Etteb 12.05.2012 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 sMężulo mnie ochrzanił, że Wam tak dawkuję bez serca.... i wspomniał, że jakby mógł to by mnie z foruma za to wywalił.... Sie troszczy o Was Podpisuje sie pod tym co mezulo mowi. Bo tak bylo cupilas po odrobince .... aleee teraz jak widze dalas oj dalas nam popatrzec. Ladny karnisz i suuuper kuchnia! Doczekalam sie ....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 12.05.2012 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 WPIS 42 W poprzednim wcieleniu kuchni jadaliśmy na rogówce - dla przypomnienia.... http://img837.imageshack.us/img837/9213/kuc2.jpg Mąż chciał ją zostawić ale ja upierałam się przy stole i krzesłach.... i jak myślicie ?? Udało się ?? I rzut okiem na prawie gotową kuchnię, zmywarka i mikrowela kupiona w trakcie remontu Przy zlewozmywaku doszedł jeszcze dozownik na płyn do mycia naczyń Napisałam prawie, bo jak widać na okapie nie ma jeszcze maskującej blachy... a tu.... już jest oświetlenie pod szafki też zrobiliśmy sami A tak wyglądała kuchnia tuż przed świętami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 12.05.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 No i miodzio! Ja bym tylko te szafki na biało dziabnęła, ale ja mam zboczenie Nie zwracaj na mnie zbytniej uwagi :D:D Ale kuchenka i okap - mistrzostwo! Stolik też na plus Lżej to wszystko teraz wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 12.05.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Noooo i suuuper kuchnia! A okno jak dla mnie rewelacja uwielbiaaaam duze okna! Wyobrazam sobie jak milo jest o poranku przy witajacych dzien promykach slonka popijac kawuske. Nooo musi byc bajka. Podoba mi sie stolik i raczej poszlabym w mebelki po ten kolor - wyszlifowac albo pomalowac na antyczna biel, ale mnie nie sluchac, zasugerowalam sie co zosik napisala zreszta ja na doradce ooo zgrozo! No popatrz nie pomyslalam o oswietleniu pod szafki, mozesz rozszezyc temat pls jak zostalo zrobione, bo B. zlota raczka wiec tez by zmajstrowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 12.05.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Kuchnia wyszła super, ja lubię właśnie takie "klasyczne":) a kolor mebli jest niezwykle praktyczny;) więc ja nie zmieniałabym go tak szybko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 12.05.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 a ja zapytam. z ciekawości, o coś innego, chociaż u mnie już nie zmienię - jak sprawdza się kuchenka narożna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 13.05.2012 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 No i miodzio! Ja bym tylko te szafki na biało dziabnęła, ale ja mam zboczenie Nie zwracaj na mnie zbytniej uwagi :D:D Ale kuchenka i okap - mistrzostwo! Stolik też na plus Lżej to wszystko teraz wygląda Myślałam nad tym ale szkoda mi drewna... chociaż nie wykluczone, że w przyszłości mebelki będą wyszlifowane i lekko podbielone :D Noooo i suuuper kuchnia! A okno jak dla mnie rewelacja uwielbiaaaam duze okna! Wyobrazam sobie jak milo jest o poranku przy witajacych dzien promykach slonka popijac kawuske. Nooo musi byc bajka. Podoba mi sie stolik i raczej poszlabym w mebelki po ten kolor - wyszlifowac albo pomalowac na antyczna biel, ale mnie nie sluchac, zasugerowalam sie co zosik napisala zreszta ja na doradce ooo zgrozo! No popatrz nie pomyslalam o oswietleniu pod szafki, mozesz rozszezyc temat pls jak zostalo zrobione, bo B. zlota raczka wiec tez by zmajstrowal. Okno jest niestety od północy... wieczorkiem tam troszkę słoneczko świeci Jak mebelki były nowe to też miały jaśniejszy odcień ale one mają już 20 lat i niestety pożółkły co mnie trochę wkurza... dlatego, jak już pisałam wyżej, będę je chciała w przyszłości wyszlifować i wybielić Oświetlenie robił mój mężuś... ja to z elektryczności na bakier zupełnie, ale jeśli chcesz opiszę co i jak Kuchnia wyszła super, ja lubię właśnie takie "klasyczne":) a kolor mebli jest niezwykle praktyczny;) więc ja nie zmieniałabym go tak szybko:) No właśnie, ja też z tych tradycyjnych ale żółty odcień lakieru mnie drażni a ja zapytam. z ciekawości, o coś innego, chociaż u mnie już nie zmienię - jak sprawdza się kuchenka narożna? Ja nie zarzekam. Poprzednio miałam w linii i faktem jest, że dojście do takiej jest lepsze, szczególnie jak stoi przy kuchence dwójka tak jak często u mnie :D Teraz też się mieścimy, nie ma większego problemu, może też dlatego, że mam 60-tkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 13.05.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 (...) No właśnie, ja też z tych tradycyjnych ale żółty odcień lakieru mnie drażni (...) Niestety taki urok lakierowanego drewna, że z czasem ciemnieje... ja miałam sufit w pokoju z drewna (coś podobnego do Twojego) i na poczatku było fajnie jasno ale z czasem tak ściemniał ze w pokoju z dużym oknem od północnego wschodu było zawsze ponuro i ciemno... po remoncie wszystkie sufity mam zwykłe i BIAŁE;) a jeśli masz dość żółtego odcienia mebli i chcesz widzieć słoje drewna to polecam lakierobejcę możesz tym malować bez szlifowania, bedą widoczne słoje ale w ten sposób możesz zmienic kolor tylko na jeszcze ciemniejszy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 13.05.2012 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 a jeśli masz dość żółtego odcienia mebli i chcesz widzieć słoje drewna to polecam lakierobejcę możesz tym malować bez szlifowania, bedą widoczne słoje ale w ten sposób możesz zmienic kolor tylko na jeszcze ciemniejszy no właśnie... a ja chcę jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 13.05.2012 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 WPIS 43 Po kolejnych świętach i nowym 2010 roku zaczynamy kolejne pomieszczenie czyli moją jadalnię na suficie takie cudo motywów świątecznych nie brak … za tym wiankiem właśnie jest wejście do przybudówki a tutaj nowe przejście do kuchni wejście do pokoju córy – to z boazerią.... zresztą widać w tle niebieski ta ściana była cała wyłożona boazerią i łączy się z przedpokojem... po prawej pokój córki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 13.05.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Początek 2010 roku... piękny rok... ale to było dawno... my wtedy mieszkaliśmy jeszcze w starym domu:), wiec może dałoby sie troszke szybciej dodawać te historyczne wpisy:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 13.05.2012 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Jak przyspieszę to szybko się skończy i potem dopiero będzie czekania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 13.05.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 ...no to będzie pretekst żeby zrobić nowy remont:P:P:P zresztą jak sie ma swój dom (nie mieszkanie w bloku) to zawsze coś się robi jesli nie w srodku na na zewnątrz i tak w kółko... Ja gdy wprowadzałam się do "nowego" domu myślałam ze jak go wykończę bede miała przez kilka lat spokój... ale nic bardziej mylnego:( jeszcze nie skończyłam się urzadzać a już trzeba było "remontować" (odnowić, odświerzyć) to co było zrobione wcześniej, bo użytkowanie domu zostawiło większe i mniejsze ślady:( chodziaż mieszkamy dopiero 1,5 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 13.05.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Czekam na cd ... aaa tu widze, ze zejdzie jeszcze ze dwa lata :rolleyes: Skoro okno w kuchni od polnocy to super, bo w lecie masz chlodno i z korzyscia, i jak nie myslisz przemalowac szafek? Podpisuje sie pod slowami gopax bo w domu jest niekonczaca sie historia zawsze cos sie zmienia/odswieza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 13.05.2012 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Dokładnie... już teraz trzeba by odnowić pokój niebieski (córy), bo trochę już przybrudzony. Na pewno wcześniej dam znać i poproszę Was o jakieś sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 14.05.2012 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) WPIS 44 no i kasetony papa :D:D sufit musiał być znacznie obniżony mimo że wysokość wyjściowa była 2,5m... ale to później łapiemy poziom pierwsze wieszaki docinamy profile i wieszamy i pierwsze płyty przykręcone... córa przeciąga kabelek na lampę :D przyczyna znacznego obniżenia sufitu :/ Jako, że chciałam dwa poziomy sufitu, ten drugi jest jeszcze nieco niżej sufit dokończony..... no prawie Edytowane 15 Maja 2012 przez aisa222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 15.05.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 (edytowane) WPIS 45 aaa.... dziecię pod choinkę dostało laptopa to się chciało pozbyć stacjonarnego więc.... razem z nim wywalamy też biurko Adoptujemy nowy monitor na tv do kuchni przed po wracamy do jadalni .... ściany zewnętrzne na stelażu... w tle kuchnia... wykańczamy przejścia... tu do przybudówki i do kuchni od strony kuchni również (czekaliśmy na ten moment i ta część nie była wykończona) Edytowane 15 Maja 2012 przez aisa222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 17.05.2012 03:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Sciany grube jak w zamczysku i drzwi nie bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 17.05.2012 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Patrzajta ludzie co byśmy zrobili jakby nie było płyt rygipsowych ....śledzę poszczególne zmagania i czekam na kolejne odcinki z niecierpliwością jak kiedyś na kolejny odcinek "W kamiennym kręgu" ..pozdrawiam "prawie" znad morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 17.05.2012 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Sciany grube jak w zamczysku i drzwi nie bedzie? Nieeee... nie ma i nie będzie a ściany takie grube, bo zewnętrzne Patrzajta ludzie co byśmy zrobili jakby nie było płyt rygipsowych ....śledzę poszczególne zmagania i czekam na kolejne odcinki z niecierpliwością jak kiedyś na kolejny odcinek "W kamiennym kręgu" ..pozdrawiam "prawie" znad morza Witam u siebie No masz rację... bez płyt ciężej i dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts