JK2010 19.03.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Mam poddasze, które na razie będzie nieużytkowe, ale za kilka lat będzie użytkowe (mam nadzieję). I mam problem z ociepleniem stropu. Oczywiście w projekcie jest 10cm styropianu, ogrzewanie podłogowe i wylewka. Ale nie chcę od razu wkładać takiej sumy pieniędzy. Nie zrobiłem nawet okien dachowych. Mam pytanie jak ocieplić strop, żeby za kilka lat nie trzeba było zrywać ocieplenia i kłaść nowego. Dach ocieplony jest wełną mineralną.Czy mogę po prostu położyć styropian na stropie? Czy muszę go przykleić? Czy styropian musi być czymś pokryty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 19.03.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Połóż styro i na to OSB 22 mm. Można będzie chodzić i później styro wykorzystać. Gdzie Ci będzie wiało szparami to wypełnij pianką.Na stropie to 10 cm będzie mało, nie dogrzejesz zimą parteru. Moim zdaniem 20 cm to minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 19.03.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Muszę przykleić styropian do stropu czy po prostu położyć i na to OSB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 20.03.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Muszę przykleić styropian do stropu czy po prostu położyć i na to OSB? Nie klej bo go potem nie wykorzystasz. Połóż, a pianką tylko te szpary, z których będzie wiało. Może się uginać i skrzypieć przy chodzeniu, ale funkcjonalności nie straci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts