misiekKR 18.03.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 WitamBędę w domu instalował kominek z płaszczem wodnym i do tego bufor 1000 litrów. Czy zastosować zawór trójdrożny mieszający do zwiększenia temperatury powrotu kotła? Czy z kominkiem jest tak jak z piecami miałowymi i węglowymi że warto zastosować taki zawór do utrzymywania stałej temperatury w kotle aby zwiększyć jego żywotność i ograniczyć skraplanie?Znalazłem fajne zawory mieszające trójdrożne Herza przeznaczone do takich rozwiązań które utrzymują termostatem zadaną temperaturę 61 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekKR 18.03.2012 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 ok już wyszperałem w internecie i wiem że jest sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts