wiochman 07.02.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Zaglądałeś do GAJI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 07.02.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ile płaciliście swoim kierownikom budowy? ( i co dostaliście w zamian) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xoq 07.02.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ile płaciliście swoim kierownikom budowy? ( i co dostaliście w zamian) Gorzów, w ubiegłym roku umówiłem się na 1600 PLN, płatne w równych ratach po fundamentach, po wymurowaniu ścian, po ukończeniu dachu i ostatnia (dopiero w tym roku) po odbiorze końcowym. Kierownik sam doglądał wszystkich istotnych etapów budowy, a w razie potrzeby przyjeżdżał dodatkowo na wezwanie w celu wyjaśnienia niejasności. Jak na razie jestem zadowolony. Obecnie jestem na etapie poszukiwania wykonawców. Dzisiaj kontaktowałem się z panem od ocieplenia (styropian) i zaśpiewał mi 50zł za m2 (z tynkami, sama robocizna). Strasznie drogo. Ile płaciliście za ocieplenie? Dodatkowo dostałem cenę 40zł/m2 za zrobienie sufitu podwieszanego z płyt GK + 10zł/m2 za ocieplenie stropu drewnianego wełną. Co wy na to? Pozdrawiam xoq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 08.02.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No ceny masakryczne... jescze pare lat temu bylem wykonawcą i ceny byly wrecz o polowe mniejsze. Cóż chyba na swojej budowie przyjdzie mi zakasac rekawy i se wykonac to i owo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 08.02.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 My jesteśmy wstępnie umówieni z naszym znajomym kierownikiem i chce 2000 bo normalnie to ponoć biora 3000-4000, od nas ma wziąść 2 tyś bo na budowę będzie miał parę kroków, co wy na to czy naprawdę tyle biorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 08.02.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No własnie pytam się bo ceny usłyszałam z kosmosu, a jak patrzę na innym wątku, że to tylko w naszych okolicach takie ceny to trafia mnie. W innych miastach przeważają ceny 1200 - max 2000 a ja znalazłam tylko jednego za 1500 zł ale w sumie dał mi do zrozumienia, że przemęczać to on sie nie będzie (odwiedziny raz na tydzień - dwa). Kolejni "śpiewają" od 2400 do 3000 zł. Jestem w szoku i zastanawiam się, czy kierownik budowy jest bardzo potrzebny czy wystarczy, że czasami zajrzy. Nie mam już siły. xoq 1600 zł to dobra cena, jesli możesz przyślij namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR-ALA 08.02.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Mam kierownika który chce 1,2% od wartości zakupionych materiałów. Oprócz normalnej kontroli deklaruje gotowość przyjazdu w każdym momencie. Brzmi zachęcająco w porównaniu z innymi ofertami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 09.02.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 witamy my płacimy kierownikowi 2tyś w 3 ratach, ale ma profesjonalne podejście do tematu. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 10.02.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Ale kiedy to było teraz stawki podnieśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunnychris 10.02.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 *(!@_)(# w garażu nie moża używać miedzianych rur do gazu Wszystko musze wycinac i wstawiac zwykle czarne rury.... chce ktos kupic troche używanych rur miedzianych ??? Przerobka zrobiona.... licznik zalozony ( w poniedzialek musze zlozyc papiery na podlaczenie ) i ogrzewanie dziala... dodatkowo dotarlem do magika ktory zrobil gaz w miedzi i jestem na etapie wyciskania z niego kasy za przerobke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 11.02.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 sunnychrisFajne te tarki moja teściowa chciała taką kiedyś kupić, a poza tym my chyba się znamy ze zdjęcia to taka znajoma twarz.A Jenin z Bogdańca to 2 kroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 11.02.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 sunnychris, ale tego domku nie pamiętam muszę się przejść po okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 11.02.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 sunnychrisA i jeszcze jedno mam córeczkę prawie w tym samym wieku co ten mały szkrab ze zdjęcia i pewnie będą chodzić razem do tej ślicznej szkoły w Bogdańcu. Bo do przedszkola to jeszcze chyba w Gorzowie będzie chodzić nasza, my dopiero zaczynamy się budować.Ale nudy w niedzielę w pracy, wszyscy jeszcze pewnie śpią, ale interes musi się kręcić, bo na budowę nie starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunnychris 11.02.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Anaor, tarki naprawde sa swietne i szczerze polecam... nie wiem skad mozesz mnie znac.... mieszkalem kiedys na os. staszica, pozniej na ul. oginskiego w gorzowie a ostatnio na ul. jana pawla..... Domek mamy na ul. różanej w bogdańcu.... kolo tej pieknej szkoly Teraz pogoda srednia... ale jak sie zrobi cieplej to zapraszam z rodzinka na jakiegos malego grila.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 11.02.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Jana Pawła to nie daleko nas bo my z Papuszy może z widzenia się znamy, a jak tylko zrobi się ciepło to napewno się odwiedzimy my w Jeninie jesteśmy często bo tam już maja swój domek moi teściowie, więc pewnie jeszcze się spotkamy. Teście mają domek na ul. Osiedlowej a my będziemy mieli domek na ul. Sosnowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunnychris 11.02.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DonGemolo 11.02.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Elo.Kupiłem domek w Maszewie na działce o powierzchni 1 ha.Dół po generalnym remoncie + poddasze do zaadoptowania. Nie wiecie, gdzie można kupić najkorzystniej wełnę mineralną, potrzebuję ok 170m w dwóch warstwach (w sumie grubość 25cm).Następnie profile, folie wysokoparaizolacyjną i paraprzepuszczalną, czyli wszystko do ocieplenia poddasza. I jeszcze jedno pytanie.Czy korzystał ktoś z usłu7g firmy Camis (kominki)?.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 11.02.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witam W Rab karcher na Słowiańskiej koło starostwa lub "dremi" Wróblewskiego 6 Cmb....jest troche tych firm budowlanych w Gorzwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 11.02.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Wspomnę jeszcze tylko iż firma moja sprzedaje szkło do kominków... nie wszyscy wiedzą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DonGemolo 11.02.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Dziękuje Casandro W tygodniu pojeżdżę trochę po tych firmach budowlanych, niech robią wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts