmienie: No wyje nieprzeciętnie!!! Trzy koncerty i struny do wymiany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 11.06.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) A jak już wspomniałem Mamadou to warto posłuchać tego: http://youtu.be/y81fSRdQ4-I A tak na wyciszenie po Within Temptation Edytowane 11 Czerwca 2013 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 11.06.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 ...i jeszcze Mamadou w duecie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 11.06.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Nomadowie ... Plusk.. plusk... Plusk... plusk... a tu właśnie te barki: https://maps.google.pl/maps?hl=pl&ll=52.305218,20.999052&spn=0.001755,0.005252&t=f&z=18&ecpose=52.30401963,20.99905896,311.52,-0.195,30,0.003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 12.06.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 (edytowane) ....lubię gotyckie brzmienie. Artrosis usłyszałam po raz pierwszy Dzięki panowie Ale gotyk zdarza mi się słuchać! Choć moją ulubioną kapelą nie jest WT (chyba nr 1 gatunku) a Epica. Chasing the Dragon. Jest tu wszystko, i mitologia, i operowy wokal i ... sugestywny growling! Swoją drogą, czytałam że to bardzo trudna technika, polegająca na wydzielaniu dźwięków tak by właśnie omijać struny głosowe i przez to je chronić przed kompletnym zdarciem. Ponoć Nergal pluł krwią w trakcie takich ćwiczeń. Szaleństwo... ale efekt tego wycia jest czasami niesamowity... i budzi grozę! https://www.youtube.com/watch?v=vFwHTNETEGs Edytowane 12 Czerwca 2013 przez Gosc_123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 12.06.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Czy masz "guzek Darwina" ? Sprawdź czy należysz do grona 10,4% szczęśliwców (???) na świecie posiadających na uchu tzw. guzek Darwina. Jest to zgrubienie w górnej części naszej małżowiny, nieco schowane z tyłu, które widoczne jest na zdjęciu poniżej. http://polimaty.pl/wp-content/uploads/2013/04/Darwin-s-tubercle-501x350.jpg Posiadają go również nasi kuzyni, dlatego na zdjęciu możesz dostrzec podobną cechę u makaka. Ta praktycznie niewidoczna część naszego ciała bardzo fascynowała Charlesa Darwina, który twierdził, że jest to bezpośredni dowód na wspólne pochodzenie wszystkich ssaków naczelnych. To jak jest z Twoim guzkiem Darwina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 12.06.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Obsesja... http://dajerade.com/media/thumbnail/b1/c2/b1c282e1593cd50e596127f95c45ef4c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts