Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Być bezdomnym :(

niciacia

Recommended Posts

Niciacia,

tutaj ze 25% jest w podobnej sytuacji.

Czy mieszkasz jeszcze w tym sprzedanym przez siebie mieszkaniu?

Ja jestem w takiej sytuacji i mogę powiedzieć, że dzięki temu mogę zaliczyć się do szczęściarzy, bo mieszkanie wcale nie tak łatwo sprzedać. Nie przejmuj się, bezdomność dopinguje do działania. Ani się obejrzysz a będziesz mieszkał. Powodzenia.

Jesteście szczęściarze... Mogliście sprzedać mieszkanie i pieniążki zainwestować w domek, jeszcze trochę kredytu (żeby raty nie były zbyt wielkie - porównywalne do płaconego poprzednio czynszu), ciutkę oczczędności i macie dom.

Ja nie mam takiej możliwości i muszę duuuuuużo oszczędzać, żadnych przyjemności, tylko opłaty i życie, reszta na dom... a za dwa tygodnie bedziemy jeszcze mieli dzidziusia :D

I wiecie co...? Wybuduję ten dom, wiem, że będzie ciężko, ale sobie poradzimy...

Gość Ojej
Budowa domu to trudne przedsięwzięcie ale nie tak znowu trudne jak tak wielu z nas sobie z tym w większym lub mniejszym stopniu poradziło, czy radzi. Najważniesza jest chęć LEKKO WSPARTA REALIAMI, reszta "przyjdzie sama". My budujemy_wykańczamy już 5_ty rok a mieszkamy w domu już 2_lata, było i jest ciężko ale dom własny to wynagradza, na różne sposoby, stąd mój wniosek warto budować i wierzyć BEDZIE LEPIEJ chociażby dlatego że we własnym domu. Wszystkim Forumowiczom powodzenia i spełnienia marzeń życzę.

To na wszelki wypadek załatw dodatkową pomoc medyczną, bo może być potrzebna tobie :D Nie wszyscy mężczyźni dają sobie radę w takich okolicznościach. Brawo za odwagę, żonce będzie miło.

Nie dają rady bo dusż się w tych fizelinowych fartuchach, poza tym ja chcę budować dom, więc poród rodzinny też wytrzymam... że co?? że nie widać związku??

POCZYTAJCIE DZIENNIK KODI'EGO :D

jacy ci młodzi drażliwi :o

Nie chciałem żebyś odebrała, że jestem drażliwy, bo chyba nie jestem. Odbijam tylko piłeczkę... a czy młody jestem? chyba tak bo mam dopiero 29 lat. Chociaż z drugiej strony... 29 lat to już sporo... ostatnie 10 lat szybko przleciało i jeżeli kolejne 10 też tak przeleci to za chwilę będę miał czterdziechę na karku... :(

Nie chciałem żebyś odebrała, że jestem drażliwy, bo chyba nie jestem. Odbijam tylko piłeczkę... a czy młody jestem? chyba tak bo mam dopiero 29 lat. Chociaż z drugiej strony... 29 lat to już sporo... ostatnie 10 lat szybko przleciało i jeżeli kolejne 10 też tak przeleci to za chwilę będę miał czterdziechę na karku...

A ja tylko chciałem być pocieszony :-? :lol: :D :wink:

Niciacia

Mieszkaniem z rodzicami się nie martw, bo pewnie tylko będziesz u nich nocował (praca + budowa), a i oni też będą przeżywać, że napewno będą robić wszystko, żeby ulżyć ciężkiej doli budujących (obiadki, sprzątanie - ze strony mamy a pomoc techniczna i dopilnowania budowy - ze strony ojca). Zobaczysz, że jesienią twój dom wewnątrz zacznie przypominać dom (wykończenia), a na Wigilię zaprosisz rodziców do siebie.

Głowa do góry.

Byłam na twojej stronce - więcej optymizmu :D