agnieszka czaczkowska 05.07.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 gwiazdko, pewnie masz rację, u mnie też, dom, praca, dzieci, budowa i tak na okrągło. Poza tym nie mogę tak jak ty cieszyć się i planować sadzenia, bo....., nie ma drogi porządnej do posesji i wszyscy dostawcy z ciężkim sprzętem odmawiają wjazdu. Początkowo sobie radziliśmy, towar stawał na głównej drodze i przewoziliśmy mniejszym sprzętem na posesję, ale już mamy dość, no i koszty!!!. Teraz potrzebuję ziemi do wyrównania poziomu na działce i czekam już drugi miesiąc na gminę, aż utwardzi drogę, bo pan od transporu odmówił kategorycznie wjazdu z uwagi na płoty sąsiadów. Tak więc nie mogę ani równać, ani grodzić i jestem wściekła i czekam .......A na budowie kończą tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 05.07.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Witam Funia ja w tym tygodniu oczekuję na wizytę szefa od tynków maszynowych polecany przez znajomego, przez tel. podpal cenę 8,50 zl/m2 a z materiałem 17 zl/m2. Po rozmowie podam co zostało ustalone. Podejrzewam że cena może trochę ulec zmianie ponieważ jest to budynek adaptowany (nie równe ściany). Pozdrawiam Tadek56 Będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 06.07.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Wkrótce na tapecie bedą u nas posadzki - szukam namiarów na dobrych i tanich posadzkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 09.07.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Oj widzę, że na forum bardzo wakacyjnie. Wczoraj była wiecha!!!!! Przeżyłam Budowlańcy mogą brać się do dalszej roboty.A jeszcze trochę zostało. No i pokrycie dachu. Mam nadzieje, że w dwa tygodnie się ze wszystkim uwiną. Ania dzisiaj bedę na budowie. ZAPRASZAM. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes0204 09.07.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 witam wszystkich na dworze leje więc weekendowe grile raczej sie nie udały, no chyba, że nie o mięsko chodzi. U mnie posucha. Szukamy kredytu bo budowa systemem gospodarczym doprowadza nas do furii, a lato minie i znów będziemy na łasce rodziców. Zazdroszczę wszystkim, którzy już siedzą we własnych domkach. Mam pytanie czy ktoś z was zdecydował się na ogrzewanie gazowe z gaspolu, bo dostałam ofertę, ale nie wiem czy podołamy z kosztami utrzymania, choć w porównaniu gazowe albo olejowe, gazówka dostaje plusa. Prosze o pomoc.A grilowiczom życzę słonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.07.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Witajcie Lubuszanie nie czytałam niestety jak Wam idzie, brak czasu, ale wierzę, że idziecie jak burza. jeśli macie pytanka (Agnieszko, Ty zdaje się pytałaś o kuchnię albo łazienkę), zadzwońcie, bo nie mam teraz netu na stałe: 661 283 114 - mimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 09.07.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Gwiazdko Dopiero teraz przeczytałam Twoją wiadomość. Dziękuje za zaproszenie Byliśmy dzisiaj na działce o 11.00- mieliśmy zebranie w sprawie drogi.Wyjechaliśmy ok. 12.30- trochę sie spieszyliśmy. Około 11.00 zajrzeliśmy do Was i widzieliśmy Waszą wiechę, ale nie było nikogo. Może będziecie jutro? Bardzo chętnie Was odwiedzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 10.07.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Aniu, jaka szkoda. Mój mąż był ok. 11, ale pewnie się mineliście. Ja przyjechałam o 13-tej. Dzisiaj zapewne będziemy, ale nie wiem o której. Wczoraj przeżylismy w naszym domku bez okien i dachu tę straszną burzę. No działo się. Najbardziej przeżyły to dzieci (a był maluszek półtoraroczny). Później oczywiście była radocha-duża ilość wody wszędzie!!! I kulki gradu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 10.07.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 gwiazdko ale mieliscie przygode my jak bedziemy na działce to po 14-15 jak bedziemy napewno zajrzymy do was pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek56 11.07.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 WitamFunia po rozmowach z fachowcem od tynków ustaliśmy iż za 17,5 zl za metr kw. gotowego tynku , od środy wchodzą z pracami . Jeżeli jesteś zainteresowana tel. to podam na prv. Pozdrawiam Tadek56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 12.07.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Witam Funia po rozmowach z fachowcem od tynków ustaliśmy iż za 17,5 zl za metr kw. gotowego tynku , od środy wchodzą z pracami . Jeżeli jesteś zainteresowana tel. to podam na prv. Pozdrawiam Tadek56 Jak najbardziej jestem zainteresowana z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 14.07.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Mimo, że na forum sezon ogórkowy to ja troche popiszę. U mnie dziś mąż walczy z szambem. Już będzie można jakiś kibelek zamontować! Myślałam ze w przyszłym tygodniu budowlańcy skończą wszystkie prace. Niestety przeliczyłam się. To potrwa chyba do końca lipca a może i dłużej. Ale już załatwiliśmy wszystkie instalacje i jutro zamawiamy okna. MARZĘ KIEDY BĘDZIE KONIEC. Ania co z pozwoleniem? Malinka masz internet? Funia jak samopoczucie? Mycha już mieszkacie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 14.07.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Mimo, że na forum sezon ogórkowy to ja troche popiszę. U mnie dziś mąż walczy z szambem. Już będzie można jakiś kibelek zamontować! Myślałam ze w przyszłym tygodniu budowlańcy skończą wszystkie prace. Niestety przeliczyłam się. To potrwa chyba do końca lipca a może i dłużej. Ale już załatwiliśmy wszystkie instalacje i jutro zamawiamy okna. MARZĘ KIEDY BĘDZIE KONIEC. Ania co z pozwoleniem? Malinka masz internet? Funia jak samopoczucie? Mycha już mieszkacie? Pozdrawiam A co z nami, panami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 14.07.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Gwiazdko na pozwolenie oczekuję. W poniedziałek minie trzeci tydzień Ile mam jeszcze oczekiwac??? Słyszałam, że miesiąc Jak jestesmy w J. zawsze zaglądamy do Was. Coś nie mamy szczescia Może jak nas dojrzycie to wpadniecie do nas- zapraszamy Mam nadzieję, że w końcu się spotkamy Karol N. No własnie, co u Panów Pozdrowienia Gwiazdeczko Wytrzymaj jeszcze trochę!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 15.07.2005 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Gwiazdko na pozwolenie oczekuję. W poniedziałek minie trzeci tydzień Ile mam jeszcze oczekiwac??? Słyszałam, że miesiąc Jak jestesmy w J. zawsze zaglądamy do Was. Coś nie mamy szczescia Może jak nas dojrzycie to wpadniecie do nas- zapraszamy Mam nadzieję, że w końcu się spotkamy Karol N. No własnie, co u Panów Pozdrowienia Gwiazdeczko Wytrzymaj jeszcze trochę!!!!!!!!!!!!!!! Goraco, nic sie nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 16.07.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Na szczęście mieliśmy wczoraj piękną burzę i ciutkę mniej gorąco teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 18.07.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Mimo, że na forum sezon ogórkowy to ja troche popiszę. U mnie dziś mąż walczy z szambem. Już będzie można jakiś kibelek zamontować! Myślałam ze w przyszłym tygodniu budowlańcy skończą wszystkie prace. Niestety przeliczyłam się. To potrwa chyba do końca lipca a może i dłużej. Ale już załatwiliśmy wszystkie instalacje i jutro zamawiamy okna. MARZĘ KIEDY BĘDZIE KONIEC. Ania co z pozwoleniem? Malinka masz internet? Funia jak samopoczucie? Mycha już mieszkacie? Pozdrawiam Gwiazdko Internet mam z AirNetu. Niestety czasu bardzo mało Cały czas walczymy z terenem wokół domu. FUNIA idziesz jak burza. Jak włączam net to zaraz zaglądam do Twojego dziennika. Przepraszam, że nie piszę ale brakuje mi czasu No właśnie co u Panów??? Ari, Karol, Tadek odezwijcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka czaczkowska 19.07.2005 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 mnie ta burza nie ucieszyła, całe szczęście że byliśmy na działce, wiatrzysko zwiało nam cały materiał na okoliczne łąki i z mężem ganialiśmy jak te zające i zbieraliśmy steropian w deszcz.Tynki zrobione, hydraulika też, jutro zalewają podłogi, a w poniedziałek wchodzi szpachlarz. Funia nie wiem ile wyszło za same tynki, robocizna na pewno 6 tys., a materiały chyba około 4 tys. Chyba bo są na jednej fakturze z innymi materiałami i nie mam czasu policzyć. Dom ma 223 m pow. użytkowej.Wczoraj przywieźli szambo, dzięki za namiary, wzięłam z Lubniewic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 19.07.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Mimo, że na forum sezon ogórkowy to ja troche popiszę. U mnie dziś mąż walczy z szambem. Już będzie można jakiś kibelek zamontować! Myślałam ze w przyszłym tygodniu budowlańcy skończą wszystkie prace. Niestety przeliczyłam się. To potrwa chyba do końca lipca a może i dłużej. Ale już załatwiliśmy wszystkie instalacje i jutro zamawiamy okna. MARZĘ KIEDY BĘDZIE KONIEC. Ania co z pozwoleniem? Malinka masz internet? Funia jak samopoczucie? Mycha już mieszkacie? Pozdrawiam Gwiazdko Internet mam z AirNetu. Niestety czasu bardzo mało Cały czas walczymy z terenem wokół domu. FUNIA idziesz jak burza. Jak włączam net to zaraz zaglądam do Twojego dziennika. Przepraszam, że nie piszę ale brakuje mi czasu No właśnie co u Panów??? Ari, Karol, Tadek odezwijcie się Jestem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 19.07.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 FUNIA idziesz jak burza. Jak włączam net to zaraz zaglądam do Twojego dziennika. Przepraszam, że nie piszę ale brakuje mi czasu Ty nie do dziennika zaglądaj tylko na budowę. Ostatnio spimy tam więc jesteśmy codziennie wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts