Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Weekendowe pogaduchy

tesel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Gosc_123
Dzisiaj, kto potrafi śmiać się i ma czyste sumienie, przyjmują go za WARIATA !! ..W najlepszym wypadku za DZIWAKA....Praktycznie tak jest w życiu... śmiejmy się chociażby z siebie. To nas uzdrawia :)

I tego się będziemy trzymać! :yes:

A za porządną dawkę piątkowego humoru - włoszczyzna wieczorową porą, czyli coś co Dino lubi najbardziej! :cool:

https://www.youtube.com/watch?v=Tv9GwiLSIds

Nigdy nie staniesz się obojętny dla tych, którym naprawdę na tobie zależy.

Cała reszta to uczuciowy fotomontaż składany według aktualnych potrzeb i przelotnych upodobań, w efekcie którego człowiek idzie w odstawkę, gdy przestaje być potrzebny.... http://my-ksztalciuchy.pl/images/smiles/005.gif

Nic dodać nic ująć tylko się podpisać. :)

Gość Gosc_123
W tym roku planowałem Katmandu... słyszałaś co tam się działo? ... lawina zeszła na trasie trekingowej wokół Annapurny!! :no: :(

Jasne , że słyszałam! :(

Straszny niefart, bo to co się stało tak naprawdę nie miało prawa się zdarzyć. Październik to najlepsza pora roku na trek - ciepło i sucho. Nie wiem czy czytałeś, że ci co zginęli na przełęczy - zginęli przez chciwość właściciela Tea-house'a, w którym schronili się trekerzy, a który to właściciel licząc na ekstra zarobek zamknął lokal i zmusił ludzi do powrotu w bardzo złych warunkach pogodowych, karzac sobie za to nieźle płacić! :mad:.

Gdyby zostali, mieliby szansę na pomoc i przeżycie...

Poza tym Annapurna Circuit to moje marzenie... :) włącznie właśnie z przejściem Thorung La... :)

To, albo trek w Indiach...

Jasne , że słyszałam! :(

Straszny niefart, bo to co się stało tak naprawdę nie miało prawa się zdarzyć. Październik to najlepsza pora roku na trek - ciepło i sucho. Nie wiem czy czytałeś, że ci co zginęli na przełęczy - zginęli przez chciwość właściciela Tea-house'a, w którym schronili się trekerzy, a który to właściciel licząc na ekstra zarobek zamknął lokal i zmusił ludzi do powrotu w bardzo złych warunkach pogodowych, karzac sobie za to nieźle płacić! :mad:.

Gdyby zostali, mieliby szansę na pomoc i przeżycie...

Poza tym Annapurna Circuit to moje marzenie... :) włącznie właśnie z przejściem Thorung La... :)

To, albo trek w Indiach...

Tak, tak... wszystko wiem... jeden jest taki podobny w Polsce, chciwy na pieniądze...treściami w umowach zabezpieczony!!! a jakby co.. jest czysty, chyba wiesz o kogo chodzi? Najuczciwszą osobą jest Ola Dzik..

Gość Gosc_123
Tak, tak... wszystko wiem... jeden jest taki podobny w Polsce, chciwy na pieniądze...treściami w umowach zabezpieczony!!! a jakby co.. jest czysty, chyba wiesz o kogo chodzi? Najuczciwszą osobą jest Ola Dzik..

Uwielbiam Olę. :yes: Pamiętam, że ty też.

I Kingę! Cudna jest. I bardzo rozsądna... No i pokonała Annapurnę! A to wredna górka... karze sobie słono płacic za zdobycie szczytu.... :(

Jeśli masz jakies fajne zdjęcia z treku wokół A. - wrzuć!

A teraz już zmykam... już mnie nie ma, no!!!! :D

:bye: :)

Dopowiem Ci, przestały mnie interesować Himalaje i Karakorum... odtąd kiedy zginął Artur Hajzer! . Jak się dowiedziałem, że wybiera się na Gaszerbrum w cieniu tragedii na Broad Peak wyczułem.... zostanie na zawsze...mógł przeczekać, aż się uspokoi.. sumienie.... uciekł...nie mogę... :)

Ostatnio na nartach... nie cieszyły mnie Alpy, rozglądałem z zazdrością na samoloty... :D

Edytowane przez dino49

Gość Gosc_123
Dopowiem Ci, przestały mnie interesować Himalaje i Karakorum... odtąd kiedy zginął Artur Hajzer! . Jak się dowiedziałem, że wybiera się na Gaszerbrum w cieniu tragedii na Broad Peak wyczułem.... zostanie na zawsze...mógł przeczekać, aż się uspokoi.. sumienie.... uciekł...nie mogę... :)

Domyslam się, co mogłeś czuć na wieść o jego śmierci, ale ....

Sam Artur Hajzer mówił "ludzie w górach ginęli, giną i ginąć będą!" , ale wchodził na nie, bo "po to się żyje by szczyty zdobywać..."

Taka prawda...

Był wspaniałym , ciepłym człowiekiem. Wielu tak Go pamięta...

Ja tak Go pamiętam.

Domyslam się, co mogłeś czuć na wieść o jego śmierci, ale ....

Sam Artur Hajzer mówił "ludzie w górach ginęli, giną i ginąć będą!" , ale wchodził na nie, bo "po to się żyje by szczyty zdobywać..."

Taka prawda...

Był wspaniałym , ciepłym człowiekiem. Wielu tak Go pamięta...

Ja tak Go pamiętam.

Koncentracja.. inaczej, brak skupienia Go zgubiła... za dużo zdarzeń w myślach.. i ta parszywa 13... 2013 r.

Edytowane przez dino49

Dziś 11 listopada,

Święto niepodległości.

Gdy ponad sto lat,

Byliśmy pod niewolą zaborcy.

Lecz w końcu pękły,

Kajdany niewoli.

Odzyskaliśmy świadomość,

I zdołaliśmy nasze państwo obronić.

Więc „ Marsz, marsz, Dąbrowski….”

Niech Polska cała zaśpiewa,

A chórem niech będą ptaki,

Oraz szumiące w borach drzewa.

http://static.pokazywarka.pl/i/4915419/218130/pilsudzki.jpg?1415720075

Edytowane przez dino49

Ciężko pracujemy - medytując. Jesteśmy zawsze w drodze. Ku przyszłości. Zgodnie z sugestią Buddy - nigdy nie oglądamy się wstecz, choć wodzeni jesteśmy na wszelakie pokuszenia!

http://static.pokazywarka.pl/i/4916372/578564/kob-pokusz.jpg?1415723112

Edytowane przez dino49