yaiba83 21.03.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witam Jak to jest z odbiorem instalacji gazowej? Instalacja wykonana - 3 punkty odbiorcze.Jeden punk podłączony (Junkers) pozostałe 2 punkty zaślepione. Docelowo będzie tam podłączona kuchenka gazowa z bloku i dokupiona jeszcze jedna do kuchni letniej.Czy przy odbiorze wszystkie punkty muszą być uzbrojone w urządzenia, czy może być tak jak mam w tej chwili.Załóżmy, że w lipcu by puścili gaz i Junkers wodę by dogrzewał, natomiast kuchenki bym zamontował tuż po wprowadzeniu się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 25.03.2012 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Widzę, że nikt nie zna odpowiedzi na mój problem. Ze swojej strony mogę się podzielić informacją od projektanta instalacji wewnętrznej (na codziń pracującym w PGNiG), że w dniu odbioru/puszczenia gazu w sieć musi być przynajmniej jeden sprawny odbiornik. Tzn jeżeli mam 3 punkty to 2 mogę mieć zaślepione a na trzecim coś podłączone - kuchenka, junkers itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.04.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Widzę, że nikt nie zna odpowiedzi na mój problem. Ze swojej strony mogę się podzielić informacją od projektanta instalacji wewnętrznej (na codziń pracującym w PGNiG), że w dniu odbioru/puszczenia gazu w sieć musi być przynajmniej jeden sprawny odbiornik. Tzn jeżeli mam 3 punkty to 2 mogę mieć zaślepione a na trzecim coś podłączone - kuchenka, junkers itp Ta informacja znajduje się w umowie przyłączeniowej. Jak i pozostałe warunki niezbędne do odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 04.10.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Witam, Mam pytanie dotyczące zakończenia budowy przyłącza gazowego, na które posiadam pozwolenie na budowę. Instalacja wykonana, szafka i licznik zamontowane, napełniona gazem, podpisana umowa z gazownią. Moje pytanie dotyczy czy trzeba formalnie zgłosić zakończenie budowy gazociągu w Starostwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts