ania67 25.08.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Funia, gdzieś posialam nr telefonu do przyszłego sasiada-geodety Postaram sie jakoś ten namiar odnależć Casandra wyslalal meila z wymiarami otworów okiennych. Aha zapomniałam dodać, że okna białe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 25.08.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Aniu odpowiem Tobie w poniedziałek tak jak Accy5... Wiesz zastanawiam sie nad kolorem tych okiem za sprawa Accy...w projekcie mam białe to i drzwi i bramę garażową powinnam mieć białe prawda? Nie moge se jakoś wyobrazić moich drzwi wejściowych białych , a skoro okna będą białe a drzwi w kol. drewna to jakoś nie tak? musze to przemysleć może zrobie tak jak Acca wszysto w kolorze drewna pmyślę Funia współczuje Geodeta i geolog to najbardziej opłacalne zawody Monopolisci Mie skasował geolog na 500,00zł za badanie gruntu a zrobił tylko 3 nawierty...byłam pod wrażeniem jak szybko można zarobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 25.08.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Casandra, ja też nad tym sie zastanawiam Okna na pewno biale, a drzwi i brama Najpierw miały być biale, potem jakis brąz, a ostatnio znowu myslę i białej bramie i drzwiach... Sąsiedka ostatnio stwierdzila,że wszystko do wykonczenia biale i w jasnych kolorach jest tansze... coś w tym chyba jednak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 25.08.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 No tak białe tańsze ale drzwi wejściowe musza być solidne a solidnych białych nie dostaniesz .Solidne to drewniane Może okna i brama gar.białe a drzwi drewno..chyba tak zrobie jeszcze pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 25.08.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Przy moich dzieciach 12 i 9 lat i tym wielkim psie to białe drzwi odpadaja napewno . Muszę podjać decyzję bo jestem na etapie zamawiania okien , jesli chodzi o okna dachowe to juz zamówione i wpł. zaliczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 25.08.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 To jest jakiś pomysl Myślę, ze nawet dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 25.08.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 To super, ze masz juz zamowione okienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.08.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Ja myslę,że przy psie i małych dzieciach to nigdy bialych drzwi- mam obecnie- pomyłka. Jak białe okna to drzwi i garaz może być w kolorze dachu tak myslę . Kolor jednostronny podraza cene okien o ok. 20% dwustronny o 40% niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 25.08.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Acca masz juz wiec doswiadczenie, jezeli chodzi o kolor drzwi Jakby sie tak rozejrzeć dookoła, to mało ludzi ma białe drzwi, nawet przy białych oknach, i nie wyglada to wcale żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.08.2006 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Jestem w pracy na dyzurze więc piszę sobie. Świetnie wyglada ciemniejsza elewacja lub z białymi drzwiami i oknami, ale naprawde białe drzwi nie sa praktyczne. Ja kupię drzwi zew. plastikowe i beda okleinowane, przynajmniej mam nadzieje sie nie wypatrzą. We wnetrzach w dziale elewacje można popatrzeć jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 26.08.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Acca U mojego stolarza drzwi za 2tyi pare zł, wyglądają super wyślę fotki jeszcze dziś .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.08.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Casandro, wiem,że drewniane maja i klimat i potrafia super wyglądać w końcu to drzewo ale poczytaj jak niektorzy klna na drzwi drewniane, zwłaszcza jak sa słabo osłoniete np. wiatrołapem- po mroxnej zimie niejednemu sie wypaczyły, rozeschły, popuszcza klej, widać szron na drzwiach i tego sie boję. płacisz a tu po zimie lub w trakcie niespodzianka. dlatego wybieram bezpieczniejsze plastiki lub ostatecznie okleinowane. Jeszcze mam czas. Na szczęście. Ale fotki oczywiscie pokaż z checi a popatrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gacusiowa 26.08.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Gacusiowa powodzonka w zakupie działeczki A mozecie zdradzić, gdzie budujecie lub zamierzacie budowac ??? działeczka kupiona - za 10 dni notariusz budować się będę w Świebodzinie, na osiedlu Południowym całkiem możliwe, że niedługo przybędzie (a może już są) forumowiczów budujących właśnie tam gmina sprzedaje tereny pod osiedle domów jednorodzinnych i w zabudowie bliźniaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gacusiowa 26.08.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Czy ktos z waszej grupy wie gdzie w okolicach ktos buduje MELANIE z Archipelagu???? Bardzo prosze o wszelkie wskazowki.Pozdrawiam ja mam w planach więc też się przyłaczam do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.08.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Gacusiowa to współczuję, mała działeczka, blisko Tesco ale powodzenia, trzymam kciuki za budowanie. To chyba na przyszły rok początek budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gacusiowa 26.08.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Gacusiowa to współczuję, mała działeczka, blisko Tesco ale powodzenia, trzymam kciuki za budowanie. To chyba na przyszły rok początek budowy? ej, dlaczego współczuję działeczka nie taka mała bo to dwie działeczki czyli 15 arów - a co do Tesco, myślę, nie będzie tak źle, bo będę mniej więcej w połowie pomiędzy dwoma ulicami i blisko szeregówek - powinno być OK, nie będę blisko, a to przecież jakoś specjalnie duże nie będzie a budowę na spokojnie od przyszłej wiosny zacznę Tam już prawie jeden domek stoi i jeszcze dwa się zaczęły budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 26.08.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Gacusiowa gratulacje z okazji zakupu działeczki a raczej dwoch No i oczywiscie powodzenia w wyborze projektu Czy to ma byc Melania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.08.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 No to jak dwie to zmienia postac rzeczy, źle bym się czuła mając oddech sąsiada za plecami, strasznie drogie te działeczki. Projekt Melania , gdzies ktoś budował na forum, musisz poszukac, ładny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gacusiowa 26.08.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Dzięki, Dziewczyny działeczki nietanie, to fakt, jednak zważywszy na fakt, że ziemi do budowania się w tych okolicach niet... to nie było wyjścia. bo nie wyobrażam sobie tego co jest na Słonecznym - maleńkie działeczki a na nich wywalone wielkie chałupy - to jest dopiero zaglądanie sobie w okna ania67, to będzie Melania - nawet do tych wstępnych warunków zabudowy pasuje (wiecie, że tam wszystko musi być postawione w jednej linii 10m od krawędzi ulicy?? i max 25% powierzchni można zabudować? - na takiej pojedynczej działce 'nagle' robi się bardzo mało miejsca do manewru...) acca5, ktoś nawet buduje w tej chwili - Adriano Komputero - i ja ten dziennik mam w swoich ulubionych - jestem na razie na etapie ustalania wstepnych zmian w projekcie - bardzo miłe ludzie z tego Archipelagu są - przesłali mi rzuty, mogę sobie ponanosić zmiany jakie chcę, a potem dopiero kupić projekt, juz od firmy, która robi adaptacje - po weekendzie się chcę wstępnie dowiedzieć ile mnie będzie kosztowało wprowadzenie zmian poza tym ja jeszcze wprowadzam dodatkowy 'bonus' - do tej bryły chcę mieć dobudowaną wolierę dla kotów, ciekawa jestem czy na taką konstrukcję też trzeba mieć pozwolenie na budowę? Czy to trzeba umieszczać w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DonGemolo 27.08.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Gacusiowa powodzonka w zakupie działeczki A mozecie zdradzić, gdzie budujecie lub zamierzacie budowac ??? działeczka kupiona - za 10 dni notariusz budować się będę w Świebodzinie, na osiedlu Południowym całkiem możliwe, że niedługo przybędzie (a może już są) forumowiczów budujących właśnie tam gmina sprzedaje tereny pod osiedle domów jednorodzinnych i w zabudowie bliźniaczej Moje gratulacje A jak sprawa wygląda z papierkami? Załatwiasz już cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts