aisa222 28.06.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Ano dokładnie..... cholercia no.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 29.06.2012 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 (edytowane) mania, rozglosilas o zdjeciach a mam tylko z ukladania podlogowki, mam nadzieje (ucze sie byc cierpliwa) ze otrzymam reszte o ktore prosilam, dzis bede rozmawiac z fachowcem to przypomne - dobrze, ze sa karty bo inaczej rozmowa na komorke kosztowalaby mnie majatek , karta za $2.50 i rozmawiam 30 min. Z prac wykonanych to : => wybudowanie komina do centralnego => przeniesienie skrzynki elektrycznej na zewnatrz koszt 1800 zl => wymiana elektryki, gniazdka i kontakty => zamurowane drzwi garazowe => wybudowanie scianek pod drzwi => kanalizacja plus dwa krany na zewntarz => tynki scienne => podlogowka ktora sie konczy i z tego etapu mam fotki ... wejscie do tzw: wiatrolapu i po prawej stronie jest kotlownia a po lewej spizarka , dalej wejscie do korytarza a tam po prawej stronie wejscie do kuchni po lewej nastepny korytarz a w nim pralnia, lazienka i wyjscie na parter , natomiast na wprost od wejscia widac wejscie do bylego garazu a obecnie bedzie salon jak rowniez zamurowane juz miejsce po drzwiach garazowych kuchnia ... wiatrolap i wejscie do kotlowni pietro - dawniejsza kuchnia , wydzieranie desek pod wylewke Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez Etteb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.07.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 no i super postepy sa i je w koncu widac i…kazda rurka i kazdy cm tynku cieszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 03.07.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 No i wystarczy .... na dziś jutro następne dasz prawda ?? Fajnie się patrzy jak przybywa to i tamto :D:D.... u mnie na razie przestój.... co chwilka coś innego się schrzani i trzeba naprawiać.... to jedne auto, to drugie.... to moto.... ech.... no ale już chyba w przyszłym tygodniu coś ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 07.07.2012 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 aisa, nie dam nic bo nie mam wiecej fotek, odbylam rozmowe z fachowcem i obiecal przeslac wiecej ... wiec czekam. W domu teraz nic sie nie dzieje - jedynie koncza tynki (inna ekipa) i beda schly az do momentu kiedy wroca fachowcy za tydzien i wtedy zostaja juz do ukonczenia wszystkiego. Po dyskusji z B. i namysle zdecydowalismy sie na wybicie starej wylewki na poddaszu i zrobieniu nowej - skoro beda juz robic na calym parterze oraz w dwoch pokojach na pietrze to od razu machna cale poddasze bo np: za rok trudno bylo by znalesc ekipe aby zgodzila sie tylko na samo poddasze wiec wyboru wielkiego nie mamy - kasa juz doslana i spimy spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 10.07.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 wystawiasz naszą cierpliwość na próbę ... no ale sama też tego doświadczasz hihi no trudno... będziemy czekać razem z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 14.07.2012 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 W dalszym ciagu nie mam fotek ... czekam. Fachowcy maja wrocic na dniach a moze juz sa a nie wiem, zadzwonie jutro to sie dowiem i kolejny raz przypomne o fotkach. Tak poza tym nic sie nie dzieje nooo z malym wyjatkiem bo zaszla zmiana w kuchni a dokladnie - zrezygnowalam z plyty gazowej i bedzie plyta indukcyjna. Dlugo sie zastanawialam nad ta zmiana bo tak naprawde to nie wiem czy bym umiala gotowc na gazie, tak wiec wybrana zostala indukcja i teraz kolejny problem bo zakup odpowiednich garnkow. Czytalam na ten temat wiele opini i nie ktore mnie przerazily tego typu: nie wszystkie garnki do indukcji sie sprawdzaja bo zwyczajnie sie w nich nic nie gotuje nawet woda. Nooo szok! Nie chcialabym wywalic 1000 zl za gary ktore beda bezuzyteczne, to zaczyna byc malo interesujace a oprocz tego bede musiala zakupic rowniez inne zwykle garnki na kuchnie kaflowa ale te to juz maly problem. Ktos wie jak jest naprawde z tymi garami na indukcje? Teraz sie wkurzylam! Nie dosc, ze pozmieniali cos z wstawianiem zdjec i mialam problem to teraz wcale mi nie wkleja zdjec wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.07.2012 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 A masz faze pod indukcje tam w domu? Sprawdz najpierw to. Bo ja nie mam i na dzien dzisiejszy moge tylko ceramiczna podlaczyc, a jak indukcyjna elektrownia musi mi faze podlaczyc.Garnki…tu nie ma problemu. Uzywam teraz 3 setow garnkow. jedne niemieckie - kupilam 5 lat temu w US w Marshallu (odpowiednik polskiego Max'a czy jak mu tam, dziewczyny wiedza) i dwa sety KitchenAid . I niemieckie i KitchenAid sa przystosowane i do ceramicznych plyt, gazowych plyt i do indukcji. Ja jak bede wracac mam zamiar kupic KitchenAid znow zeby miec komplet z reszta (robot, mixer, blender itp itd tak jak tu). Popatrz sobie w sklepach, canadian Tire czesto ma je na przecenie. Nie wiem jak w PL ale tutaj wsie lepsiejsze garnki sa z gory przystosowane do kazdego rodzaju plyt. I to jest rzecz ktora warto stad przywiezc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 15.07.2012 03:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Czy mam faze? Nie wiem ale mowilam fachowcowi, ze ma byc indukcja wiec przypuszczam, ze tak musze sie zapytac aby miec pewnosc. Co do garnkow to teraz uzywam Lagostina i myslisz, ze bede sie nadawac ? Zreszta to juz zaden problem, moge kupic KitchenAid jak Ty bo rowniez mam wszystkie ich roboty ufff ... juz po problemie, thx mania. Bede sie teraz rozgladac aby kupic, zawioze do pl i niech czekaja Pojade do Lowes bo tam widzialam plyty indukcyjne i od razu spojrze na garnki i zapoznam sie z cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 31.07.2012 23:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 (edytowane) Nic sie nie dzieje. Fachowcy mieli wrocic po ok 2 tygodniach, minelo juz poltora miesiaca i nadal ich nie ma i jak sie dowiedzialam maja teraz tydzien wakacji. To rozumiem, nalezy sie kazdemu jednak nie wiem do konca czy po powrocie przyjda od razu czy jeszcze gdzies "pobladza" jesli tak dalej bedzie to w tym roku nie zostanie ukonczony remont - moge sie mylic oby ... Zaszly male zmiany w lazience na pietrze, zmienilam okno na wieksze i jednoczesnie musialam zmienic takze uklad - pierwonie bylo tak: po zmianach z duzym oknem ... oczywiscie sedes bedzie podwieszany i inna szafka jak i umywalka, nie mam weny aby od nowa "projektowac" lazienke , jesli kiedys mnie najdzie to zamieszcze, poki co zostaje tak ... Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez Etteb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 01.08.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 niech już fachowcy przyjdą, bo jeszcze chwila i nie będziesz wiedzieć co chcesz :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 29.09.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 niech już fachowcy przyjdą, bo jeszcze chwila i nie będziesz wiedzieć co chcesz :D:D No prosze aisa mi dopieła a wiesz, ze masz racje bo im dluzej to przebiega tym wiecej pomyslow przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 29.09.2012 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Wieki mnie nie bylo bo jakies lenistwo mnie ogarnelo i tak trzyma i odejsc za diabla nie chce zebym nie wiem jak sie starala ... jest u juz. Na placu przebudowy duzo zmian ale jak do dzis nie bylo tak nie mam zdjec, juz prosisz o nie przestalam bo ilez mozna, za kazdym razem slysze tylko obietnice. Co zostalo wykonane: => wylewki na calym parterze poszlo 20 ton piasku => kanalizacja i tutaj kopara nawalila i stala dwa dni a zaplacic musielismy nawet za ten postoj, rozboj w bialy dzien! Praktycznie oprocz ocieplenia wewnetrznego parter juz jest gotowy. Po tym tylko zostanie ukladanie plytek podlogowych i montowanie drzwi i przejscie na pietro do dalszych prac. Praktycznie cala elektryka i hydraulika zostala zrobiona nowa. To tyle w wielkim skrocie. Zaszly kolejne zmiany ale o tym juz nastepnym razem. aisa czytasz ... haha znowu zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 30.09.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Hi hi... czytam, czytam ale, że lenia też mam to i mój temat gdzieś na dnie A z tymi planowanymi zmianami to wiem, bo też to mam... eh.... teraz to całkiem inaczej bym urządziła ale jak się nie ma co się lub,i to się lubi co się ma :D:D Może tego lenia nie tak całkiem, bo nagrywamy materiał na nową płytę, a co za tym idzie szyję stroję, piszę teksty, wymyślam muze.... no to tyle u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 29.03.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 http://www.kupisztanio.com.pl/wp-content/uploads/2013/03/Wielkanoc-21.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 29.06.2013 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Wieki mnie nie bylo, ledwo odnalazlam watek. Pisac nie pisalam bo jak ... obiecanych zdjec z remontu (jeszcze w zeszlym roku) nadal nie mam i zaczynam zastanawiac sie czy wogole fachowcy je zrobili (?) trudno, najwyzej nie bede miec fotek z etapu "przed" a napewno bede "po" poniewaz nooo wlasnie bo ... za miesiac wybieram sie do pl (na 2 miesiace) obstrykam wszystko. Raaany po 6 - sciu latach i napisze, ze wcale ale to wcale nie czuje tego, ze mam leciec, nie znam powodu, pamieeeetam zeszle razy to na miesiac przed wylotem bylam podekscytowana a teraz ... nic. OK! jak pisalam wyzej beda fotki to zdam relacje bo slowo pisane tooo slowo pisane ale jeszcze "udekumentowane" zdjeciem to juz "historia" , tak wiec jeszcze do mojego powrotu bedzie male milczenie, nooo nie zupelnie bo zakupilam kilka rzeczy wiec kiedy pani wena mnie obejmie to postaram sie napisac. Dziewczyny! Nie wiem czy dam rade przeczytac zalegle wasze posty bo nie wchodzialam na muratora przez ten czas aleee na ile czas pozwoli to zapoznam sie z tematem ... koncowym haha Do nastepnego! U mnie zaczal sie dlugi weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 30.06.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Nie wiem czy dam rade przeczytac zalegle wasze posty... No właśnie więc ja nie ryzykuję i radzę Ci to samo.... trzeba wchodzić codziennie :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts