Baba_Budowniczy 19.03.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Wczoraj zauważyłam - rysa w dolnej części jednej z "cegieł", raczej powierzchniowa. W necie znalazłam wpisy w stylu "nie ma co wymieniać aż się naprawdę nie rozsypie". Podobno takie uszkodzenia nie mają wpływu na użytkowanie kominka. Prawda to czy nie? Czy wymiana takiego elementu jest w miarę prosta czy to jakaś demolka (perfekcjonistka do usług - denerwują mnie takie rzeczy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 19.03.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 To się Babo w zależności od umaszczenia rozpatruje... Gadaj jaki wkład, jakąś fotkę zapodaj, wtedy bedzie perfekcyjna odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 19.03.2012 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Hmm, fotkę mogę kole czwartku zapodać, kominek jest marki Hajduk, stalowo-szamotowy, ponieważ montowany był 6 lat temu jak nic - nie pamiętam dokładnie jaki to jest model. W każdym razie najlepszy jaki wtedy robili Pęknięcie ma grubość około 1 mm, na 1/4 wysokości cegły od dołu, przez całą szerokość jednego z elementów, nie wygląda na to, żeby obejmowało całą grubość cegły. Ale to już trudno stwierdzić bez jej wyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 19.03.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Domyślnie No to "widzę jasność". Pęknięty element szamotowy to kwestia estetyki. Z technicznego p. widzenia bez znaczenia. Oryginalne klocki szamotowe tez maja "pęknięcia", ino proste i pionowe. Wymiana jest czynnością prozaiczną, choć dla amatora dość wk.......cą. No i jeszcze jedno. Jak ruszysz jeden element, może polecieć reszta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 19.03.2012 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Dzięki wielkie, w takim razie palę spokojnie, a po sezonie wymienię. Oo - coś nieprzyjemnego dopisałeś... Zali wżdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 19.03.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 wżdy... by tył wydobyć, trza od bocznych począć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 20.03.2012 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 (edytowane) Hmm, w takim razie znajdę sobie jakieś inne wysoce konstruktywne zajęcie Rozumiem, że fachowcowi też się te klocki w rękach rozlatają w ramach takich operacji? Edytowane 20 Marca 2012 przez Baba_Budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts