Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PRZEBUDOWA domku i plany do zrealizowania na odleglosc

Etteb

Recommended Posts

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A o co Pani pyta?

Taaa a jak bede chciala stare kosci wymoczyc, to cooo pod prysznicem?

Mysle jeszcze tak: a co sie bede martwic na zapas kto wie jak dlugo dane mi bedzie zyc ... ? Booo jesli juz cos szykowac to chyba nie zmysla o starosci, prawda, bo to bez sensu, zawsze jest opcja - wymiany kiedy zajdzie taka potrzeba. Jednak czlowiekowi sie w glowie miesza kiedy czyta inne posty straszace "a co jak bedziesz stara i niedolezna"? No kuzwa oszalec mozna! Kolo sie zamyka! wrrrr

Troszke nie na temat ale musze zadac pytanie: gdzie moge kupic w pl oczywiscie "The Wedgewood Rose" oraz "Evelyn Rose" nooo przeszukalam neta i nic, owszem jest do kupienia w UK u David Austin ale nie wysyla do pl. Moze ktos wie, moze ktos widzial ... :)

chodzi pewnie o to... ja też się przyznaję, że nie wiem

Ah dziewczyny naprawde nie wiecie ...?:rolleyes: ok macie prawo, pytalam o ROZE i po otrzymaniu odpowiedzi z kilku zrodel juz wiem, ze nie dokupienia w pl, smutne ...

Racja dziewczyny wanna na nozka wiec w kazdej chwili z nia za okno i no problemo, poki co bede sie nia ciszyc, poki bede mogla do niej wejsc, prawda? :)

Aaaa moze doradzicie czym te ciemne boki zamalowac?

Aaaaaa.... róże a może ta odmiana nie przyjmuje się zbytnio w pl coś jej nie służy, za zimno, za ciepło.. itp to dlatego jej nie ma tutaj. Albo za droga i się nie opłaca :)

Nie mam pojęcia czym potraktować taką wannę... ale może jakaś farba do kaloryferów, w końcu ona też będzie dość ciepła jak będziesz do niej wodę wlewać. Dziewczyny na pewno doradzą...

Pewnie i dobrze radzisz aisa, popytam o farbe do kaloryferow i kolejny problem okazuje sie ... moze byc rozwiazany. Jak swietnie, ze jestescie dziewczyny i doradzacie, bo naprawde powinnam przekierowac swoje myslenie z tutejszego na pl inaczej ciezko bedzie, po tylu latach ... bedzie troszke pod gorke.

Nie pisalam, ale zakupilam przez Allegro 7 kpl drzwi na parter, probowlam dodac skopiowane zdjecie ale widocznie nie mozna, wiec napisze: producent Windoor drzwi Wenus, na dniach powinny byc dostarczone.

Poki co nadal czekamy na odzew fachowcow

Tak aisa the same :) rowniez sie mi podobaja ... tylko kolor nie moj bo akacja wrrrr a podobaly sie B. wiec takie wzielam , nie bylo z tego rodzaju bialych i mysle, ze bede ok, nooo zobacze naocznie dopiero w przyszlym roku.

Co do roz o ktore pytalam juz zalatwilam sprawe - napisalam do Austin'a i bez problemu wysla do pl , prezent dla mojej siostry ktora konczy budowe domu i zaklada ogrod, nie myslala o rozach ale moja pasja sie jej udzielila. :)

Aaaa jeszcze jedno, zosik bo bardziej dla ciebie info, wyobraz sobie, ze rozmawialam z kolezanka i ... prawdopodobnie moge miec singierke po jej babci :) obada sytuacje i jesli brat sie jej nie pozbyl ... tooo juz jest moja! :) :) Czekam na info. Dooobrze, ze kupowalam na allegro.

Fachowcy tajemniczo milcza.

aisa wlasnie, ze nie mam cierpliwosci , problem w tym, ze tak na zawolanie nie znajde nikogo do przyjscia, myslisz, ze nie dzwonilam po znajomych aby kogos znalesc chociazby do elektryki ... bez rezultatu, dlatego czekamy i mamy nadzieje, ze tym razem nie zrobia nas w hugo!

tylko kolor nie moj bo akacja wrrrr

ależ proszę... jest i akacja :)

http://cdn3.pb.smcloud.net/t/files/27/fc/51/c6fbc54d19/drzwi-wewnetrzne-lazienkowe-windoor-wenus-w-kolorze-akacja.jpg

Konwalijki śliczne :D:D mężuś pewnie zagaduje na.... ehmmmm .... :D:D:D a co do teściowej to się nie będę wypowiadać :p

Jak się okazuje singerów w polskich domach, piwnicach, komórkach, strychach i co tam jeszcze dostatek :) Cieszę się, że jest szansa :) A jak Ci będzie mało to allegro Ci stoi otworem :D

Mąż ewidentnie ten teges :D Chyba, że zawsze tak ma :D A teściowa? Może poprostu miła kobieta z niej :D

Pytałaś o róże - nie wiem, gdzie można u nas kupić takie odmiany - nie hoduję róż, to nie wiem. Trzeba byłoby jeszcze popytać po sklepach ogrodniczych lub bezpośrednio u ogrodników. Może tam prędzej by się dostało niż w sklepach internetowych. A może Elfir - forumowa ogrodniczka by wiedziała, gdzie w PL można takie odmiany kupić. tak na marginesie podpowiem, że Elfir jest projektantem ogrodów wszelakiej maści - to raz, a dwa - bardzo dużo porad udziela w dziale Pamiętajcie o ogrodach . Może U Niej byś zasięgnęła języka? wiem, że Elfir współpracuje z jakąś firmą, co to sprowadza do PL rośliny, ale to już... wszelkie info trzeba tam szukać :)

Ty sadzisz, ja usuwam :) Etteb, muszę... co prawda, szkoda mi tych moich świerków, ale muszę. :(

Dobrze wiesz, że u siebie teraz robię przebudowę werandy - to się wiąże z wejściem w nowym miejscu, schodami w nowym miejscu i... wejściem z ulicy w nowym miejscu. Świerki i stara (smaczna) wiśnia stoją mi "na drodze". Już usunęłam jeden świerk - kaukaski (ma śliczne ciemne igiełki). Ale, szykując miejsce pod nowe schody przeszkadzał - rósł tam, gdzie będzie ostatni stopień :(

Skad wiedzialam, ze aisa i zosik po przeczytaniu o konwalajach zaraz beda mialy kosmate mysli ... nooo skad? :D

Aaaa mielismy dlugi weekend i cudownie sie zrelaksowalam ... i szczegolow nie opisze :D

zosik, nadal czekam na wiesci o maszynie, oby sie udalo ja wydrzec; widzialam na allegro mnostwo ale jaka jest pewnosc, ze to orginal?

Normalnie nie moge przebolec bo sie "obudzilam za pozno" ale to przez wlasna skleroze , jeszcze kiedys pamietalam ze u znajomej byl duzy magiel na pieknej podstawie, piekne rozlozyste azurowe nogi ... nooo i juz go nie ma! :(

kardamina thx za zainteresowanie i info.

Sprawe roz zalatwilam - napisalam do Austin'a i otrzymalam cudowna wiadomosc od Mr Garth iz moga przeslac roze do pl i jestem happy! Wpierw posiadaczka tych cudnych roz bedzie moja siostra, bo do mojego ogrodu stanowczo za wczesnie o kilka lat. ;)

Kiedy scinalas swierk nie plakalas? Mysmy na ogrodze (w pl oczywiscie) mieli ogromne dwa orzechowe drzewa i bylismy zmuszeni wyciac bo pewnie umarzly (?) tak samo jak kilka innych owocowych - odeszlam z domu na czas wycinki ... poszlam do lasu.

• 5 weeks później...