dwitek 19.03.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Witam, czy tego typu wiata garażowa jak na zdjęciu może być wykonana na zgłoszeniu? Dwie ściany + dach, o powierzchni ok. 18-20m2. Na pozwoleniu budowlanym został wykonany dom z dobudowanym garażem z dachem jendospadowym oraz miejscem z boku na samochód (kostka). Teraz to miejsce chciałbym "zabudować" drewnianą wiatą złożoną z dwóch drewnianych ścian oraz dachu przykrytego jak całość taką samą dachówką. Krokwy dachu wiaty byłyby skręcone z jednej strony z krokwiami garażu a zdrugiej strony podparte na drewnianych słupach z polami pomiędzy wypełnionymi deskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 19.03.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 czeka Cię wyprawa do Starostwa, bo co kraj to obyczaj - uzbrojony w wyrok Sądu (ktoś linkował na forum, jak nie zapomnę to jutro dokleje) poszedłem do Starostwa, i w moim interpretacja jest taka, że wiata ma sama stać, nawet jakby odsunąć budynek, podsunięty pod nos wyrok nie zrobił na biurwie wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 20.03.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Pozwolenie na budowę . Wiata doklejona zmienia bryłę budynku. Jest to ponadto miejsce garażowe, więc tym bardziej nie mieści się w katalogu obiektów budowanych na zgłoszenie. Zawsze możesz spróbować zgłosić i czekać na ew. sprzeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwitek 20.03.2012 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 no tak w sumie myślałem, ale liczyłem po cichu, że może da się to obejść jakimś "mykiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł1987 17.05.2017 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Też zastanawiał ,mnie ten temat i znalazłem animacje bardzo konkretnie odpowiadający na nasze pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts