aisa222 24.05.2012 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 ...a wiem jak cudownie jest miec meza tzw: zlota raczke dokładnie tak.... jest tylko jeden minus.... dłużej wszystko trwa, bo robi się po pracy. Twoje marzenie aisa bardzo ladne a lubisz jego bimmm baaammm? uwielbiam :D:D bije kuranty co 15 minut a bim bam o pełnej godzinie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 24.05.2012 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 WPIS 53 Jak już płytki zostały położone to jeszcze trzeba zrobić balustradę... no to w drogę po materiały i zaczynamy... trochę czas nas gonił, bo to już połowa października.... słupki spawanie tralek gotowe przęsła szlifowanie a później malowanie gotowe, pomalowane przęsła czekają na montaż na balkonie... nieeeee na tarasie :D dodatkowe podpórki i pierwsze założone....widok z tarasu... i z dołu... druga strona i z dołu i dłuższa część a tak wygląda już ukończony uffff.... :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 24.05.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 jest tylko jeden minus.... dłużej wszystko trwa, bo robi się po pracy. Mozliwe, ze przeciagnite w czasie jednak satysfakcja z tego, ze wykonalo sie samodzielnie bywa bezcenna. uwielbiam :D:D bije kuranty co 15 minut a bim bam o pełnej godzinie :D Wyobrazam sobie Twoje uwielbienie, u mnie pozostal sentyment do takiego bimbajacego zegara ... nie z dziecinstwa ale juz jako mezatki u ciotki B. jest do dzis piekny stary zegar i kiedy podczas rozmowy tel slysze jego bimm bam to zawsze mam mgle w oczach ... Teraz tylko na tarasik ladne mebelki i aisa bedzie sie relaksowac. Masz nawet fajne widoki, wiosna i latem zapewne jest przyjemniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 24.05.2012 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Widoki fajne... najbliższy sąsiad jest tylko jeden (na dodatek tam nie mieszka tylko przyjeżdża jak na działkę).... reszta stron świata wolna, jak narazie, więc nikt mi w okna nie zagląda A mebelki już mam.... stolik a właściwie to dwa stoliki ale małe... ławeczkę... i dwa fotele regulowane. Wszystko to drewniane i do siedzenia jak najbardziej OK. Miesiąc temu kupiliśmy fajnego grilla-wędzarnię. Grill wypróbowany ale jeszcze nic nie wędziliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 25.05.2012 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ooo tak? Zatem czekam cierpliwie kiedy nastapi cd ... tarasu bo jestem nienormalnie ciekawa a o ile sie nie myle to juz zaczatek widzialam wiec koncz pls i zapodaj zdjatka. Eh laaadny i duzy ... Czy dolne patio tez do was nalezy? Czy bedzie szansa na zobaczenie grilla-wedzarnie? Swietna jest rowniez "kostka" przed domem (sorry ale nie wiem jak nazwac) normalnie sie mi podoba wyglada na to, ze nic tylko same zapytania :confused wiec sie nie irytuj pls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 28.05.2012 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Po pracowitym weekendzie czas na odpowiedzi.... Czy dolne patio tez do was nalezy? Nie... to taras teściów Czy bedzie szansa na zobaczenie grilla-wedzarnie? Pewnie, że tak, muszę tylko zrobić foto:) Swietna jest rowniez "kostka" przed domem (sorry ale nie wiem jak nazwac) normalnie sie mi podoba Bardzo się cieszę, bo ją również kładliśmy sami.... całość przywieźliśmy, na raty, samochodem osobowym.... mąż kopał wszystko szpadlem sam, bez pomocy koparki, na głębokość ok. 1 metra, potem zasypywaliśmy gruzem, kruszywem (36 ton) i piachem. Wszystko w dwójkę.... A w niedzielę odpoczynek na moto :D:D i foto dla Was Przed kopalnią złota w Złotym Stoku http://img220.imageshack.us/img220/7617/wycs.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 28.05.2012 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 WPIS 54 I wykańczamy się dalej Mój małżonek... zdolniacha... robił nawet lampy nowy mebelek dekoracja okna i stołu no i uporaliśmy się zgrubsza :D:D Przed świętami zrobiliśmy jeszcze zakup potrzebnych materiałów na balustradę na dolny taras (teściów) i małżonek otynkował kominy na strychu. Udało mi się jeszcze zamówić rolety (oczywiście dla teściów też) i wraz z mężusiem założyć je na parterze i piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 29.05.2012 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 WPIS 55 Z nowym rokiem pojawiły się nowe wyzwania BĘDZIEMY REMONTOWAĆ JESZCZE ŁAZIENKI !! Czeka nas wielki remont łazienki wraz z wymianą rur i ogrzewania. Przy okazji zrodził się pomysł na założenie kolektorów słonecznych, bo ciepłą wodę mieliśmy tylko z CO. Możecie sobie łatwo wyobrazić jak to wyglądało. O ciepłej wodzie rano można zapomnieć. Ale to miało się zmienić Trochę poszperaliśmy w necie poszukując odpowiedniego zestawu dla 5 osób i ekipy, która nam to zamontuje – żeby nie stracić gwarancji. W zimie, wiadomo, pracować się nie chce to mieliśmy wymówkę hihi … nie no, żartuję Żeby wszystko grało trzeba było wysprzątać piwnice... pewnie domyślacie się co to znaczy... katastrofa totalna i płacz i zgrzytanie zębów. Wiosną, jak już troszkę się ociepliło, trzeba było uporządkować trawnik, doprowadzić do porządku „skalniaczek”, naprawić co zima zniszczyła czyli przęsło płotu I jak co roku poprawa drogi dojazdowej. Wszyscy jeżdżą ale naprawić „nima komu” jak to mówi Ferdek Kiepski. Mało tego, jak zrobisz to nawet nikt nie uszanuje, ale my już to olewamy... byle na moto da się przejechać Takich przyczep przywieźliśmy chyba z 10... a sąsiedzi w tym czasie się pochowali... udawali, że nie widzą...ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 30.05.2012 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 WPIS 56 Teraz troszkę będzie nie chronologicznie, bo w tym czasie skakaliśmy z roboty na robotę ale ja już nie będę Wam mącić tylko pokażę co i jak Jak tylko zrobiło się cieplej zaczęliśmy balustradę na dolnym tarasie. Proszę na strój nie patrzeć... ciepło było Parę dni później malujemy... ale, jak widać, zimno Kawkę poproszę Już zmierzch a my pracujemy Potem tylko pomalowaliśmy jeszcze raz i gotowe.... jak zwykle foty nie mam ale w każdej chwili mogę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 31.05.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Nie źle Wam idzie ta naprawa drogi. Śmiało możecie startować w przetargu na budowę autostrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samaola 31.05.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 31.05.2012 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Nie źle Wam idzie ta naprawa drogi. Śmiało możecie startować w przetargu na budowę autostrad. i co najważniejsze... nic nie zabieramy dla siebie a jeszcze z własnej kieszeni dokładamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 31.05.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Taaaaa, ciepło, zimno...... Dziwne, że mąż w tych samych ciuchach, a tylko Ty tak na golasa latasz. Z tą balustradą (właściwie dwoma) kawał dobrej roboty. A o remoncie drogi to nawet nie wspomnę. Powinniście od sąsiadów myto pobierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 01.06.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Balustrada świetna!! Kurcze, przydałaby się taka na tarasie u nas... bo jak młody wchodzi na brzegi to mi się słabo robi. Niby tylko metr wysokości, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 01.06.2012 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Taaaaa, ciepło, zimno...... Dziwne, że mąż w tych samych ciuchach, a tylko Ty tak na golasa latasz. Oj tam, oj tam :p:p Balustrada świetna!! Kurcze, przydałaby się taka na tarasie u nas... bo jak młody wchodzi na brzegi to mi się słabo robi. Niby tylko metr wysokości, ale... Zosik to naprawdę żaden problem... instrukcję mogę zapodać :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 01.06.2012 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 WPIS 57 Teraz pokażę solary i to co działo się w piwnicy.... Teraz woda i odpływy Sterowanie cyrkulacją własnej roboty Coby nie powołane łapy (czyt. teść) nie pchały się tam gdzie nie mają to.... Zgrzewarkę kupiliśmy na all.. w takich ekstremalnych warunkach też trzeba pracować Tak to mniej więcej wygląda w piwnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.06.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 BHP się kłania. W takich kolczykach do kabli i rur??? Zazdraszczam tego kotła. W piwnicy bardzo przyzwoite warunki. Jak sobie pomyślę o swojej, to mi słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 01.06.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 czy jest coś czego twój mąż nie potrafi?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka3 04.06.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Witaj Kasiu, Twój wątek czytam od początku i mimo, że sie jeszcze nie ujawniałam, to jestem pod wrażeniem waszego teamu "zrób to sam tymi ręcami" Ale nie będę tu powielać ohów i ahów bo ja to z bardzo konkretnym pytaniem do Ciebie. Chodzi o kuchnie. W rogu wstawiłaś kuchenkę, czy możesz powiedzieć jak się korzysta z kuchni przy takim ustawieniu sprzętów. (widziałam, że wcześniej kuchenka stała pod ścianą). Ja muszę ostatecznie podjąć decyzję co do naszej kuchni i właśnie nad wstawieniem kuchni w rogu się zastanawiamy. Pytając na wątku o projektowaniu, dziewczyny odradzają takie rozwiązanie.... Dużo teorii, a jak z praktyką... Pozdrawiam i oczywiście czytam dalej... Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 04.06.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Wcale nie ukrywam, że mnie też nurtuje to pytanie ... i wiele innych, w kwestii "takiego" właśnie ustawienia bo tu naprawdę chodzi o praktykę, a nie tylko o teorię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts