-voymar- 03.02.2021 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Zbyt madry to ty raczej nie jestes Dalej zapytam, co w zwiazku z moimi wpisami a twoim wpisem, ze jestem niewolnikiem 2 taryfy ? Nie czuje sie niewolnikiem, grzeje za grosze w nocy, czuje komfort chodzac bez koszulki wiec jakie niewolnictwo ? Czy ja robie cos wbrew swojej woli zebys pisal o byciu niewolnikiem ? Twój wpis Temp w domu waha sie miedzy 21,5-22,5 niestety ciezko jest utrzymac temp w domu na stalym poziomie grzejac tylko w taniej taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 03.02.2021 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 (edytowane) Nie wiedzialem o tym. Dopiero po montazu jak zaczalem zaglebiac sie w instrukcje serwisowa itp to sie dowiedzialem. Moderowano. Ja zanim zalożylem PC to kilka razy odwiedziłem Targi OZE czytałem fora i sluchałem forumowiczów pompiarzy O PC HT też wiedziałem że jest dla mnie za mocna. A może nie masz podłogówki ? Tylko stare fawiry ( takie grzejniki chałupnicze z rur spawane) ---Dobra to żart. W tym momencie Instalator to dureń. Ale że ty inwestując naście tys. nie wiedziałeś co chcesz to jakiś koszmar. TYLE Edytowane 3 Lutego 2021 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 07.02.2021 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 Kuchnia w obecnych warunkach zewnętrznych (średniodobowo ~ -10C) i jej "słynne" zyski bytowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laxton 13.02.2021 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Hej wszystkim. Mam pytanie do osób, które mają taryfę G12w i użytkują pompę ciepła p-w. Jak macie poustawiane harmonogramy lub blokady sprężarki i podgrzewacza pomocniczego aby było oszczędniej ? Dom dobrze docieplony, temperatury w pokojach w ciągu dnia pomiędzy 21-22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 13.02.2021 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 (edytowane) Hej wszystkim. Mam pytanie do osób, które mają taryfę G12w i użytkują pompę ciepła p-w. Jak macie poustawiane harmonogramy lub blokady sprężarki i podgrzewacza pomocniczego aby było oszczędniej ? Dom dobrze docieplony, temperatury w pokojach w ciągu dnia pomiędzy 21-22. 1.13-15 c.o+cwu z priorytetem cwu 2.22-00-cwu 3.00 lub 2-6 c.o+cwu z priorytetem cwu KG +15/32 -15/35 Podgrzewacza pomocniczego ( ) nie używam bo nie mam takiej potrzeby Jeśli masz dom dobrze zaizolowany to nie wiem co to znaczy "oszczędniej",w skali roku 10% oszczędniej to ok.100zl zatem nie ma się co spinać Edytowane 13 Lutego 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 13.02.2021 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Hej wszystkim. Mam pytanie do osób, które mają taryfę G12w i użytkują pompę ciepła p-w. Jak macie poustawiane harmonogramy lub blokady sprężarki i podgrzewacza pomocniczego aby było oszczędniej ? Dom dobrze docieplony, temperatury w pokojach w ciągu dnia pomiędzy 21-22. Ja grzeję aby było ciepło w domu . Nie zwracam uwagi na taryfy ,choć mam G12W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 14.02.2021 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 Hej wszystkim. Mam pytanie do osób, które mają taryfę G12w i użytkują pompę ciepła p-w. Jak macie poustawiane harmonogramy lub blokady sprężarki i podgrzewacza pomocniczego aby było oszczędniej ? Dom dobrze docieplony, temperatury w pokojach w ciągu dnia pomiędzy 21-22. Przy zwykłych temperaturach do -10 w nocy grzeje 13-15 oraz ok 0 do 6.00. zasilanie koło 28-29. Poniżej -10 stopni 22-06 oraz 13-16. Zasilanie ok 30-31 W weeekend w dzień, bo niby cieplej, ale to mi rozwala cały system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 14.02.2021 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 Przy zwykłych temperaturach do -10 w nocy grzeje 13-15 oraz ok 0 do 6.00. zasilanie koło 28-29. Poniżej -10 stopni 22-06 oraz 13-16. Zasilanie ok 30-31 W weeekend w dzień, bo niby cieplej, ale to mi rozwala cały system System ci rozwala?. W tygodniu grzejesz w II tar, a w weeekend w dzień. Dlaczego? Bo 24/24 jest II tar Dla ciebie ważne jest zaoszczędzić parę groszy kosztem ciepła w domu. Ot cała prawda grzania u ciebie. I tu nie ma co dyskutować. Dyskusje są zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Loret 15.02.2021 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Hej wszystkim. Mam pytanie do osób, które mają taryfę G12w i użytkują pompę ciepła p-w. Jak macie poustawiane harmonogramy lub blokady sprężarki i podgrzewacza pomocniczego aby było oszczędniej ? Dom dobrze docieplony, temperatury w pokojach w ciągu dnia pomiędzy 21-22. Każdy grzeje inaczej, bo inne przyzwyczajenia albo w innych godzinach tańsza energia... Ja np. grzeję trochę w ciągu dnia mimo drogiej energii bo muszę a trochę bo mam PV... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts