Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bo to nie tak miało być ...

aisa222

Recommended Posts

• Odpowiedzi 813
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosia... romanse mi nie przeszkadzają :) .... to ten wszechobecny leń.... tak się rozpanoszył, że szkoda gadać

A co do artykułu... było tak jak napisała Gosia.... właściwie to ja pisałam a Pan troszkę pozmieniał i przysłał do autoryzacji..... później to z kolei ja pozmieniałam i tak zostało.... Pan dzwonił kilkanaście razy :D

Kubelko uważam, że Twoje wnętrza powinny być wzorem i zachętą dla tych, którzy nie mogą się zdecydować a maja możliwości. Warto pokazać co da się zrobić samemu i jak zrobić coś z niczego. A poza tym fajnie jest zobaczyć swoje wnętrze w gazecie :D

Po cichutku informuję, że coś zaczyna się dziać w temacie salonu :D .... nareszcie :D

Meble powędrowały na środek co by nie zawadzały.....

A trzeba zrobić zanim pomalujemy.....

- wyrównać ranty wlotów belek sufitowych do płyt

- przenieść 1 kontakt... w sensie, że kabelki itp. a drugi poprawić

- przeciągnąć kabelki do kolumn pod kino domowe

- zaklajstrować dziury po poprzednich kinkietach , wygipsować i wyszlifować

- dokończyć kominek a w tym: obrobić wyloty ciepłego powietrza (właśnie przed chwilą to zrobiłam z grubsza), założyć dodatkowy nadmuch zimnego powietrza do chłodzenia wkładu ( z racji tego, że wyloty dość małe a strzeżonego Pan Bóg strzeże), ogólnie upiększyć wg planu :D

- założyć listwy pomiędzy panelami a płytkami

No, no... nie wiedziałam, że aż taka lista tego jest wszystkiego.

Jutro kabelkomania.... nie lubię jej, bo nie rozumiem ale dziś już wszystko ustalone.... mam nadzieję, że pójdzie zgodnie z planem ;)

Fotek raczej nie będzie, bo kabelki polecą za płytami kg

No i się posrało.... mieli przyjść goście więc trza było bałagan remontowy troszkę uprzątnąć, po czym czekaliśmy jak te dwa... nie powiem co... żeby się na końcu dowiedzieć, że jednak gości nie będzie.... no "szlag" by człowieka trafił na miejscu http://emoty.blox.pl/resource/zly1.gif

jagódka dzięki

Dziś już tak różowo nie było.... mecz przegrany.... szkoda

Ale za to kawałek planu remontowego wykonany tzn. kabelki nowe są, prąd jest.... zastanawiam się dlaczego te prądowe sprawy tak długo trwają no.... jutro zostanie dokończenie tego prądowego szaleństwa i przeciągnięcie kabelków od internetu i telefonu :/ .... brrrrr

Najgorsze są przeróbki wrrrr.... nie dość, że trzeba zrobić nowe to w dodatku trza likwidować stare... a do wszystkiego potrzebny czas.

Dziś pochowałam świąteczne ozdoby.... szkoda by się zakurzyły.... pusto w domu, pusto w oknach, pusto na stole... no cóż... taka kolej rzeczy.... jedynie czego przybyło to bałaganu :p

No dobra.... a więc z powodu tego ustrojstwa wielkiego, które miało być małe i elektroniczne, cała ta przeróbka :p

DSC_0342.jpg

Z prawej strony był kontakt i dziura na kabelki...

DSC_0340.jpg

które zostały przeniesione na stronę lewą a to dlatego, że tam zasłoni je szafeczka....

DSC_0343.jpg

dziury po prawej zostały zaklejone i zagipsowane

A tu prawie gotowy kontakt :D

DSC_0345.jpg

No.... i to cała filozofia.... ustrojstwo wyeksmitowane na strych

Tutaj jeszcze kabel potrzebny do napędzania wentylatorka kominkowego

DSC_0344.jpg