Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czemu nie mog? zapisa? strony z forum na swój komputer.....

Magdalenka

Recommended Posts

Jakiś czas temu, chcąc przeczytać cały wątek na np. o oknach zapisywałam sobie wszystkie strony na pulpit i w wolnej chwili czytałam bez konieczności wchodzenia do internetu.

Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego teraz ta funkcja została zablokowana ??

Zaznaczam, że nie wszyscy mają stałe łącze a siedzenie na modemie jest dość kosztowne.

W takim układzie nie jestem wstanie wszystkiego doczytać i zadaje pytanie.

A potem znajduje się ktoś zbulwersowany i odsyła mnie do jakiegoś wątku....

Rozumiem takie osoby doskonale dlatego bardzo proszę o umożliwienie zapisywania stron na komputerze a nie tylko drukowanie (marnowanie papieru i pieniędzy)

Umożliwi to spokojne chłonięcie wiedzy bez stresu o rachunki.....

Od Administratora nie doczekałem sie odpowiedzi, na podobne pytanie, ale pomógł mi Mieczotronix.

Trzeba zapisywać strony Forum Muratora jako "Archiwym sieci Web, osobny plik:

http://www.zbychdom.republika.pl/rozne/Zapisywanie.GIF

Trochę to upierdliwe, ale nie znam innego sposobu.

Witam

Jakiś czas temu, chcąc przeczytać cały wątek na np. o oknach zapisywałam sobie wszystkie strony na pulpit i w wolnej chwili czytałam bez konieczności wchodzenia do internetu.

Ta opcja nie została zablokowana. Nie dziala jednak w przegladarce Internet Explorer - na ta chwile nie potrafie jednak odpowiedziec dlaczego. W innej przegladarce - Mozilla (http://www.mozilla.org) - strona zapisuje sie bez klopotu.

Pozdrawiam

Wojciech Jukowski

Wydawnictwo MURATOR

• 10 months później...
Witam

Ta opcja nie została zablokowana. Nie dziala jednak w przegladarce Internet Explorer - na ta chwile nie potrafie jednak odpowiedziec dlaczego. W innej przegladarce - Mozilla (http://www.mozilla.org) - strona zapisuje sie bez klopotu.

Pozdrawiam

Wojciech Jukowski

Wydawnictwo MURATOR

Byc moze mamy co innego na mysli. Chodzi o to, ze bedac "online" laduje interesujace mnie strony nastepnie bedac "offline" interesujace strony wywoluje jeszcze raz z "Historia" i spokojnie je analizuje. Jezeli to jest to, ta wlasnie uzywajac Internet Explorer nie mialem problemu a z Mozilla mam. Byc moze jest to kwestia ustawien. Wlasnie probuje to rozwiazac. Generalnie nie mozna w ten sposob wywolac stron gdzie jest koniecznosc logowania co jet logiczne.

• 8 months później...

W Operze w takim przypadku powstaje cała masa różnych plików, zupełnie bez sensu rozrzuconych po folderze.

Natomiast w IE to się jednak najlepiej zapisuje, w postaci jednego, najłatwiejszego chyba do otwarcia pliku [z uwagi na powszechne stosowanie Windowsów].

W interesującym nas wątku otwartym w Internet Explorerze klikamy na górze "Plik", następnie "Zapisz jako...", a potem wybieramy z listy "Archiwum sieci Web, osobny plik [*.mht] i klikamy "Zapisz"

Graficznie pokazał to _ZBYCH_ kilka postów wyżej

Stronka siedzi sobie na kompie póki jej nie skasujemy :D

Aha, im więcej zdjęć, tym plik ma większy rozmiar.

• 1 year później...