ArtAnka 19.01.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 ArtAnka, gdzie dokładnie się wybudujesz? Jeżeli to nie tajemnica? tak naprawdę to narazie przymierzam się do budowania. działka świeżo nabyta w drzonkowie. od poniedziałku papierologia. ps. na razie piszę ja: Art (ur); Anka może dołączy jak się naprawdę rozkręcimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 19.01.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Hej Artur A, czy macie wybrany projekt domku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtAnka 19.01.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Hej Artur A, czy macie wybrany projekt domku ? no jasne że mamy ale narazie bardzo wstępnie - w kategorii marzeń, bo dopiero występujemy o warunki zabudowy. ale i tak się pochwalę: http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-174,192,61,opis.html czekam na opinie: ładny-brzydki? ps. dlaczego ,,cytaty" wyglądają u mnie tak brzydko? wybieram opcję ,,odpowiedz z cytatem" czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 19.01.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Parteróweczka niczego sobie Czy planujecie jakieś zmiany w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 19.01.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Elwood! czyają! ja dziś tu pierwszy raz chociaż przeglądam dość często, przymierzam (y) się rozpocząć naszą "przygodę" z budowaniem na wiosne (okolice z.g.), mamy już pozwolenie!! czekamy aż miną mrozy i enea podłączy nas do siebie. wielkie dzięki aneci!!! skorzstaliśmy z Twoich namiarów na klienta od oczyszczalni (mamy projekt i badania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 20.01.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 czekam na opinie: ładny-brzydki? ps. dlaczego ,,cytaty" wyglądają u mnie tak brzydko? wybieram opcję ,,odpowiedz z cytatem" czy jakoś tak Bardzo ładny a cytat nie wychodzi bo na końcu kasujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 20.01.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 szanowni lubuszanie! uprzejmie donosze!!!!!!!!!, że ogromnie się cieszę, iż piszą Ci, którzy budują w okolicach zielonej góry (również gorzowa)!!! Prosze podzielcie się swoimi doświadczniami, zaczynamy wiosną (takie plany - mamy nadzieje), działka kilka km od miasta (od 2 lat!) pozwolenie już mamy!!! budujemy w.21-12 z pracowni j.g. http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-21.12 , +kosmetyczne zmiany (likwidacja balkonu i rozciągnięcie budynku). szukam ekipy (sprawdzonej), producentów i hurtowni, narazie do stanu surowego!!! oferta z betoniarni c cigacic b 20 219, b 15 199, b 7,5 149 wszystko w pln i netto (oczywiście) z transportem (niestety bez pompy), do stropu podajnik za 300pln co Wy na to???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma_lgosia 21.01.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Witam stałych bywalców Jestem przyszłą inwestorką, zamierzam budować swój domek w okolicach Krosna Odrz.-działka budowlana juz jest. Bardzo proszę określcie jakie ponieśliście koszty na budowęWaszych domków. Mój domek ma być bardzo prosty w swojej bryle bez żadnych wykuszy, parterowy bez poddasza uzytkowego, z kopertowym dachem ok 100m2. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam Wszystkich budujących Lubuszan Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 21.01.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Witam stałych bywalców Jestem przyszłą inwestorką, zamierzam budować swój domek w okolicach Krosna Odrz.-działka budowlana juz jest. Bardzo proszę określcie jakie ponieśliście koszty na budowęWaszych domków. My wydaliśmy ok. 210 tys., do zamieszkania ciagle daleko, co widać w dzienniku. W Krośnie mam przyjaciókę ze studiów Darials ekipy i hurtownie mogę polecić, ale w Gorzowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 21.01.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Witam Wszystkich Hej Artur ale i tak się pochwalę: http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-174,192,61,opis.html czekam na opinie: ładny-brzydki? Domek ładny tylko podjazd daleko od domku to w takie dni jak teraz sporo pracy ale wiem ze to projekt a nie Wasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 21.01.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Witam grupę lubuską ! darials napisała; oferta z betoniarni c cigacic b 20 219, b 15 199, b 7,5 149 wszystko w pln i netto (oczywiście) z transportem (niestety bez pompy), do stropu podajnik za 300pln co Wy na to???? Trochę drogo-szczegulnie pąpa do betonu. Gdzie dokładnie zamierzacie postawić wasz domek? Tak się składa że pracuje w branży betonowej , myślę że było by taniej. Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 21.01.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Witam stałych bywalców Jestem przyszłą inwestorką, zamierzam budować swój domek w okolicach Krosna Odrz.-działka budowlana juz jest. Bardzo proszę określcie jakie ponieśliście koszty na budowęWaszych domków. Mój domek ma być bardzo prosty w swojej bryle bez żadnych wykuszy, parterowy bez poddasza uzytkowego, z kopertowym dachem ok 100m2. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam Wszystkich budujących Lubuszan Małgosia Trudno porównywać koszty róznych budynków nawet o podobnej powierzchni.My tez mamy kopertowy dach, ale budynek po obrysie mniejszy , bo z użytkowym poddaszem. Teoretycznie wiec twój dach powinien być droższy od mojego, ale czy tak bedzie - niekoniecznie. My wydalismy na sam dom ok 200000 (bez przyłączy, ogrodzenia,dokumentacji). Do końca jeszcze troche potrzeba "śrubek". Przed nami TYLKO! podłogi w całym domu, wykończenie schodów, łazienka, wc, pomalowanie parteru, zakup drzwi wew. i właściwie mozna się wprowadzać. I tu nastepne wydatki, których nie należy bagatelizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 21.01.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 ANIU67 dzieki za słowa współczucia ale problemów ciąg dalszy. Mrozy zrobiły swoje. Dzisiaj nam zamarzła woda w kotłowni .Rozsadziło narazie(?!) filtr. A przed nami jeszcze gorsze mrozy. Aniu marzymy o gazie, a on do nas pewnie popłynie jak nastanie wiosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma_lgosia 21.01.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Dziękuję Funiu i Gwiazdko za odpowiedzi...Podziwiam Was wszytskich za determinację, której myślę i mnie nie zabraknie. Wiem, że koszty to rzecz względna i zależą od wielu czynników, jednak rzeczywiste nakłady a kosztorysy z reguły są różne. Mam jeszcze trochę czasu zanim rozpocznę. Nie możemy z mężem zadecydować ostatecznie, który to ma być projekt Chcemy zgromadzić trochę gotówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 22.01.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Witajcie wszyscy lubuszanie,gdzie jak nie tu moge uzyskać pomoc A mianowicie:szukam brykietu torfowego najlepiej w okolicach Gorzowa.Znalazłem jeden adres w necie ale nie aktualny pomożecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 22.01.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Witajcie wszyscy lubuszanie,gdzie jak nie tu moge uzyskać pomoc A mianowicie:szukam brykietu torfowego najlepiej w okolicach Gorzowa.Znalazłem jeden adres w necie ale nie aktualny pomożecie?? Dopisuje sie do prosby i dodatkowo szukam dobrego brykietu drzewnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 23.01.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 dobry wieczór wszystkim! Darials ekipy i hurtownie mogę polecić, ale w Gorzowie Funia dzięki ale... Witam grupę lubuską ! darials napisała; Cytat: oferta z betoniarni c cigacic b 20 219, b 15 199, b 7,5 149 wszystko w pln i netto (oczywiście) z transportem (niestety bez pompy), do stropu podajnik za 300pln co Wy na to???? Trochę drogo-szczegulnie pąpa do betonu. Gdzie dokładnie zamierzacie postawić wasz domek? Tak się składa że pracuje w branży betonowej , myślę że było by taniej. mikołaju otóż zamierzamy rozpocząć tą "nierówną walkę" te przyszłe zmagania w przytoku. (nic nie pisałem o pompie!!!! - oni takowej nie posiadają - jak potrzebują to podnajmują (ale rym ) z tego co zrozumiełem panią przez telefon to jakieś auto z hds) podziel się prosze swoją wiedzą. ps a może ktoś da namiary na bk 30 psII jutro jadę na budme!!!!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 23.01.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 ale z tymi cytatami narkęcone!!!!! mam nadzieje, że zrozumiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 24.01.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Do Darials Tak nakrecone z cytatami,ze nie wiem kto ma dojście do betonu tanszego, byłabym zainteresowana bloczkami i betonem B15 20 m3 na maj 2006, jestem ze Świebodzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 24.01.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Witam! Jeśli chodzi o beton towarowy to polecam betoniarnie ze Zbąszynia -beton solidny,ceny najniższe w okolicy jeśli chodzi o rejon Świebodzina [ w ofercie bloczki betonowe, stropy teriwa ,nadproża i system KERAMZYT]. Pompa do betonu -15 zł za m3.--tel.do betoniarni-068 3847367. darials Jeśli chodzi o Przytok to trochę daleko ,ale zadzwonić i spytać zawsze można -natomiast jak szukasz bk to w Powodowie [koło Wolsztyna] jest producent-ale ja Ci polecam hurtownie budowlaną BUD-ROL Jaromierz,tel.068 3840746 mają niższe ceny niż producent , ja tam kupowałem materiały [naprawde tanio]. Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts