Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bo to nie tak miało być ...

aisa222

Recommended Posts

• Odpowiedzi 813
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiadomości z dziś :D:D:

Kilkanaście dni temu w tesco kupiłam 2 bukowe, rozkładane krzesełka na balkon. Jako, że pogoda była, grzecznie mówiąc do bani, dopiero dziś udało mi się je zaolejować...

A tak wyglądają w trakcie schnięcia:D:D

taras72.jpg

krzesło z prawej strony jest zaolejowane 2x... to z lewej raz.... jutro machnę jeszcze raz i będzie gotowe :D

Stoliki mam dwa.... ale małe :D rozkładam je w zależności od ilości chętnych na kawę :D Oprócz stolika mam ławeczkę i dwa fotele... to zakupy zeszłoroczne. Będę chciała zaolejować je tym samym kolorem (troszeczkę się różnią w szczególności stoliki, bo te mają kolor dębu) nie wiem jak mi wyjdzie i czy kolor się zejdzie... jeśli nie to olewam i będzie zbieranina :D:D:D

Ladny Salon Kapielowy ... jak to teraz sie okresla. Mozaika jednak the best! :)

Eeeeh zapomnialam dopisac o klimie. Kiedy bedziesz przesiadywac w salonie z wlaczona klima to pamietaj, ze wysusza skore wiec zanim usiadziesz wygodnie w fotelu naloz na piekne lico ;) duuuuzo kremu haha a to, ze mozna sie zaziebic toz to nic , normalka. :)

Sorry taki zart.

Jednak lato z klima jest przyjemniejsze jak dla mnie i w tym kraju ;)

Przypuszczam iz tesciowie maja na dole chlodniej, w koncu to murowany dom wiec tak szybko sie nie nagrzewa.

Edytowane przez Etteb

jejku, aż się dusza śmieje na widok takiej łazienki :yes: :)

- mozaika... super pomysł

powiedz mi tylko - jeśli zechcesz oczywiście - mieliście już wcześniej taki wzór mozaiki upatrzony i "wymierzony", czy to wszystko szło jak szło, bo że jest wzór to widać, tylko skąd pomysł?

Edytowane przez kardamina

• 2 weeks później...

Jesteś usprawiedliwona :lol:

W gruncie rzeczy, to taka pora roku zwana ogórkową, gdzie chyba wszystkim i na wszystko brakuje czasu :yes: bo jak wyjazd na zasłużony urlop, to ogórki; jak nie ogórki, to śliwki; jak nie śliwki, to truskawki... u mnie brak czasu zaczął się od wiśni ;) z tego też tytułu recyklink starej szafki do nowej werandy stanął w miejscu

• 4 months później...

Dzięki dziewczyny... ja dopiero teraz wchodzę na forum.... przed świetami jakoś nie miałam czasu.......

Ale dla wszystkich jeszcze tu zaglądających przesyłam życzenia zdrowych, pogodnych i szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia !!!!!!!

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/75569_342189815888410_631186671_n.jpg

• 2 weeks później...

WRACAM !!

WPIS 80

Przenosimy się do jadalni, bo jak zapewne pamiętacie w jadalni też został kawałek boazerii, który łączył się z przedpokojem, a skoro z przedpokoju boazeria zniknęła, to z jadalni też musiała :)

Więc rozbieramy :D

jadalnia%2520%2528231%2529.JPG

jadalnia%2520%2528233%2529.JPG

jadalnia%2520%2528234%2529.JPG

data z bliska :)

jadalnia%2520%2528235%2529.JPG

tu już bez boazerii i w miarę uprzątnięte

jadalnia%2520%2528236%2529.JPG

poprawki

jadalnia%2520%2528238%2529.JPG

jadalnia%2520%2528239%2529.JPG

przy okazji poprosiłam męża żeby przeniósł włącznik na drugą stronę drzwi.... tam było więcej miejsca :)

kabelek widoczny u góry ...

jadalnia%2520%2528241%2529.JPG

jadalnia%2520%2528242%2529.JPG