raru1 01.08.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witajcie ponownie Mam ofertę i chciałam Was prosić o opinie czy jest realna (podane kwoty nie uwzgledniają materiałów) pow. zabudowy - 254,19 pow. całkowita - 229,94 dom parterowy strop drewniany ławy fundamentowe:[5500] zebranie humusu i wyrównanie terenu na mój koszt, ręczne wykonanie wykopu pod ławy, szalowanie ław fundamentowych, zalanie suchego betonu, wykonanie zbrojenia, zalanie ław fundamentowych (gotowy beton - pompa); drenaż 15zł za metr ściany fundamentowe: [6000] wykonanie izolacji poziomej 2xpapa, wykonanie ścian z bloczków betonowych, wykonanie tynku kat. II (rapówka), wykonanie izolacji poziomej i pionowej, ocieplenie ścian fundametowych; parter: [10500] wykonanie ścian parteru z silki, wykonanie kominów i filarów, wykonanie wieńca; dach: [14400] - 45zł za metr (320m) Z góry dziekuję za odpowiedzi Mona Zaczynam w przyszłym m-cu.Dom 120 m2 parterowy ,strop drewniany 70m2-nad salonem i kuchnią antresola.Garaż 25 m2 wolnostojący.Na dzisiaj stan surowy otwarty mam wyceniony(robocizna) na 25 000 + dach 290 m2 ze stropem na 11600.Razem 36600 - skończy się na 40000.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 02.08.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 A ja mieszkam po małej życiowej zawierusze, z której niestety nie wyszłam bez uszczebrku, cześciowo na betonach i jeszcze wiele brakuje - ale najważniejsze, że na swoim. Lubuszanom - gratuluje postepów. Ps. piszę rzadko, bo jeszcze nie mam netu, a ze teraz mnóóóóóóóóstwo wydatków to i z zakładaniem nie będę się spieszyc. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 02.08.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Funia Samych szcześliwych dni w nowym domku Niech wszystko wróci do normy i niech będzie Tylko lepiej Trzymaj się Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gacusiowa 02.08.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witajcie, zgłasza się nowa budująca 'in spe' na razie jeszcze czekam na działeczkę - w piątek przetarg, więc się okaże, co mi się uda kupić, a potem wybór projektu (oczywiście po poznaniu warunków zabudowy) iiiii..... jedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_mial 02.08.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 jakie znacie firmy ktore wylewają posadzki maszynowo solidne i sprawdzone?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 02.08.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Ale super, ze jest nas coraz wiecej Kasia niestety nie jestem na etepie wykończeniowki, ale moge podac namiar na ekipe ze Strzele Kraj. Ostatnio robili posadzki u Funi ( poczytaj jej posty wyzej moze cos bedzie o posadzkach) Ja osobiscie zastanawiałam sie nad posadzkami cementowo- styropianową to jest cos takiego http://www.renchem.pl Namiar na ekipę wysylam na priva Gacusiowa powodzonka w zakupie działeczki A mozecie zdradzić, gdzie budujecie lub zamierzacie budowac ??? POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 02.08.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Funiu gratulacje,że dobrnęłaś , niech ci się dobrze i szczęśliwie mieszka.Witam nowych budujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raru1 04.08.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Może ktoś buduje lub planuje budowę w Radomii k.Zielonej Góry lub w gminie Świdnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 04.08.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam lubuszan Może się oriętujecie gdzie w Zielonej Górze lub w okolicach można kupić kręgi z odzysku. Planuje zbierać deszczówkę dla tego bardziej interesują mnie z odzysku niż nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 05.08.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Czy ktos z waszej grupy wie gdzie w okolicach ktos buduje MELANIE z Archipelagu???? Bardzo prosze o wszelkie wskazowki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thrier 06.08.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Mam pytanie do Gorzowian - gdzie zamawialiście płyty żerańskie i jak długo na nie czekaliście?Ile kosztuje operat szacunkowy do celów kredytowych? Może jakieś namiary na sprawnego i niedrogiego rzeczoznawce z Gorzowa?pozdr,\thrier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 06.08.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Ja zamawiałam w Międzychodzie tel. 095-7484022 za 175mk2 9239zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xoq 06.08.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Ile kosztuje operat szacunkowy do celów kredytowych? Może jakieś namiary na sprawnego i niedrogiego rzeczoznawce z Gorzowa? pozdr,\thrier Robiłem operat tydzień temu - cena dla domu w trakcie budowy 450 zł. Mój rzeczoznawca wyjechał właśnie na wakacje, ale jak Ci się nie spieszy to mogę podać namiar. pozdr xoq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thrier 07.08.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 to ja poprosze na priva namiary na tego rzeczoznawcę. I tak dopiero we wrześniu będę załatwiać, więc mi urlop nie satraszny...a przy okazji - długo robił?dzięki/thrier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 07.08.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Witajcie Niezawodna osoba od kosztorysu i operatu szacunkowego to Pani Ania Tel. 501 342 276 za kosztorys wtamtym roky 350,00 zł supr tanio i szybko Polecam. A umnie coraz bliżej do wiezby juz końcówka ...więżba i dachówka czekaja... ja tez Co do płyt to w Prodbecie na walczaka koło zasiłkowni , jak długo nie mam pojęcia wybrałam terivę. Aniu 67 dziękuję ci bardzo za namiary na dekarzy umówiłam się już z Panem Chojką który dał mi namiary na innych dziękuje Ci bardzo , A co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 09.08.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Funiu gratulacje,że dobrnęłaś , niech ci się dobrze i szczęśliwie mieszka. Witam nowych budujacych. dzięx choć dobrnęłam, to za duzo powiedziane - jeszcze duuuuużo pracy, zeby dom na prawde nadawał sie do zamieszkania. Ale dajemy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 09.08.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Aniu 67 dziękuję ci bardzo za namiary na dekarzy umówiłam się już z Panem Chojką który dał mi namiary na innych dziękuje Ci bardzo , A co u Ciebie? Jeśli chodzi o Jarka Chojkę to robił też u nas Super - godny polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 11.08.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Funia, przekazałam namiar, ktory dostałam od Ciebie Casandra75, super, że masz już ekipę Hurra, mam już strop Wprawdzie miał być w poniedziałek, ale gość od stropu zrobiłł nas...nie powiem w co Jestem wściekła, bo gdyby był w po, to dzisiaj byłby juz wszystko gotowe, a tak to d......blada i jeszcze ten deszcz, brrrr a mąż już w niedzielę musi jechać Pocieszające jest to, że za strop i podciąg zaplaciliśmy 4 086 Mamy juz zamowiona więżbę i kupioną dachówkę- Euronit. Kupowalismy w CMB i zapł. 8 758 Tyle u mnie Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 12.08.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Witam umnie juz niedługo więżba . Stoja dumnie trzy kominy a dachówka nadal czeka i jestem super zadowolona Funia , jesteś na etapie wykończeniówki prawda? zazdroszcze Ci nie potrzebujesz luster ?tanio...ewentualnie szkła , blaty szklane itp? Tak mam juz dograna całą ekipę brakuje mi tylko od wykończeniówki..no ale zobaczymy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 14.08.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Hurra, mam już strop Wprawdzie miał być w poniedziałek, ale gość od stropu zrobiłł nas...nie powiem w co Jestem wściekła, bo gdyby był w po, to dzisiaj byłby juz wszystko gotowe, a tak to d......blada i jeszcze ten deszcz, brrrr a mąż już w niedzielę musi jechać Aniu a ten pan to skad? ps. Mam net w domku!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts