Anna Broc 18.03.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Mam do wykonania 30 mb cokołu z osadzeniem w nim około 11 słupków , 4 metrowej bramy przesuwnej i furtki, ile to może kosztowac i może ktoś zgłosi się do tego zadania. Miejsce Grodzisk Mazowiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 18.03.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Zwykle kto inny muruje a ktoś inny robi bramy i furtki. No i jest specjalizacja z jakiego materiału. My np. robimy w granicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 19.03.2012 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Bramę i furtke mam, chodzi o osadzenie w cokole. Myślałam że to jednoznaczne, cokół betonowy a więc trzeba wykopać rów,zrobić szalunek,wlać beton ( ja organizuję gruchę z cementem) a potem osadzić w tym słupki metalowe, bramę i furtkę też metalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 19.03.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Słupki metalowe osadza ten który robi bramę. Bo tylko on wie jak to zrobić, żeby mu pasowało. Samo zalanie dziury to pikuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 19.03.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 dziekuję Blechert, ale widzę że jesteś z Poznania, a ja w Grodzisku maz. Chodzi mi o zrobienie tego "pikusia" ile to może kosztować. Brama jest kupiona i stoi, słupki też . Myślałam, że ten co robi cokół osadzi również w nim słupki i bramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
encefalo 07.05.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 same słupki wraz z murkiem i takim pikusiem pod bramę niewymaga gruchy tylko mieszanko na miejscu bo słupki trzeba w lini do sznurka i w pionie o tej samej wysokości a na szybkości gonić czas by beton niewytęgł no ja tego niewidze a od kilku dobrych lat to mój chleb powszedni nawet jak robimy fundament z którego mają wystawać słupki metalowe to najpierw kręcimy zbrojenie obsadzamy słupki na betonie jak trzeba i dopiero na drugi dzień idzie grucha i zalewa żeby nam tego niepoprzestawiało chociaż różnych już specjalistów widziałem bo oni tańsi no to proszę, myśle że Pan blechert przy kostce też specjalistów różnych widział któży byli tańsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts