aisa222 17.05.2012 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Wczoraj wpisu nie było, bo mieliśmy gości... troszkę się zasiedzieliśmy WPIS 46 zmiana grzejnika... no to już byłam szczęśliwa :D:D murujemy wnękę po starym kaloryferze no to teraz czas na wykończenie tej ściany wykańczanie wnęki okiennej zabudowa kabelków i rur nie, nie... nie odpoczywamy wcale... trzeba zaznaczyć gdzie mają być uchwyty na grzejnik zaznaczone, wywiercone i pomalowane.... oczywiście raz i powieszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mondziolina 17.05.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Teraz ja odwiedzam Ciebie My też większość sami będziemy robić i byłam trochę sceptycznie nastawiona na to SAMI ale widzę na Waszym przykładzie, że się da Jak miło czasem zobaczyć prace innych i uwierzyć w swoje możiwości gorąco pozdrawiam i czekam na dalsze wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 17.05.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 ależ długaśny ten kaloryfer, pewnie jeden w całym pomieszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 17.05.2012 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Ano jeden a pokój duży Za bardzo nie mamy tez pola do popisu, bo na piętrze mieszkamy i każda ewentualna wymiana instalacji wiąże się z rozkopaniem parteru a tego nikt z nas nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 17.05.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 WPIS 47 gipsujemy szlifowanie wykończenie drugiego poziomu i pomalowane... raz... no to teraz ściany precyzja to moje drugie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 18.05.2012 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 WPIS 48 Teraz kilka słów wyjaśnienia... na foto widać boazerię... ona łączy się z boazerią w przedpokoju i chcieliśmy, by została. Po obniżeniu sufitu, łuki, które były, nie mieściły się więc trzeba było je przyciąć. Mąż chciał ciachnąć je prosto, ale ja się upierałam, żeby były jednak po łuku. I tak deseczka po deseczce przycinaliśmy wszystko ręcznie i gotowe między poziomami sufitu znalazła się listwa led (oczywiście własnej roboty)...szkoda, mogło być jednak ciepłe... może kiedyś wymienimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 19.05.2012 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 WPIS 49 Pokój właściwie z grubsza ukończony no więc przy jednym bałaganie postanowiliśmy jeszcze zrobić sufi w przedpokoju, bo tam też gościły kasetony. Tu już po ściągnięciu a tak wyglądał przedpokój przed... wejście do sypialni garderoba i kawałek drzwi do łazienki (przy garderobie stała jeszcze ławeczka ale tutaj już jej nie ma) naprzeciw garderoby wyjście na korytarz Żeby obniżyć sufit trzeba pościągać łuki i kawałki boazerii na tyle, żeby sufit się zmieści i stelaż... zdjęcia takie dziwne, bo mało miejsca i już płyty i sufit gotowy i przycięte już łuki nad salonem nad łazienką i wykańczamy ściany nad sypialnią nad łazienką i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 20.05.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Wow... takie stelaże, też i u mnie będą kiedyś dyndały. Na razie przymierzam się tylko w werandzie, ale w przyszłości będą wszędzie... chyba będą wszędzie - przynajmniej mam taką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 20.05.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 i sufit gotowy Asiu, powiedz mi - ten środkowy kawałek sufitu jest pomalowany czym, farbą strukturalną, czy... no właśnie - co to takie fajne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 21.05.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 a to nie np tynk "baranek"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 21.05.2012 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 To ja już się przyznaję... to zwykły gipsar (do gładzi) tylko trochę bardziej gęsty, nakładałam go gąbką... tzn ciapałam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 21.05.2012 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 WPIS 50 Przed zimą chcieliśmy jeszcze zrobić taras.... no może taras to za dużo powiedziane ale dla mnie to on był po prostu tarasem... moim marzeniem Po poprzedniej zimie niestety trochę nieciekawie wyglądał już nie chcę nawet pisać, że to wina fachmanów co robili wylewki. dziecko trochę pomogło wszystko odchodziło więc w pierwszej kolejności trzeba było naprawić i obrabiamy boki tarasu przymiarki jak położyć płytki pierwsza warstwa to siatka na kleju co by zapobiec ponownemu pękaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 21.05.2012 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Pokażę Wam jeszcze moją kochaną sunię SARĘ :D http://img823.imageshack.us/img823/9839/sarusia.jpg Ma 2,5 roku a jest z nami 1,5 tygodnia :D ale kochamy ją jakby była z nami od urodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 21.05.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 To ja już się przyznaję... to zwykły gipsar (do gładzi) tylko trochę bardziej gęsty, nakładałam go gąbką... tzn ciapałam :D Ok no to coraz to bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że struktury nie są aż takie strasznie trudne do zrobienia. To powiedz mi jeszcze - przed "ciapaniem" gruntowałaś czymś płyty? czym? i czy po "ciapaniu" (przed malowaniem) też gruntowałaś? Pytam, ponieważ w tym tygodniu przymierzam się do zrobienia próbek struktur. Troszkę się tego cykam, bo próbka to próbka, a ściana to już ściana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 21.05.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Z tego co pamiętam to przed nie gruntowałam ale po na pewno, zwykłym gruntem jednak myślę sobie, że jeśli zagruntujesz to przecież nie zaszkodzisz, zwłaszcza, że to będą ściany, sufitu jednak nikt nie dotyka, nie kopie , nie brudzi.... Powodzenia i do dzieła nie taki diabeł straszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 22.05.2012 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 WPIS 51 i czekamy aż wszystko wyschnie i się zwiąże.... to w domu... malujemy całość po raz drugi i dokładamy pasy przy wejściu do kuchni i do salonu w międzyczasie dojechał stół i krzesełka i spełniło się moje marzenie :D:D Malujemy kuchnie po raz drugi i wyżywam się twórczo i udało się wykończyć przejście z kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 22.05.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Pytanie: to wyżywanie się twórcze to tak od ręki czy mieliście szablon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 22.05.2012 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 miałam szablon, który malowałam od ręki na ścianie ciężko było by mi coś ewentualnie wygumować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 23.05.2012 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 WPIS 52 Wracamy na taras pierwsza płytka i kolejne bez krzyżyków ładniej no i wykańczamy ranty ooooo.... ktoś się zlitował i uwiecznił mnie na zdjęciu i fugowanie oczywiście fuga jasna i ciemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 24.05.2012 03:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Ooo wow aleee juz zmian nastapilo. Tworczosc scienna w kuchni ladna. Podziwiac i podziwiac bo caly remont jak widze na zdjatkach wykonuje maz i Pani pomaga a wiem jak cudownie jest miec meza tzw: zlota raczke Twoje marzenie aisa bardzo ladne a lubisz jego bimmm baaammm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts