Gość 29.05.2002 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 ja przewiduje to samo tym bardziej ze od prania chodniczkow zafarbowala mi sie teoche wanna akrylowa czytalam o tym zuzyciu pieca. ale zastrzezono,ze nie jest to informacja sprawdzona, a poza tym mysle,ze to sie zuzywa przez tak dlugi czas, ze do tego czasu to moze gazu juz nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 29.05.2002 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 Tak,tak najlepszy relaks to w wanience,z aromatycznymi olejkami,czasem urządzam nawet imprezki w wannie przy świecach i dobrym winie....mm -no a tu pralsko sobie stoi i kojarzy sie z praniem brudów.nic mniej romantycznego ,nawet jak zabudowana.Mniejsze zło to już pralka w kuchni.Ja mam dość duże pomieszczenie gosp.i tam mam zamiar urządzić pralnie .Łazienka i pralnia na parterze blisko tarasu .W łazience moge wstawić jedynie mały zabudowany kosz na bieliznę ,żeby wieczorem nie latać do pomieszczenia gosp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 29.05.2002 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 O właśnie!!! Żadnych mopów, misek, suszących się na wszelakich sznurkach i suszarkach majtasów i innych... Chyba dziś zrobię malutką imprezkę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 29.05.2002 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 a ja myślałem, że powiesz zrobię sobie malutką przepierkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 29.05.2002 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 Żeby nie było takich głupot w łazience o których mówi Dziuba, to my zaplanowaliśmy, że w łazience /ma mieć 12m2/ zrobimy ścianę z luksów i problem z głowy. Cały bajzel odgrodzony. Oczywiście ściana będzie nie z jasnych i prześwitujących luksferów tylko jakiś ciemniejszych i matowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 29.05.2002 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 Można powiedzieć, że przepierkę - sama się upiorę!!! No ja nie mam takich luxusów w kawalerce, cały osprzęt do czyszczenia mieszkania będzie siedział w szafie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 30.05.2002 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2002 Widzę, że z Agnes i Dziubą odreagowujemy kompleksy małych pomieszczeń do wszystkiego, zwanych szumnie łazienką. Jasne dziewczyny, nasze PRAWDZIWE łazienki to będą oazy relaksu, spokoju, no i może szaleństw ... aromatycznych. Jak już ją będę miała, to umieszczę duże zdjęcie w Internecie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 31.05.2002 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2002 Moja łazienka to nadal małe (ok 4m2) pomieszczenie... ale uparłam się, że zostanie łazienką!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 31.05.2002 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2002 U mnie pralka będzie w pralni, w piwnicy. Zapobiegawczo doprowadziłem tam również antenę i telefon/internet. Po lekturze waszych postów i tak przeczuwam kłopoty - sypialnia i łazienka na piętrze, po drodze 28 schodów i 3 drzwi. Może by tak po amerykańsku - zsyp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 31.05.2002 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2002 Technika czytania i relaksu w wannnie jest bardzo interesująca. Nie boli was potem szlachetna część ciała? a książki które się sprawdzają? Te foliowane dla dzieci? Osobiście wolę prysznic a na relaks znam lepsze miejsca niż łazienka dlatego pralkę wstawiam na parterze do łazienki a na wszystkie "drobiazgi"- brudne rzeczy mopy czy ścierki do codziennego wytarcia wc przewiduję mebelki i szafki łazienkowe które to skutecznie schowają. Ale docelowo na piętrze bo tam większe możliwości rozwieszania prania w łazience, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 03.06.2002 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2002 Suszenia nie da się wywalić całkiem z łazienki, nie wyobrażam sobie np. suszenia białych koszul męża na dworze, one najpierw muszą obcieknąć nad wanną, a potem spokojnie wyschną tamże. Raz suszyłam koszule na balkonie i musiałam je ponownie prać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.06.2002 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2002 Mam dom piętrowy (D-21). Dokładnie pod łazienką jest pomieszczenie gospodarcze, w którym będzie pralnia. Całość pomieszcenia jest tak pomyślana, że pralka jest pod blatem, który ciągnie się przez dwie ściany. W blacie jest miejsce na małą wanienkę na przepierki - oraz, to już moja ingerencja w projekt pojemnik na brudną bieliznę. Pojemnik jest połączony rurą-zsypem z wyjściem umiejscowionym na piętrze w łazience. Górna łazienka to głowna łazienka, po wieczornych ablucjach rzeczy rurą trafiają prosto do kosza. Wyjście rury-zsypu w łazience zostało zgrabnie wkoponowane w obudowę narożnej wanny i jest osłonięte elegancką klapką. I już nikt nie musi biegać po schodach - przynajmniej w jedną stronę, bo wysuszone i wyprasowane pranie trzeba jeszcze wnieść po schodach do garderoby...Pomysł podpatrzony z bardzo starego Muratora (chyba 95 rok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 04.06.2002 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2002 Ech, gdyby tak sąsiedzi piętro niżej zechcieli mi prać i prasować to też bym sobie zsyp zrobiła... Super pomysł!!! I nie ma problemu, że do kosza się nie trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 04.06.2002 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2002 Z przyczyn ilościowych (chodzi o ludzi) zaplanowaliśmy na górze dwie łazienki, na dole jedną, tyle że dość małe (żegnaj marzenie o pokoju łaziebnym - jakoś się pogodziłam). Jest też zaprojektowany zsyp na brudy i miejsce na pralkę w piwnicy. Pranie robię tak naprawdę ja i zaczynam mieć wątpliwości schodowe (nalatam się codziennie - co najmniej dwa razy: wstawić i rozwiesić). Suszenie na tarasie odpada z powodu psów (kiedyś straciłam parę rzeczy, bo się z nimi zaznajomiły), czyli zostaje balkon w lecie(dwie kondygnacje w górę), w zimie piwnica. W piwnicy jest planowany telewizor (nigdzie indziej nie potrafiliśmy znaleźć na niego miejsca, poza tym prowadzimy politykę małej dostępności telewizora jako zjadacza czasu wobec pociech), więc może prasowanie w piwnicy nie jest złym pomysłem. Mam tylko wątpliwości, czy nie będzie mnie to wykluczało z życia, teraz gdy pralka w łazience, suszenie na balkonie lub w pokoju i prasowanie w pokoju, to podczas tych czynności mam oko na to, co się dzieje. Tyle że to rozwiązanie powoduje bałagan, a w piwnicy nie będzie tak doskwierał. No i nie wiem: piwnica, czy góra: pralka w łazience (jakoś się upchnie), suszenie na rozstawianej suszarce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 23.08.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Najchętniej wstawiłabym pralkę do pom. gosp. ale jest ono połaczone z kotłownią. Niby nie będziemy palic węglem ale jakoś mi się to gryzie :/ Jest jeszcze pomieszczenie nad garazem ale będzie tam skrajnie duzo skosów... Może byc niewygodnie. Jeszcze nie wiem, gdzie ją wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts