anna1235 18.03.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Witam, od kilku dni jestesmy posaidaczami kominka jotul 570, 2 razy jak rozpalaliśmy nie udało nam się tego zrobic i strasznie dużo dymu nazbierało się w komorze pieca . Dym ten zaczął wydostawać się przez zamknięte drzwiczki kominka od góry i od dołu w dość sporej ilości, czy to taka uroda tego egzemplarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 18.03.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Wkład z byle jakością nie ma nic wspólnego...Wajchy ustawione (do rozpału) jak instrukcja mówi?Chyba, że dodatkowo sz\yber wstawiony z dyskretnie schowaną dzwignią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna1235 18.03.2012 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 wszystko jak trzeba, tylko czasami sie dusi jeszcze nie ustalilismy przyczyny, ale bardziej mnie martwi czemu ten dym tak wieje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 18.03.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Dym to w komin powinien...Trafiliście na kiepską pogodę na rozdziewiczanie wkładu - za ciepło i trudno ciąg kominowy wypracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.03.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Podpałka do grilla i drobne, suche patyczki (grubości ołówka).Okno otwarte. Można spalić bezpośrednio przed rozpaleniemwe wkładzie, dwa - trzy zmięte arkusze podłej gazety bezpośredniow wyczystce (którą trzeba potem szczelnie zamknąć). Jeśli niema wyczystki , to w rurze dymowej nad wkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 19.03.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Nikt anny 1235 nie zapytał o rodzaj wentylacji jaką posiada. Przy WG i przy WM może być skucha. Jak WM ustawiona na podciśnieniu a dom szczelny to i dym będzie miał kłopot z wejściem w komin. Jak WG i cug w drugą stronę to podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 19.03.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Nikt anny 1235 nie zapytał o rodzaj wentylacji jaką posiada. Przy WG i przy WM może być skucha. Jak WM ustawiona na podciśnieniu a dom szczelny to i dym będzie miał kłopot z wejściem w komin. Jak WG i cug w drugą stronę to podobnie. Pewnie racja. Można pytać o wszystko, nawet o to czy ma komin... Ale to tak jakby Cię w sklepie z lodówkami spytali czy masz w domu prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 19.03.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 (edytowane) Pani anna ma 3 posty na koncie, kominek już zamontowany, ale chyba nie rozpalany. Nie zastanowiło to nikogo? A jedną ze śmiesznych historii z pralką bąbelkową Daewoo znam ze słyszenia. Klientka jedyne co usłyszała od handlowca to to, że pralka praktycznie sama pierze bez detergentów. I była wizyta serwisu i jedna i druga ze względu na niedoprane ubrania. W końcu poprosili kobietę o pokazanie jak pierze. Wszystko było ok, oprócz braku proszku w pralce. Poza tym kominek to pomimo wszystko urządzenie bardziej wymagające choćby najmniejszej wiedzy niż lodówka. Edytowane 19 Marca 2012 przez compi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna1235 19.03.2012 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 widzę, że powinnam się ustosunkować do pewnych wypowiedzi, coż więc..dom mam z wentylacją grawitacyjną, ale właściwie zauważyłam, że takie zjawisko zachodzi gdy pootwieram okna balkonowe na ościez, mąż pali w kominku a ja w tym czasie wietrzę dom, widzę że nikogo nie martwi to ze opary dymu wydostają się na moje pokoje, dobrze, ze jestem przed gładziami,uznaję więc ze to norma, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 19.03.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 widzę że nikogo nie martwi to ze opary dymu wydostają się na moje pokoje, A komin masz drożny? Może jakieś kawki się w nim zagnieździły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 19.03.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 widzę, że powinnam się ustosunkować do pewnych wypowiedzi, coż więc.. dom mam z wentylacją grawitacyjną, ale właściwie zauważyłam, że takie zjawisko zachodzi gdy pootwieram okna balkonowe na ościez, mąż pali w kominku a ja w tym czasie wietrzę dom, widzę że nikogo nie martwi to ze opary dymu wydostają się na moje pokoje, dobrze, ze jestem przed gładziami,uznaję więc ze to norma, pozdrawiam. Czegoś tu nie kumam. Forum Muratora ma się martwić tym ,ze ktoś kupił a ktoś inny sprzedał urządzenie do palenia ognia w domu, bez instruktażu, bez przeszkolenia ...jak kilogram jabłek na targu ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna1235 19.03.2012 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 witam, chodzi o prostą radę moze ktos mial doswiadczenie, a wiadomo jak to sprzedawcy-marketingowcy, jeszcze sie chyba taki nie narodizł co by prawde powiedzial, aby napchac kabze i tyle i nie sciemniajcie mi prosze ze w budownictwie mozna spotkac tzw. judymow nie ta bajka i nie ten kraj, ilu juz sie przewinelo cwaniaczkow przez moj dom to jeszcze zaden prawdy nie powiedzial. moje pytania wynikaja z braku ufnosci do tej dziwnej klasy ludzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.03.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 widzę że nikogo nie martwi to ze opary dymu wydostają się na moje pokoje, dobrze, ze jestem przed gładziami,uznaję więc ze to norma, pozdrawiam. Ja się strasznie tym przejąłem ( tym bardziej , że też użytkuję Jotula co prawda inny model ) .Łączę się z Tobą w bólu . Trzymajcie się jakoś z tym dymem na pokojach . Nie dajcie się ! Wesołych Świąt , smacznego jajeczka , mokrego Śmigusa ........ i aby gładzie wyszły jak na Wawelu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 21.03.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 „chodzi o prostą radę moze ktos mial doswiadczenie” Nie ma prostych porad online w tym zakresie. Jaka była przyczyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.03.2012 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 witam, chodzi o prostą radę moze ktos mial doswiadczenie, a wiadomo jak to sprzedawcy-marketingowcy, jeszcze sie chyba taki nie narodizł co by prawde powiedzial, aby napchac kabze i tyle i nie sciemniajcie mi prosze ze w budownictwie mozna spotkac tzw. judymow nie ta bajka i nie ten kraj, ilu juz sie przewinelo cwaniaczkow przez moj dom to jeszcze zaden prawdy nie powiedzial. moje pytania wynikaja z braku ufnosci do tej dziwnej klasy ludzi.. Zmień podejście do życia, to i połowa nieszczęść Ci odpadnie, bo sobie sam(a) je wymyślasz. Tak jak to, że każdy wykonawca, który chce zarobić to cwaniaczek. Pewnie marże handlowe też powinno się nakazem prokuratorskim zlikwidować, bo to już jest rozbój w biały dzień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna1235 22.03.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 pewnie mam pecha, że trafiam na takich a nie innych wykonawców, ale cieszę się ze juz coraz blizej końca, i w końcu bedzie mozna zamieszkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts