Funia 07.04.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 A ja poszukuję prądowej szafki takiej docelowej (nie wiem jak się nazywa), która będzie w lini ogrodzenia /mam projekt/. Ile takie szafki mniej więcej kosztują? Kompletnie nie wiem. A może polecicie kogoś kto takie cudo potrafi zamontować !! My płaciliśmy coś ok 1 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIGacZ 07.04.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 A ja poszukuję prądowej szafki takiej docelowej (nie wiem jak się nazywa), która będzie w lini ogrodzenia /mam projekt/. Ile takie szafki mniej więcej kosztują? Kompletnie nie wiem. A może polecicie kogoś kto takie cudo potrafi zamontować !! My płaciliśmy coś ok 1 tys. A gdzie coś takiego się kupuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 07.04.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 A ja poszukuję prądowej szafki takiej docelowej (nie wiem jak się nazywa), która będzie w lini ogrodzenia /mam projekt/. Ile takie szafki mniej więcej kosztują? Kompletnie nie wiem. A może polecicie kogoś kto takie cudo potrafi zamontować !! My płaciliśmy coś ok 1 tys. A gdzie coś takiego się kupuje? my kupowiliśmy w sklepie elektrycznym, ale z tego co wiem ENEA i Castoraa tez sprzedają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 07.04.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 A ja poszukuję prądowej szafki takiej docelowej (nie wiem jak się nazywa), która będzie w lini ogrodzenia /mam projekt/. Ile takie szafki mniej więcej kosztują? Kompletnie nie wiem. A może polecicie kogoś kto takie cudo potrafi zamontować !! Jeśli chodzi o szafkę prądową to jest typ podany w umowie z ENEA , na pewno jest to szafka SPP -koszt od 800 do 1400zł , zależy od typu [pozioma lub pionowa] i wykonawcy. Lecz słyszałem , że najlepiej gdy firma podłączająca wstawi swoją szafkę , trzeba tylko z nimi się dogadać i zapłacić. Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario5 07.04.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 0 68 3256595 tel do ziemi czarna jak smoła ze stawów cena 300 zł za kamaza . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario5 07.04.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Szafkę docelową z licznikiem i zabezpieczeniami be-emy wstawia ENEA wliczone w koszty przyłącza oni są jej właścicielami dlatego stoi w granicy poczytaj uzgodnienia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 08.04.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Witam wzystkich z Gorzowa Buduję w Santocku koło Gorzowa, mam pozwolenie ale pogoda nie sprzyja ziemia gliniasta koparki sie zakopują, cholera mnie bierze bo nic nie mogę zrobić ...ziemia musi odeeschnać ... Ekipe mam za 30tys do wieżby ,mają wejść od 15-tego do tego czasu miałm przygotować drogę dojazdwą 100m drogi i ściągnać humus ,a tu taka klapa ,podłamałam sie troszkę. MAM SUPER FACHOWCA OD OGRODZENIA za słupek z robocizną 7,zł z za przęsło 60.zł noi koszt płaskowników ...już część mam wykonane i odebrane .-trzy strony ogrodzenia 110mb wyszło mnie z robocizną 7tys .zostaje koszt fundamentów -zastanowiam się nad prefabrykantami podobno wychodza taniej bedę dzwonić w pomiedziałekdo prefadomu Mój projekt to dom pod jarzabem z g . 200m2 buduję z ceramiki 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 08.04.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Co do ENEA to czy słyszeliście iż koszt szafki pokrywa ena? podobno coś weszło niedawno , ale za bardzo nie informuja ludzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario5 08.04.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 u mnie pokrywali całość Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 08.04.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Hej Szafkę kupiliśmy od panów z ENEA. Koszt, z wkopaniem, odbiorem 1 200-pażdziernik. Witaj CASANDRA75 Bardzo mi sie podoba Santocko Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 08.04.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 u mnie pokrywali całość Pozdrawiam Noto jak jest z tymi szafkami? z tego co słyszałam to rozpoządzenie krajowe a nie lokalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 08.04.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 w poniedziałek odbieram umowe , będę rozmawiać poinformuję co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 08.04.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 mario5więc poczytałem uzgodnienia tzn umowe i pismo, które mi przysłali w tym tygodniu, w umowie mam tak (a podpisałem ją w kwietniu 2004):"wykonanie / przygotowanie instalacji odbiorczej, o której mowa w par.3 pkt 2zrealizuje klient"a w tym punkcie jest tak: "Inwestor w ramach zagospodarowania działki, na terenie działki w lini jej granicy zgodnie z określonymi warunkami przyłączenia winien zabudować szafkę przyłączeniowo-pomiarową wykonaną jako wnękowa, bądź jako wolnostojąca." a dalej jakieś tam techniczne ble, ble. no więc jeżeli enea w z.g. stawiała Tobie szafkę to kiedy i co masz w umowie?? może zwyczajnie dałem się nabić w butekę temu monopoliście??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 08.04.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Z tego co wiem to rozp. weszło dopiero od tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 08.04.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Wystąp o zmiane warunków umowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 08.04.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 casandrajakie to rozporządzenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 08.04.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Chodzi oto iz Enea od tego roku powinna ponosić koszt zakupu szafki , a nie jak dotej pory inwestor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 08.04.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Jakie roz ? sama dokładnie nie wiem , ale napewno weszło już w życie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes0204 08.04.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 witam wszystkch lubuszan, jak widzę zima dała sie wszystkim we znaki. Ja co prawda długo sie nie odzywałam, ale praca wre i jak dobrze pojdzie to po swiętach się przeprowadzamy.Najgorsze były tynki, bo miały schnąć 6 tygodni a przez ta pogodę schły prawie 3 miesiące.Koszmar. Jeżeli Funiu nie znalazłaś jeszcze psadzkarzy to podaję nr. do moich są ze Strzelec robią szybko, tanio i dobrze Podaję od razu bo zanim znowu siądę do komp. to pewnie troche minie. 603 429 222 Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario5 08.04.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 umowa podpisana w 2002 montowali wszystko w wrzesieniu 2005 linia napowietrzna około 70 m +30 m kablowa +skrzynka w granicy projekt materiał wykonawstwo razem zapłaciłem 1650 zł płaciłem za przewidywaną moc pobieraną docelowo w warunkach mam zapisane że oni to wszystko wykonują no i wykonali Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts