Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Może ma ktoś namiary na producenta bloczków betonowych? lub dobry sklep gdzie ceny mają ok :)

ps.

Ja również polecam panią Drewnowską jako architekta :)

na Jędrzychowie firma Wibet produkuje bloczki bet. gr. 12 cm

14 sciągam ze Środy Śląskiej firmy Termat... Polecam i zapraszam

A.Suchocki

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich.

Od jakiegoś czasu przeglądam forum Grupy Lubuskiej i postanowiłam teraz napisać coś od siebie. Chciałabym w nowo budowanym domku zainstalować pompę ciepła i szukam solidnego instalatora. Może ktoś z forumowiczów ma już jakieś doświadczenia w tym temacie i poradziłby nowemu?

Pozdrawiam :)

Witam. Modelu jeszcze nie wybrałam, ale potrzebna będzie 8-10kW, opcja sondy pionowe. Szukam po prostu solidnego instalatora, mam możliwość zakupu jednego modelu w bardzo atrakcyjnej cenie, ale same urządzenie to jeszcze nie wszystko, a obawiam się co do kompetencji niektórych osób zajmujących się montażem i dlatego pytam, może ktoś z forumowiczów ma już jakieś doświadczenie w tej kwestii (ma pompę, która już pracuje i może podzielić się spostrzeżeniami i uwagami, etc.)

Witam wszystkich budujących!

Czy ktoś z Was budował swój domek prawie samodzielnie, tzn. bez żadnej ekipy budowlanej, z doraźną pomocą wujków, ojców, braci itp :D ??

My mamy zamiar z narzeczonym tak budować (sporo fachowców w rodzinie) Ciekawa jestem ile można zaoszczędzić na takim przedsięwzięciu?

Witam wszystkich budujących!

Czy ktoś z Was budował swój domek prawie samodzielnie, tzn. bez żadnej ekipy budowlanej, z doraźną pomocą wujków, ojców, braci itp :D ??

My mamy zamiar z narzeczonym tak budować (sporo fachowców w rodzinie) Ciekawa jestem ile można zaoszczędzić na takim przedsięwzięciu?

Zalezy jaki duzy dom,jak skomplikowany, czy macie narzedzia i takie inne sprawy, ile wolaja za to lokalne ekipy, i zakladam ze macie na to wszystko czas, bo po pracy ciezko bedzie........

Na cene uslugi ma wplyw to z czego budujesz - u mnie H+H bazobeton na klej - nie potrzen abetoniarki, wystarczy mieszadlo, strop z plyty zeranskiej, o niebo mniej roboty, a dach dwuspadowy prosty i maly, wiec i ekipa nie ceni tego drogo. Jesli bardziej skomplikowane wykonanie to i cena wyzsza. :)

zapiszta sie ludzie do mapy:)

http://forum.muratordom.pl/nowa-mapa,t150858.htm

Witam Budujących LUBUSZAN!

Szukam ekipy na "dokończenie" budowy kominów (syst.icopal + cegła klinkier) oraz szczytów (poroton robena) i ścianek działowych na poddaszu solbet 12 z okolic Gorzowa, moja ekipa się ulotniła, jak powiedziałam dość z przedpłatami za robotę. Byli OK, do momentu jak nagle zaczęli sobie doliczać za kolejne etapy budowy, a cenę mieliśmy za SSO już ustaloną :roll::roll:

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam :roll: