patrykos2005 28.03.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 patrykos2005 zastanawia mnie tylko co oznacza określenie - stan surowy zamknięty - bo dla mnie także drzwi i okna. Uważam jednak, że nie warto płacić za ten etap ekipie budującej, bo firmy sprzedające okna oferują także usługę montażu i później nie ma przynajmniej problemu z ewentualną reklamacją (sprzedawca mówi, że to wina montażu, a monterzy, że okna do kitu). Dzieki, ale okna zawsze powinna wstawiać Firma u której się zamówiło, a najważniejsze to że wtedy płacimy 7% Vatu !!! Więc stan surowy zamknięty dotyczy bez drzwi i dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 28.03.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Hmmmm... to chyba zgadzamy się w tym temacie Znaczy się, że cena dotyczy stanu surowego otwartego , a zresztą jak zwał, tak zwał. Ja własnie doczytałam we wcześniejszych postach, że pisałam o przyłączu, a ja przecież buduję cały wodociąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 28.03.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Ja własnie doczytałam we wcześniejszych postach, że pisałam o przyłączu, a ja przecież buduję cały wodociąg Cały wodociąg O matko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykos2005 28.03.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 UWAGA!!SPRZEDAM DZIAŁKĘ W WOJCIESZYCACH 18,7 ARAWIĘCEJ NA STRONIE BIURA NIERUCHOMOŚCI, W KTÓRYM ZAMIEŚCILIŚMY OGŁOSZENIE:http://www.jesiolkiewicz.pl/oferty.php?o=79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 30.03.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 dzieki za informacje o kierbud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 30.03.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 qqrq5 widzę , że jeszcze jesteś 2 w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR-ALA 01.04.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Witam wszystkich. U mnie trwają intensywne prace wykończeniowe bo w końcu znalazłem dobrą ekipe która nie dyskutuje nie grymasi tylko robi. Przez pół roku gość od okien nie miał czasu aby przyjść i dokończyć obróbkę okien w garażu.Sam to zrobiłem w ciągu pół godziny ale co jakiś czas dzwoniłem do niego aby wysłuchać czemu znów nie dotrzymał terminu. Biedulek w ciągu pół roku miał trzy stłuczki - oczywiście nie ze swojej winy- kilka razy psuł mu się samochód i musiał go odholować , a jak nie jemu to miał problem z samochodem syna. Ale ostatnio przebił wszystko. Obiecał że jak tylko skończy rozmowe ze mną to odpala auto i już jedzie do mnie. Po paru godzinach dzwonie i pytam czemu go jeszcze nie ma , a on mi na to że ,,żona kazała mu iść w pole i sadzić ziemniaki,, Tego by ani Kantor ani Pietrzak nie wymyślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 01.04.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 qqrq5 widzę , że jeszcze jesteś 2 w 1 no jeszcze ale juz torba spakowana i czekam z utesknieniem, kiedy utule moje malenstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR-ALA 02.04.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Przeczytałem ostatnie posty i odpowiem ogólnie. W marcu ubiegłego roku zacząłem budowe domu 107 m2 i garażu około30m2. Za całość zapłaciłem 42 tyś. Stan surowy. Cena 55 tyś za podobny metraż - na dzień dzisiejszy- wg mnie nie jest ceną wygórowaną. Wiem że inni chcą od 60 do 65 tyś. Więźbę kupowałem w tartaku w Deszcznie gdyż transport był darmowy i jak zabrakło paru desek i łat to na drugi dzień dostarczono mi je bez jakiegokolwiek grymaszenia. Tzw pełna współpraca. A ceny w róznych tartakach niewiele się różnią. Aby mieć wodę sąsiedzi sami musieli doprowadzic wodociąg. Koszty spore , nie wspomnę o potrzebnych papierkach, ale teraz każdy nowy budujący się musi zapłacić za możliwość dołączenia się. Wiem że to słabe pocieszenie , ale w końcu inwestycja się zwróci, tyle tylko że trochę to potrwa Wczoraj wpadł mi w ręce kosztorys remontu poniemieckiego domku. Za remont dachu 30 tyś robocizna plus 40 tyś materiały Za punkt elektryczny 50 zł ( ,, mój ,, elektryk woła 35 i można negocjować ) Za tzw biały montaż 15 zł ( mój woła od 3 do 5 zł) Za położenie metra ,,gołego,, rigipsu 20zł itd itd itp. Ceny z kosmosu , no chyba że ja jestem niedzisiejszy. Mogę dać namiary na sprawdzonego elektryka , hydraulika i ekipę od wykończeń. Terminy mają napięte więc trzeba zamawiać ich z wyprzedzeniem. qqrq5 No to czas pomyśleć o placu zabaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 02.04.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 qqrq5 No to czas pomyśleć o placu zabaw na 20 arach bedzie gdzie biegac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 02.04.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Piotr- Ala daj mi proszę namiary na ten tartak w Deszcznie . W poniedzialek jesteśmy umówieniw w Międzyrzeczu ............. i tu dochodzi transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 06.04.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam Mam do sprzedania blaszak . tel. 607 870 999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neeoo 06.04.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Piotr- Ala daj mi proszę namiary na ten tartak w Deszcznie . W poniedzialek jesteśmy umówieniw w Międzyrzeczu ............. i tu dochodzi transport z tym, że Dremi ma drewno impregnowane ciśnieniowo i porównywanie takiego drewna do drewna "mazanego" czyms zielonym (bo nie zawsze impregnetem) nie jest ok. patrykos2005 jeśli nadal szukasz ekipy to sie odezwij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 08.04.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Piotr- Ala daj mi proszę namiary na ten tartak w Deszcznie . W poniedzialek jesteśmy umówieniw w Międzyrzeczu ............. i tu dochodzi transport z tym, że Dremi ma drewno impregnowane ciśnieniowo i porównywanie takiego drewna do drewna "mazanego" czyms zielonym (bo nie zawsze impregnetem) nie jest ok. patrykos2005 jeśli nadal szukasz ekipy to sie odezwij Tak sie składa , że nie robiłam porównania . Ale mimo wszystko dziękuję za wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunnychris 14.04.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 napisze to tutaj bo sprawa dotyczy mojego kolegi ktory działał w branży budowlanej na terenie Gorzowa. http://boerner.pl/stefan.pdf recze swoim słowem, że to nie jest żadna historia wymyślona przez naciągaczy... kolega miał wypadek na quadzie i po za tym że stracił całe swoje zdrowie... stracił też plynność finansową i mają duże problemy finansowe... i z innej beczki, ile moze kosztowac rozprowadzenie podejsc wodno-kanalizacyjnych : kuchnia : - zlew i zmywarka ( to chyba na jednym odplywie i doplywie ) - lazienka na dole ( wc + zlew ) - lazienka na gorze ( wc, bidet, zlew, prysznic, pralka ) ktos mi mowil 200zl od punku... jak to sie liczy ?? zlew to jeden punkt czy 3 ( ciepla, zimna, odplyw ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 19.04.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Ja teraz powoli szukam ekip do wykończen mam juz kilka telefonów ale nie wiem jak sie kształtuja ceny np za metr płytek jeden chce 45 zł-polecony, inny chce 40zł ale tego nie znam. Czy to dobre ceny czy szukać dalej? I jak się kształtują inne ceny nr regipsy, podłogi, malowanie itp. Jeśli ktoś ma dobrych fachowców to proszę o namiary. Panie Krzysztofie co do hydrauliki to nie powiem jak to wygląda cenowo u mnie liczone jest za całość robocizna + materiały wyjdzie ok 14tys (piec gazowy, podłogówka, grzejniki, płaszcz wodny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neeoo 24.04.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 napisze to tutaj bo sprawa dotyczy mojego kolegi ktory działał w branży budowlanej na terenie Gorzowa. http://boerner.pl/stefan.pdf recze swoim słowem, że to nie jest żadna historia wymyślona przez naciągaczy... kolega miał wypadek na quadzie i po za tym że stracił całe swoje zdrowie... stracił też plynność finansową i mają duże problemy finansowe... mogę tylko potwierdzić, niestety Maciek miał ten cholerny wypadek. Byłem u niego wczoraj w szpitalu. 3m się chłopie jesteśmy z Tobą. Najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunnychris 25.04.2008 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Anaor, na rynku gorzowskim zaczela działać nowa firma ktora zajmuje sie wykonczeniowka ( tesc + jeszcze jeden czlowiek na ta chwile ) W tej chwili wykanczaja mi cale mieszkanko... w tydzien we dwoch zrobili stelarz, ulozyli welne i przykrecili regipsy. Nie mam pod reka numeru tel. ale jak ktos bardziej zainteresowany to pisac na priv. mozna wpasc zobaczyc jak pracuja u mnie na mieszkanie... i jeszcze jedno, narazie nie maja odleglych terminow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykos2005 26.04.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Jesli ktoś chce ekipe to służę pomocą, my dostaliśmy wyceny od 7 ekip, wybralismy juz jedną, więc do reszty mogę dać namiary, a ceny praktycznie identyczne. Dwie z tych 7 mogę jak najbardziej polecić - reszty prac nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 26.04.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Hej!! Ja mam taką propozycję - polecajmy ekipy, które nam budowały, o nich możemy powiedzieć wszystko no prawie wszystko Pozdrawiam wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts