Etteb 24.03.2012 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 o Piekne duze wnetrza. Alez moj domek marnie malutko-liliputkowaty przy Waszych wszystkich salonach mania chcesz sie zamienic? Myslisz, ze jestem z tego powodu happy? Na co mi takie metraze (!!) , w koncu nas tylko dwoje bedzie mieszkac, syn zostaje w K. a jedynie jako gosc przyjezdzal. A zanim podjelismy decyzje o przebudowie - namawialam, prosilam, blagalam aby wybudowac - maly domek dla na dwojga, na dzialce z widokiem na las o czym zawsze marzylam, coz dzialka jest, las jest tylko domk pozostal w marzeniach, niestety. W sumie jeszcze nic straconego i nadal uparcie namawiam aby sie tego pozbyc ale B. nawet nie chce sluchac! mania reflektujesz kupno? jeszcze w raczke pocaluje z szacunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 24.03.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 To znaczy wszystkie piętra i poddasze dla Was?? Kurcze to może jakiś pensjonat otwórzcie albo agro.... tereny są świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.03.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 LOL :) ja to zazdroszcze Wam tych salonow i pomieszczen ale wlasnie jestesmy w tej samej sytuacji - ze nas tylko dwoje bedzie. Tez mielismy plan budowania, ba, na ogrodzie mam plac na moj dom, babcia z dziadkiem jak jeszcze bylam w 6 klasie zaczeli mi materialy na dom kupowac. A ja co, ja se dalam dyla. Materialy sie rozlecialy...ze starosci Doszlismy do wniosku ze zamiast budowac ta kase wolimy przeznaczyc na podroze. Zwiedzic EU. Wiem wiem, dla dwojga praktyczniej myslec malymi kategoriami bo po co wieksze? Ale wiesz, kiedys bedziesz miala co sprzedac dla mlodego A tak na marginesie......mialas wyrysowac plany. Zrobilas juz cos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 24.03.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 No hawira ogromna!! Po co Wam to poddasze? Kto tam będzie mieszkał i sprzątał? Ale jest plus - jak się pokłócicie (czego nie życzę) to w drogę sobie nie wejdziecie za cholerę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 24.03.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 To też i godzenie się będzie dłużej trwało no..... bo najłatwiej godzić się w łóżku :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 24.03.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 A wiesz, to chyba zależy, bo ja jak zła to bez kija nie podchodź Mama zawsze mówiła, że jak się głowa pokłóci to d... nie. Ale jakoś do mnie tonie przemawia, ja się kłócę nawet paznokciami Na szczęście szybko zapominam o co w ogóle poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 25.03.2012 01:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Oh dziewczyny o malo a bym wylala wode na klawiature ze smiechu, nie mowiac jak oplulam ekran asia mielismy takie plany dlatego poddasze zostalo powiekszone, jednak teraz beda tylko dla nas. zosik najme sobie gosposie i sprzataczke i no problemo a na co poddasze (?) aaa bede zmieniac co wieczor pokoje do spania, ponoc sny sa przyjemniejsze. a jak sie kobitka dobrze wyspi to i nie klotliwa haha mania wlasnie mam sie zabrac za wyrysowanie - nie popedzaj mnie bo trace oddech myslisz, ze u mnie tak szybko jak u Ciebie? przeciez wiesz, ze mam jeszcze trudnosci z obsluga mojej maszyny a po drugie Pani Szanowna ty..leczkiem przesiaduje w domku a Etteb musi tyrac ... jeszcze musi a to robi mnie juz sick (!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.03.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Standing limit : 15 min Sitting limit: 20min The verdict: incurable Nie marudz nie chcialabys sie zamienic Rob sobie po jednym pomieszczeniu moze? Ciekawa jestem w jakim stylu robisz, bo chyba kazdy tu na to czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 25.03.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 No dokładnie, styl zawsze najbardziej interesuje i wygląd, rozkład pomieszczeń A jak się trafi coś co i nam się podoba to ho ho, ile można podpatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 27.03.2012 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Standing limit : 15 min Sitting limit: 20min The verdict: incurable Nie marudz nie chcialabys sie zamienic Rob sobie po jednym pomieszczeniu moze? Ciekawa jestem w jakim stylu robisz, bo chyba kazdy tu na to czeka Co do stylu zwlaszcza w kuchni - nie okreslony booo nie bedzie tak jak myslalam/planowalam wiec wkracza normalnosc i wiem, ze bedziecie zaskoczone jesli napisze o pewnej rzeczy. OK, oook zabiore sie za projektowanie bo mnie sama ciekawosc spala jak bedzie wygladac 'marzenie" zosik raczej to podpatrzenie idzie w druga strone bo u mnie bedzie skromnie i bez "stylu" booo 1.) gotowka zostanie utopiona w remonty 2.) nam juz nie bedzie potrzeba AZ tak duzo do zycia - tylko spokoju, wyjscia na spacer do lasu ktory oboje kochamy a mamy do niego zaledwie 15 min drogi nooo i ... zdrowia a to razem wziete - happiness Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 27.03.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Oj tam, ważne żeby Wam dobrze się tam żyło, no i oby się podobało A kuchnia nie musi być droga, żeby była stylowa, ładna i wygodna bo szafki można zrobić z desek - stelaż i zamiast drzwiczek powiesić materiał, np jakiś len i już będzie ładnie i stylowo, no ale zależy co kto lubi, bo u Mani to ja takich szafek nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 27.03.2012 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 OK! potrzebuje pomocy i wydaje mi sie, ze bez Was dziewczyny sobie nie poradze bo nie moge sie zdecydowac na uklad, niby proste a trudne. Wiec skrotowo: kuchnia 4.2m x 4.3m mala i nieustawna bo na jednej scianie okno, drugiej drzwi wejsciowe a na trzeciej wybite przejscie do pokoju dziennego - tak to wyglada co za tym idzie, do zabudowania pozostala tylka jedna sciana, zdecydowalam sie na kuchnie z ikea, w ktorej bylam zaledwie trzy razy - zobaczyc wlasnie jak wyglada "moja wybrana" i juz ja lubie! Wybralam drzwiczka - Lidingo/biale, uchwyty - Bastig sa wspaniale i oczywiscie szuflady bo mam dosc polek (!) Druga sprawa nad ktora rozmyslam to ceramika podlogowa - zdecydowana jestem na caly parter, lacznie z kuchnia - Woodentic Paradyz'a sa super i podobaja mi sie ogromnie i w zwiazku z tym mam kolejne do Was pytanie: czy beda "pasowac" do kuchni (?) w sumie z kuchni jest przejscie do pokoju dziennego wiec jakos nie widzi mi sie inne w kuchni a inne w pokoju (?) wole jedna calosc a swoja droga potrzebuje "malo brudzace" rozumiecie bo bedzie latem bieganie kuchnia - ogrod Aha jeszcze jedno pytanie - czy ikea w pl prowadzi sprzedaz blatow granitowych bo na stronce nie widac zadnych tylko drewniane i laminaty a u mnie must have granit. Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy bedac w ikea ogladalam wybrana kuchnie z ... "moim" granitem booo wlasnie taki sie mi podoba, mam troszke ciemniejszy w lazience i prawie taki sam kolor ( jak na zdjeciu) duza tafle bo mielismy wymieniac w kuchni nooo szok! Tak wyglada ten blat kuchenny z granitu ... suuuperasty! teraz zdjatko kuchni i prosze pomozcie wybrac odpowiedni uklad bo mam juz metlik a.) zabudowa z mikro i piekarnikiem po prawej czy lewej stronie? b.) zabudowa tylko z mikro po prawej czy lewej stronie? nooo nie miala baba klopotu kupila sobie koze jakos tak szlo Oczywiscie stol nie taki jak na zdjeciu nie bylo wyboru w planerze - planuje okragly. Natomiast co do 'wyspy" to pod zadnym pozorem nie pozwole jej sie pozbyt pamietajcie wiec prosze - wyspa musi byc bo inaczej nie bede miec placu roboczego, jedynie jej rozwiazanie - przy scianie czy na srodku? Nooo a teraz kulminacyjny punkt kuchni!! Prosze o uwage bo jestem pewna, ze bedziecie zaskoczone ooo yes tak wiec przedstawiam - kuchnie kaflowa! Noo i co bylo zaskocznie?! Tylko prosze nie z pytaniami typu "na co ci ona" ok odp teraz - chcialam i mam! Przedtem byla i kazalam sie pozbyc, jednak sie namyslilam i wrocila na swoje miejsce juz w innej szacie i duzo mniejsza. Taaaraaa ... uciekam na zakupy do lodowki i zabarc sie za obiad bo mnie z rodziny moi panowie wypisza przez te forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 27.03.2012 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 jasne zosik jesli chodzi o mnie to moglabym zamieszkac w drewnianej chatce a nawet lepiance i najlepiej w srodku lasu , powaznie! lece do sklepu!! rany!! bo dnia mi braknie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 27.03.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ja stawiam na pierwszy projekt z lodówką po lewej a kuchenką i mikrofalą po prawej i wyspa na środku, więc 1 zdjęcie Wyspę nawet ciut dłuższą możesz zrobić. Miejsce masz. Granitu w pl ikei nie dostaniesz, już kiedyś o tym z Manią dyskutowałyśmy, wyjście - blat zamówić osobno, u kamieniarza. O piec nie pytam, bo rozumiem dlaczego go chciałaś a w którym miejscu on stoi? I co mi tu piszesz, że bez stylu Całkiem przyzwoita kuchnia będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 27.03.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 hehehhe a u nas już po 20 i do spania się układamy lubię tę różnicę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 27.03.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 No i co piszesz, że kuchnia mała... przecież całkiem, całkiem duża :D:D. Jestem za projektem nr 1 :D:d podobnie jak zosik tylko wyspę zrobiłabym dłuższą Kurcze też nie wiem gdzie ten piec.... a może nie to piętro??;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 28.03.2012 01:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Jak duza noo jak duza, wez pod uwage, ze znajdowac sie w kuchni beda - okragly stol (no nie wiem ok. 130 cm srednicy) krzesla, wyspa 72cm/120cm noo i kuchnia kaflowa, ktora zapomnialam zaznaczyc na zdjatkach ... prosze o wybaczenie. i praktycznie nie wiele miejsca na srodku, co nie pozwoli mi na dluzsza wyspe. A pomyslec, ze mial byc tylko jakis stary kredens (kupiony na starociach) , duuuzy stol zbity z desek i jakies siedziska tylko nie udalo mi sie wcielic tego zamiaru w zycie. Mowicie zgodnie, ze projekt nr 1 ok a czy nie korzystniej bedzie kiedy np: piekarnik wcisne pod blat gazowki (?) bo cos mi sie wydaje mikrofalowka za wysoko (?) chyba, ze bede miala opcje (w czasie instalacji) obnizenia polki z piekarnikiem tooo wtedy bedzie ok! Pierwotnie wybralam plyte gazowa 80cm pozniej 70cm bo brakowalo mi miejsca na blat wlasnie przy gazowce i nie wiem czy bede zadowolona z 60cm (?) niewyobrazam siebie gotowac na takiej malej powierzchni czy mi gary nie spadna? OK prze pani ... zaznaczylam w ktorym miejscu znajduje sie kaflowa kuchnie i faktycznie na tym zdjatku pomieszczenie wyglada ... mikroskopijne Co sadzicie o takim ukladzie z wyspa przy scianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.03.2012 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Mi sie tez pierwsze podoba, ze po dwoch stronach slupki. A myslalas stol ale nie okragly? Gdybys go zrobila prostokatnym i dosunela do okna, mialabys wiekszy stol (dluzszy) i wiecej krzesel Ci wlezie. Lub zrobic takie siedzenie w L-ke. Kurna...mala kuchnia??? chcialabym taka MALA miec!! I pytanie - czy masz juz gaz podlaczony? Bo gdyby sie dalo kuchenke na wyspie dac to bys tam miala sporo miejsca. Albo zlew na wyspie - duzo blatu do "roboty" i latwo myc. Co do kuchenki (rozmiaru). ja sobie nie moge wyobrazic malej na 50-60cm. Wiem, przyzwyczajenie. Musze miec na min 79cm jak tu normalnie. Przypatrywalam sie tym malym teraz jak w PL bylam (bo kazdy z naszych rodzin takie male ma) i za chiny Ludowe nie moge sie ten tego Tak samo z lodowka. A piec kaflowy good thing. U nas tez jest, tyle ze w letniej kuchni. W mojej kuchni zostal rozebrany przez wujka na moja prosbe. Jak co bede na dole urzedowac Aha, jeszcze jedno. Jesli jestes praworeczna to zamienilabym te blaty jesli ma zostac taki uklad, znaczy miedzy zlewem a kuchenka dala 50cm a 40 miedzy kuchenka a sciana. Mikrofala wcale nie jest za wysoko, tak sie tylko wydaje A widzialas gdzie moja teraz stoi?? heheh:D ZOSIK......jak Ty mnie znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 28.03.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Cześć Ja bym tę wyspę wywalił, zajmuje miejsce, ciasno będzie, ale żeby blatu więcej było to bym go zakręcił na tę ścianę przyległą, w takie "L"blatu będziesz miała więcej i kuchnia będzie przestronniejsza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 02.04.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Dalej sie glowie nad rozplanowaniem kuchni i mysle, ze jednak zostanie projekt nr 1 rowniez lubie ten uklad slupkow, jednak rozmyslam nad przelozeniem (thx za sugestie mania) plyty gazowej na wyspe i wtedy moglabym kupic wieksza, bo co racja mania to racja tez nie widze siebie przy takiej malej. Sprawa stolu to ruchomy projekt, rowniez myslalam o prostokatnym ale wbilam sobie do glowy, ze kcem miec okragly i nic nie bylo wstanie tego zmienic, jednak wyglada na to, ze bede zmuszona pojsc ponownie na kompromis, ale to w blizszej przyszlosci a kiedy bede w przyszlym roku w pl latwiej bedzie mi ogarnac calosc, wpierw jednak musze zajac sie ukladem szafek bo maja wejsc elektrycy i musze dac ostateczny plan rozmieszczen gniazdek w kuchni ooo wlasnie nie pomyslalam wczesniej o tym a jesli przeniose plyte gazowa na wyspe to powinnam miec rowniez gdzies gniazdko, prawda (?) bo z tego co czytalam musi byc podlaczony "zapalnik"? ooo glowa boli!! TINEK bralam pod uwage i takie rozwiazanie jednak doszlam do wniosku iz wybierajac wyspe - zyskam wiecej szuflad booo mi zawsze malo miejsca na duperelki hmmm ... decyzje ... trudne decyzje i robia mnie sick! Poki co to takie wybralam wlaczniki i gniazdka kolekcja Ospel seria Impresja http://www.elstyl.pl/images/1224.jpg http://www.elstyl.pl/images/1230.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts