Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej :D

No to pięknie Casandra75 :D :D :D Niedługo mury :D :D :D

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6bdd118b320ef932.html to nasz domek z dn 1.06. Od tego czasu urósł 8) :D nieco :wink:

Dzisiaj miałam drugą jazdę ( robie prawko)-super się jeżdzi- nie wiedziałam, że to taki przyjemne 8) :D

Pozdróweczka :D :D :D

Aneczko

chatka pięknie rośnie

kiedy parapetówa :wink:

no dobra - chociaż budowlany grill?

Ps. w ostateczności herbatka u nas :roll: :D

Hej Wszystkim :D

Dzięki za miłe słowa pod adresem naszego domku :D :D :D Tym bardziej, ze domek buduje mój mąz z teściem :D

Casandra budujemy z silikatów, z podpiwniczeniem nie bylo rzadnych problemów, wszystko poszło gładko i sprawnie :D Cieszę sie że podoba się Tobie nasza okolica :D

Funia nie będziemy czekać aż do parapetów :D Zapraszamy kiedy tylko :D Teraz wprawdzie trudniej nas spotkać razem, bo mąż rzedziej przyjeżdża do domu, ale dla chcącego :wink:

Miło by było się spotkać( jakby co to jesteśmy jutro po południu i w sobotę :D :D :D )

Pozdrawiam Wszystkich :D :D :D

Funia nie będziemy czekać aż do parapetów :D Zapraszamy kiedy tylko :D Teraz wprawdzie trudniej nas spotkać razem, bo mąż rzedziej przyjeżdża do domu, ale dla chcącego :wink:

Miło by było się spotkać( jakby co to jesteśmy jutro po południu i w sobotę :D :D :D )

Pozdrawiam Wszystkich :D :D :D

Nad sobotą pomyślimy :wink:

Hej :D :D :D

Funia zapraszamy :D 8)

Adres znacie 8) :wink:

Mniej wiecej :wink:

jakbym nie mogła Was znaleźć to bedę krzyczeć :D

:lol: krzycz ino głośno :D

Przed tablicą w lewo, skręcacie przed rózowym domkiem, z płaskim dachem, bo troche dalej to skręcisz do Gwiazdki :D pierwsze nowe i dopiero budujace się domki po lewej stronie. Przed naszym domkiem będzie stał czerwony nissan 8) Aha, a ja będę od ok 12

Pozdrawiam :D :D :D

Witam

Funiu i Aniu ja również zapraszam :D Do nas jak Ania napisała - za różowym domkiem. Znak rozpoznawczy niebieskie "reno" lub srebrny golf. Bedziemy dziœ napewno, choć nie wiem od której.

Dzisiaj mamy zamiar kupić drzwi na pięterko. Mšż je jeszcze chce montować :o :o :o a nadal porusza sie o kulach!!!!!! Czas nas troche nagli bo w czwartek kładš panele.

Nareszcie jekieœ postępy, bo zaczęłam popadać w beznadzieje budowlanš.

Pozadrawiam

Gwiazdko, dopiero teraz zajrzałam do internetu :roll: długo Ciebie tu nie było :roll:

Miałam zamiar zrobić Tobie niespodzianke i przyjść z Funią, ale niestety Funiątka do nas nie trafiły :cry:

Bidny ten nasz sąsiad :cry: ale pracowity, nawet kule mu nie przeszkadzają w pracy 8) Pozdrowienia dla miłych sąsiadów :D :D :D

I dla Wszystkich budujących :D :D :D

Aha, dzisiaj zamówilismy cieslę i dekarzy, na 15 wrzesnia hurrra :D

:D :D :D

Gwiazdko, dopiero teraz zajrzałam do internetu :roll: długo Ciebie tu nie było :roll:

Miałam zamiar zrobić Tobie niespodzianke i przyjść z Funią, ale niestety Funiątka do nas nie trafiły :cry:

Bidny ten nasz sąsiad :cry: ale pracowity, nawet kule mu nie przeszkadzają w pracy 8) Pozdrowienia dla miłych sąsiadów :D :D :D

I dla Wszystkich budujących :D :D :D

Aha, dzisiaj zamówilismy cieslę i dekarzy, na 15 wrzesnia hurrra :D

:D :D :D

Dzięki za pozdrowienia :D Zaproszenie nadal aktualne. Widziałam wczoraj jak dzielnie murowaliœcie œciany. Brawo, już sporo widać.

Mšż nadal chce montować drzwi :o :o choć nie wiem jak to zrobi. Jednak jest uparty, więc pewnie obmyœił już plan jak tego wyczynu dokonać. Poza tym kupiliœmy farby do pokoju syna , więc zabieram się za malowanie. Do pištku chcemy zrobić dwa pokoje, podłšczyć wanne i kuchenkę (takie minimum potrzebne do egzystencji), i......... zamieszkać :o :D :D . I powoli robic reszte. Ja za tydzień zaczynam urlop, mšż jeszcze przez jakiœ czas będzie na zwolnieniu, dziecko ma wakacje, więc nie musimy wracac do Gorzowa. Będš oszczednoœci na czasie i paliwie. No i wreszcie wymarzona poranna kawa na tarasie :D :D :D

Moi kochani Lubuszanie tylko tak dalej. Powodzenia.

8) Karol N

HEJ wszystkim i Karolowi

Dawno tu Ciebie niebyło moze Ty wiesz gdzie można dostać CEGŁY STARE z czoła budynku żeby miały cemny nalot, może w Twojej okolicy gdzieś sie rozwala budynek potrzebuje kilkanaście sztuk starej ciemnej cegły w dobrym stanie

To na tyle pogoda super aż za super za goraco

Pozdrawiam ARi

Czesc, gdzie niegdzie widac rozlatujace sie stare domy, ale czy cegla z nich jest do sprzedania to nie wiem. Widze, ze acca ma cos na oku i moze sie uda.

Powodzenia Lubuszanie ci starzy i ci nowi jak ja.

Funia po prostu nie dojechała :oops: :oops: :oops: :oops:

pojechała do babci na działkę, gdzie był grill i wigilia :roll: imienin Miśka, więc już mnie nigdzie nie puścili :-?

ale obiecuję to nadrobić :wink:

dziś trafiliśmy, ale gospodarzy nie było :D

Hej :D

Funia gospodarze wpadli jak po ogień, ok 17, zerwalismy truskawki i szybciutko do domu, bo mąż wyjechał dzisiaj do pracy :cry:

Funia wybaczam- babci nie można odmówić, ale następnym razem.......czekamy! Dam cynk, kiedy mąz wróci ( bo ja niezmotoryzowana jestem i póki co bez prawna, ale juz niedługo 8) - mam nadzieję) i wtedy będzie tydzień w domu, to napewno nas upolujecie 8)

Gwiazdko, wczoraj ekipa szła jak burza, ale niestety tylko jeden dzień murowali we dwóch. Teść jednak od czasu do czasu przyjedzie i muruje sam.

Ale masz super, poranna kawusia na tarasie mnniam :p

Dzięki za zaproszenie, wybiorę się przy najblizszej okazji :D :D :D

Milusiego pobytu w domku WAM życzę :D :D :D

• 2 weeks później...
U nas panele w gabinecie prawie położone - prawie, bo brakło kilku sztuk :oops: i trzeba jeszcze położyć listwy wykończeniowe 8)

Super Funia :D :D :D

Czekam na zdjęcia 8)

A my zastanawiamy sie na dachówką- Euronit, czy Koramic 8)

Euronit 9 300-wycena z lutego( gość powiedział, że cena mniejsza nie będzie, bo on nam juz policzył z rabatem- a euronit obniżył cenę dachówki w kwietniu)

Koramic 11 091- wycena świeżutka, dzisiejsza, może jeszcze do utargowania 8)

Ale różnica w cenie tak niewielka...Zobaczymy 8)