Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam naszych nowych KLUBOWICZÓW ze zimnego Świebodzina brrrr

Hmm coraz wiecej nas jest ale też jak ktos napisał coraz mniej starych wyjadaczy klubowych dla niektórych sezon budowlany sie zaczyna a dla niektórych sie skończył i juz nie budują :-?

Pozdrawiam Wszystkich udanego dnia życze trzymajcie sie ciepło

To byłem ja ARi :wink: :wink:

Ps nadal nie wstawiłem rury w komin trzeba wreście ja zamówić :p

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

w piękny wiosenny dzień bo -5 to wiosna. Dzisiaj już dwa miesiące na nowym domu . Skończone już przykręcanie, podłączanie , malowanie. Zostało tylko palenie w kominku oraz rozmyślanie i planowanie co dalej na WIOSNE.

Funia posiadam styropian F20 w ilości ok. 23 paczek 8 cm grubości.

Jeżeli ta grubość ci odpowiada możemy porozumieć się co do ceny jak i dostawy

Pozdrawiam też nowych klubowiczów.

ARi gratulacje za rozpoczęcie strony.

Tadek56

Witka dla wszystkich!! :p

ARi. napisał

Hmm coraz wiecej nas jest ale też jak ktos napisał coraz mniej starych wyjadaczy klubowych dla niektórych sezon budowlany sie zaczyna a dla niektórych sie skończył i juz nie budują

..................A któż zabrania STARYM WYJADACZOM zacząć wszystko od początku!? 8) :wink:

Przysłowie mówi; Pierwszy dla wroga ,drugi dla przyjaciela----- no chyba,że ktoś jest po trzecim- to chylę czoła!!! :roll:

tadek56

Dzisiaj już dwa miesiące na nowym domu . Skończone już przykręcanie, podłączanie , malowanie. Zostało tylko palenie w kominku oraz rozmyślanie i planowanie co dalej na WIOSNE.

......czyż byś był po trzecim?! 8) :lol:

------.........żartowałem! :oops: Tak na prawdę to serdecznie GRATULUJĘ!!!!---teraz ciesz się życiem !! :lol: :lol: :lol:

Pozdrówka! :D

Przysłowie mówi; Pierwszy dla wroga ,drugi dla przyjaciela----- no chyba,że ktoś jest po trzecim- to chylę czoła!!! :roll:

Witam nadal w zimowy poranek

To powiedzenie już gdzieś słyszałem :wink:

Wyjadacze ci co sie już po budowali to nieznaczy że jeszcze sie nie bedą budować w moim przypadku trzeba bedzie pomyśleć za jakiś czas za budynkiem gospodarczym koło domu gdyż piwnica, garaż juz nie wystarcza wiec jak jakos sie w domu wykończy trzeba bedzie cos kabinować dalej

Pozdrawiam udanego i ciepłego dnia :wink:

:wink:

Witam nadal w zimowy poranek

To powiedzenie już gdzieś słyszałem :wink:

Wyjadacze ci co sie już po budowali to nieznaczy że jeszcze sie nie bedą budować w moim przypadku trzeba bedzie pomyśleć za jakiś czas za budynkiem gospodarczym koło domu gdyż piwnica, garaż juz nie wystarcza wiec jak jakos sie w domu wykończy trzeba bedzie cos kabinować dalej

Pozdrawiam udanego i ciepłego dnia :wink:

:wink:

no i ten ch....y komin :cry:

Witam! :p

Dzisiaj - mam nadzieje - zamontują mi drzwi wejściowe !!!!!!!!!!! wreszcie!!!!

Juz nie bedę ogrzewać kuli ziemskiej

To znaczy ,że temperatura znów spadnie o parę kresek!!!! :evil: :evil:

Tak na marginesie to gratuluje!! 8) :lol: :lol: :lol:

Mikołaj1

temperatura nie spadnie!

Drzwi niestety nie zamontowali. Nie dojechały, bo ich jeszcze nie pomalowali. Ponoć było za zimno, żeby rozpalić w piecu :o :evil:

Nic z tego nie rozumiem, jednym słowem musimy nadal czekać i palić ostro w kozie

Witam

....

Funia posiadam styropian F20 w ilości ok. 23 paczek 8 cm grubości.

Jeżeli ta grubość ci odpowiada możemy porozumieć się co do ceny jak i dostawy

...

Tadek56

Tadku Kochany

my potrzebujemy gruby 5 cm. Może byśmy zdecydowali się na 8, po jakiś przyjemnych negocjacjach, ale część już mamy zakupioną, więc teraz raczej zmiana grubości nie wchodzi w grę.

Mimo wszytsko serdecznie dziękuję. :D

Ps - ja też z niecierpliwością czekam na wiosnę bo trzeba posadzki wylewać. :D

No i czekam na zwrot VATU - przy okazji serdecznie pozdrawiam Panie z Urzędu Skarbowego w Drezdenku :wink:

Dzisiaj mają wreszcie przyjechać drzwi wejściowe, jutro montaż - teraz ponoć na 100%. Mam nadzieję, że to juz ostatni termin, bo znowu nadchodzą mrozy. A bilans strat po ostatnim ataku zimy był następujacy : uszkodzony zawór główny !!!, wodomierz, filtr wody :evil: :evil: :evil: . Całe szczęście ocieplenie nie było zbyt gwałtowne, więc unikneliśmy zalania.

A zatem trzymajmy się ciepło i ..... byle do wiosny :D :D

Hurrrra!

Drzwi dojechały i właśnie są zakładane. Ufff

Mikołaj1 - uwaga w najblizszych godzinach będzie można zaobserwować ochłodzenie. A od poniedziałku przyjdą siarczyste mrozy, bo przestaje palić kozą!!!!!!!! :D :D :D :D :D

A tak serio to mam nadzieję, że prognozy się nie sprawdzą i zima w następnym tygodniu obejdzie się z nami łagodnie.

Poza tym pomalowaliśmy już całą górę i klatkę schodową! W sobotę gruntowanie podłóg i zabieramy się za łazienkę. Płytki już wybrane, trwa dyskusja nt ceramiki. I schodzimy z bałaganem na dół.

Wybrałam też płytki na cały dół - gres polerowany - mąż jest za ( :o :o ) wiec mam nadzieję, że wybór jest ostateczny.

Przeczytałam całe forum lubuskie, ucieszyłam się że jest tutaj tylu ludzi budujących.

Jesteśmy z Gorzowa.Dom ma stanąć w Wawarowie.

W okolicach wiosny zaczynamy budowę domu z pracowni pana architekta Konrada Matuszewskiego M-137 (http://www.konradmatuszewki.prv.pl)jesteśmy otwarci na wszelkie informacje dotyczące opini na temat projektu oraz będziemy prosić o rady w trakcie, wszystkich którzy mają to za sobą.

Drzwi dojechały i właśnie są zakładane. Ufff

Mikołaj1 - uwaga w najblizszych godzinach będzie można zaobserwować ochłodzenie. A od poniedziałku przyjdą siarczyste mrozy, bo przestaje palić kozą!!!!!!!!

SUPEROWO!!! :D :D :D Gwiazdko!

"Fala uderzeniowa"-siarczystych mrozów jeszcze nie dotarła w okolice Zbąszynka! :wink:

Gratuluję utęsknionych drzwi! :lol:

Ten gres ,to też fajna sprawa pod warunkiem ,że na podłogówkę! :wink: