zieli 23.03.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Sorki ale chrzanisz od rzeczy, co to ma wspolnego z nacja, raczej z wyksztalceniem lub tzw. "obyciem" - bo horyzonty i swiatopoglad trzeba poszerzac Mam znajomych ktorzy nie sa "biegli" w tematach urzadzen grzewczych ale nie "rzucaja" sie gdy wspominam o PCi czy rekuperatorze lub GWC. Pytali jak to dziala, co mi to da etc. ale nie bylo krytyki czy wysmiewania - moze to tez problem ograniczenia wyobrazni niektorych instalatorow. Slyszalem tez od paru wykonawcow rozne dziwne pytania ale nt. grubosci styropianu czy PUR w dachu bo uwazali ze nie potrzeba mi 20cm styro albo to ze welna najlepsza na swiecie na dach itp. "Moi" instalatorzy wod-kan-co raczej wiedzieli o co chodzi chocby z grubsza. Najgorzej uslyszec ze "Panie od dawna robimy to czy tamto i po co zmieniac jak nikt nie narzeka" czy cos w tym rodzaju -toc to rozwoj w czystej postaci hehe... Pzdr. nie zgadzam się i będę się upierał że ma bardzo dużo wspólnego z nacją od kilku lat nie mieszkam w Polsce i bardzo to widać, ale nie twierdze że wszyscy tacy są i gratuluje wyrozumiałych znajomych ale na szczęście idzie ku dobremu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 23.03.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Dziwne bo ja działam w tej branży i nic takiego nie słyszałem. Coś kręcisz Tafilem kiedys w sieci na artykuł, teraz go nie potrafie znalezc. Nie byl pisany przez "przeciwnikow" pompy, ale ludzi ktorzy pompy instaluja. Byl to przypadek zle dobranego kolektora pionowego. Albo byl za maly, albo grunt malo wydajny. Koniec koncow skonczylo sie to tym, ze kolektor przez zime pracowal na coraz nizszych temperaturach(solidnie ujemnych), i grunt wokol kolektora ulegl przemrozeniu na tyle daleko od rury, ze ja zgniotl. Ale to byl jakis pojedynczy przypadek, swiadczacy o tym, ze kolektor pionowy to nie kawalek rury zakopanej "na oko". marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 23.03.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 - wielu jest "fachowców", co twierdzą, że podłogówka nie da rady dogrzać domu w zimie. Muszą być grzejniki i koniec, a podłoga ewentualnie w łazience i kuchni.A jak pokutuja w spoleczenstwie opinie, ze podlogowka grzejaca caly dom do gorace i niezdrowe podlogi o temperaturze 50C. Albo ze ogrzewanie podlogowe to tony kurzu fruwajace po mieszkaniu. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 23.03.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Tafilem kiedys w sieci na artykuł, teraz go nie potrafie znalezc. Nie byl pisany przez "przeciwnikow" pompy, ale ludzi ktorzy pompy instaluja. Byl to przypadek zle dobranego kolektora pionowego. Albo byl za maly, albo grunt malo wydajny. Koniec koncow skonczylo sie to tym, ze kolektor przez zime pracowal na coraz nizszych temperaturach(solidnie ujemnych), i grunt wokol kolektora ulegl przemrozeniu na tyle daleko od rury, ze ja zgniotl. Ale to byl jakis pojedynczy przypadek, swiadczacy o tym, ze kolektor pionowy to nie kawalek rury zakopanej "na oko". marcin Czy to aby nie ten artykuł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 23.03.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 mój sąsiad od dwóch lat przychodzi do nas zimą, sprawdza, analizuje i dalej nie wierzy że to pudełko na zewnątrz daje tyle ciepła w domu Dodam że 'światowy' i wykształcony U mnie już dwóch sąsiadów się zapowiedziało, że muszą "to" zobaczyć jak działa. Czuję się jak atrakcja turystyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 23.03.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Ja ostatnio odpalilem Tri jedenastkę i dwóch sąsiadów się skusilo na popeczki. Chcieli je od dawna ale obawiali się chalasu. A tutaj miłe zaskoczenie dla nich bo cicho a dla mnie bo na lipiec dwie robotki wpadły. Obie kotlownie na olej. Pomnik maja biegać do -20 a poniżej sobie na oleju. Szkoda wywalac porządne kociolki buderusa kotlownie sprzęt ładnych paru lat ale za duże pieniądze zrobione przez ładnych pare lat posłużą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 26.03.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Sory Panowie za uwage ale piszecie nie na temat Top10 PCWracając do tematu co sądzicie o np Nateo lub Dimplexie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henderson 26.03.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 nateo to ma przegięcie z ilościami pomp obiegowych, jak wszyskie wystartuja to nawet z 800 wat wezmą, tak dobrze się zapowiadało, a wyszło jak zawszedimplex to taki " total cheap" z Germanii, drogo, drogo, ale pracuje ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 27.03.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Czyli Dimplex jest wart swojej ceny czy nie ? mam wycene na pompe 11,8 KW z buforem i odwiertami 220 m za 38000 na gotowo Rozumię że Nateo nie bardzo chociaż opakowanie mają ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardor1971 11.04.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Czyli Dimplex jest wart swojej ceny czy nie ? mam wycene na pompe 11,8 KW z buforem i odwiertami 220 m za 38000 na gotowo Rozumię że Nateo nie bardzo chociaż opakowanie mają ładne Na gotowo to ja dałem 2 lata temu 50k. Pozazdrościć takich cen!!!!! Szkoda, że się teraz nie buduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R90 15.10.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Ktoś ma pompę alpha innotec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 01.01.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 nateo to ma przegięcie z ilościami pomp obiegowych, jak wszyskie wystartuja to nawet z 800 wat wezmą, tak dobrze się zapowiadało, a wyszło jak zawsze dimplex to taki " total cheap" z Germanii, drogo, drogo, ale pracuje ładnie Drugi sezon praktykuje Pc Nateo i odpukac, wszystko gra i jest ok, a obiegowki mam niezalezne(nie zabudowane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts