SUSPENSER 27.05.2017 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 U mnie co sobota najpóżniej od 9:00 harmider, kosiary i podkaszary spalinówy się nie wyłączają...cały dzień do wieczora. Jeden sąsiad kosi nawet po 21:00. U Was też tak jest ?? Mam złudną nadzieję że kiedyś UE wprowadzi zakaz produkcji tego badziewia, na rzecz elektrycznych i akumulatorowych albo ograniczy hałas i emisję spalin. Ani odpocząć w domu, ani w ogrodzie, nawet trawą śmierdzi jak świeżo po koszeniu. Płonne twe nadzieje bo jak widać od lat np. motory - wiertarki mają się dobrze i normy hałasu ich nie dotyczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.05.2017 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Moja mama pewnego roku tak nasączyła tort spirytusem, że musieliśmy zagryzać go kiszonymi ogórkami. Dobrze, że na odwrót nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igor89 27.05.2017 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 (edytowane) Ty Igor to straszna maruda jesteś! Nic tylko się upić... Zapraszam tu na osiedle, posiedź chwilę za domem w ogrodzie, spróbuj tylko zrobić o tej porze grilla..odechce Ci się serdecznie. Płonne twe nadzieje bo jak widać od lat np. motory - wiertarki mają się dobrze i normy hałasu ich nie dotyczą. Od lat...hehe no i co z tego??!!! To że coś było i jest, nie znaczy że "ma być" i będzie dalej. Piszesz jak mój 70-letni ojciec, który mentalnie się zatrzymał w PRL-u i też twierdzi że nic się nie zmieni, bo "stary porządek" będzie trwał wiecznie. Otóż nie! PE już ma w planach wprowadzić zakaz produkcji Diesli w samochodach do 2025 i ja im PIERWSZY będę winszować. Były żarówki, były spłuczki, były odkurzacze...co tam jeszcze. Czas na śmierdzące i wyjące spalinówy w ogrodach za płotem! Edytowane 27 Maja 2017 przez igor89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.05.2017 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 (edytowane) Nowomowa współczesnych mediów. Joseph Goebbels byłby dumny... No właśnie, ten minister propagandy III rzeszy były dumny z Polaków, z Ciebie pewnie też. A może źle zrozumiałem Twój post i potępiasz tych co stworzyli ten kłamliwy obrazek?? Sprawdziłem informacje u źródła czyli w Onet.pl. Wygląda to tak jak poniżej. Chyba Ty dałeś się wrobić w propagandę tego ministra. Dziwię się Polakom którzy cytują portal który ma w nazwie swojej "nagrody" to nazwisko, nazwisko niemieckiego nazisty i zbrodniarza wojennego. Sprawdź kto to był Paul Joseph Goebbels i komu służył. Edytowane 27 Maja 2017 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 27.05.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Możliwe, że sporo wiesz na temat goebbelsowskiej propagandy, ale tu trudno ci będzie zabłysnąć swoimi manipulacjami. Onet opublikował artykuł, w którym zamach nazwano incydentem 23 maja, kilka minut po 9, gdy wiadomo było już o ofiarach śmiertelnych! Na skutek fali oburzenia po kilku godzinach tytuł zmieniono. W wyszukiwarce Google pierwotny tytuł był widziany jeszcze przez jakiś czas zanim go nie zaktualizowano. To tyle jeśli chodzi o "kłamliwy obrazek" Co do samego portalu, to czy się prawdziwemu Polakowi podoba czy nie jest to obecnie największy, a tym samym najbardziej opiniotwórczy portal internetowy w Polsce i warto zwracać uwagę na to co i jak piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 27.05.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 U mnie co sobota najpóźniej od 9:00 harmider... U mnie w sobotę okoliczne towarzystwo głównie grilluje i melanżuje. Kosiarki (w tym spalinowe!) odpalane są głównie w .. niedzielę! Taki mam klimat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.05.2017 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 (edytowane) Możliwe, że sporo wiesz na temat goebbelsowskiej propagandy, ale tu trudno ci będzie zabłysnąć swoimi manipulacjami. Onet opublikował artykuł, w którym zamach nazwano incydentem 23 maja, kilka minut po 9, gdy wiadomo było już o ofiarach śmiertelnych! Na skutek fali oburzenia po kilku godzinach tytuł zmieniono. W wyszukiwarce Google pierwotny tytuł był widziany jeszcze przez jakiś czas zanim go nie zaktualizowano. To tyle jeśli chodzi o "kłamliwy obrazek" Co do samego portalu, to czy się prawdziwemu Polakowi podoba czy nie jest to obecnie największy, a tym samym najbardziej opiniotwórczy portal internetowy w Polsce i warto zwracać uwagę na to co i jak piszą. Niczym nie manipuluję - na podanym zdjęciu z onet.pl jest data i godzina. Publikując taki obrazek (tez z podpisem NZGoebbelsa) właśnie przyczyniasz się do szerzenia goebbelsowskiej propagandy. Osobiście widziałeś na stronie Onet.pl taką informację o incydencie ? Czy masz wiedzę z NZG ? Jeżeli rzeczywiście była to znaczy, że ktoś albo nie wiedział co się stało albo był "mądry inaczej". Ty jednak sugerujesz że to było celowe działanie "określonych mediów". Mówisz że była "fala oburzenia" i dopiero w wyniku tego oburzenia Onet.pl zmienił tytuł. Tak było rzeczywiście ?? A nie jest to fake news ?? A nie było tak, że redaktor (wyższego szczebla) zorientował sięe że redaktor niższego szczebla nie zna znaczenia słowa "incydent" ? Co do samego portalu - to nazwa nagrody od nazwiska Josepha Goebbelsa jest obrazą dla Polaków. Dla każdego Polaka niezależnie od preferencji i upodobań politycznych. I każdy kto cytuje ta nagrodę i ten portal jest ma udział w tej propagandzie goebbelsowskiej. I nie ma w tym żadnej manipulacji. Po prostu nie wypada. Przez wzgląd na setki tysięcy Polaków którzy zginęli z rąk nazistów. Paul Joseph Goebbels był jednym z nich. Był nazistą i był mordercą Polaków. A Ty powołujesz się na nagrodę jego imienia ! A może masz inną wrażliwość. I może idziesz w marszu (dowolnym) z hasłem: "ŚMIERĆ WROGOM OJCZYZNY" ? Takie jest moje prywatne zdanie na powyższy temat. Edytowane 27 Maja 2017 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 27.05.2017 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 .... nazwa nagrody jego imieniem jest obrazą dla Polaków... Twoja wypowiedź jest obrazą rozumu i języka ojczystego. I to by było na tyle... Nie śpiesz się z odpowiedzią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.05.2017 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 (edytowane) Twoja wypowiedź jest obrazą rozumu i języka ojczystego. I to by było na tyle... Nie śpiesz się z odpowiedzią! Każdemu może zdarzyć się błąd ale masz prawo krytykować i nabijać się. Poprawnie powinno być "od nazwiska" ale tego nie zauważyłeś. Nazwa nagrody od nazwiska Josepha Goebbelsa. Poza tym tylko tyle masz do powiedzenia? Ten "rotfl" to nie jest odpowiedni poziom do dyskusji o nagrodzie NZGoebbelsa. Edytowane 27 Maja 2017 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 27.05.2017 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Osobiście widziałeś na stronie Onet.pl taką informację o incydencie ? Czy masz wiedzę z NZG ? d7d, Indy*go jest kobietą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 27.05.2017 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Zapraszam tu na osiedle, posiedź chwilę za domem w ogrodzie, spróbuj tylko zrobić o tej porze grilla..odechce Ci się serdecznie. Proponuję kupić zatyczki przeciwhałasowe w sklepach z artykułami BHP. U mnie w soboty kosiarki sąsiadów pracują do godz. 14-15 tej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 27.05.2017 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Poprawnie powinno być "od nazwiska" ale tego nie zauważyłeś. Poprawnie powinno być "imienia" ! Prosiłam byś się nie śpieszył z odpowiedzią! :rolleys: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 27.05.2017 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 d7d, Indy*go jest kobietą ! Dino, nie warto bo się trolla nie pozbędziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 27.05.2017 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Ciekawy artykuł o Brzezińskim.. https://www.nytimes.com/2017/05/26/us/zbigniew-brzezinski-dead-national-security-adviser-to-carter.html?partner=msft_msn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 27.05.2017 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Proponuję kupić zatyczki przeciwhałasowe w sklepach z artykułami BHP. U mnie w soboty kosiarki sąsiadów pracują do godz. 14-15 tej... Zamykanie drzwi balkonowych przeważnie wystarcza, ale niedzielnych kosiarzy przybywa, bo skoro sąsiad kosi to może i ja... Na szczęście u mnie ogródki wielkości chusteczki do nosa, więc koszą ale niezbyt długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 27.05.2017 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Wszystko sprowadza się do ostatniej osoby, o której myślisz przed snem. Właśnie tam jest Twoje serce. - autor nieznany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 27.05.2017 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 I nocne granie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.05.2017 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Poprawnie powinno być "imienia" ! Prosiłam byś się nie śpieszył z odpowiedzią! :rolleys: Dzięki Tobie już wiem jak powinno być poprawnie No to jak już poinformowałaś mniej jak poprawnie powinno być napisane to możesz ustosunkować się do sedna sprawy. Wykształcenie posiadasz ale wrażliwości chyba nie. Trollem też nie jestem. Uważasz, że moja wypowiedź jest napastliwa lub ośmieszające Twoją osobę ? Raczej Twoja wypowiedź (cytat): "Twoja wypowiedź jest obrazą rozumu i języka ojczystego." jest napastliwa i ośmieszająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 27.05.2017 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 I jeszcze raz Everlast http://my-ksztalciuchy.pl/images/smiles/serducho.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 27.05.2017 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Emocji nie można przewidzieć, czy nawet usłyszeć, to pewnie dlatego, że często będzie można doświadczyć najbardziej niewłaściwych ludzi na świecie... http://static.pokazywarka.pl/o/y/h/3c22a197015edb4cbfd9d63d9b7541bd_orig.jpg?1495922534 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts