aisa222 11.06.2012 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 jak zwykle przerwa w połowie Bo to jest tak.... jak już pokażę całość to będzie po ptokach.... bo jak narazie nie mam więcej do pokazania.... a tak jeszcze się troszeczkę ze mną podenerwujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 11.06.2012 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 WPIS 63 skuwamy podłogę ile się da... podłogówka musi wejść wywalamy wannę... tymczasowo oczywiście... gdzieś przecież trzeba będzie się kąpać wybite nowe dziury na ogrzewanie i odpływ po skuciu całość trzeba wyrównać siem robi ogrzewanie i podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.06.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Dobrze zrobiliście z tą podłogówką w łazience. Ja bardzo żałuję, że nie mam. Ale jak mówiłam, to mąż "po co". Jak zwykle wyszło na moje. Czekam na dalszą relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 11.06.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Widzę, że w pewnym okresie "płytki z opoczna" królowały wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 12.06.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Dobrze zrobiliście z tą podłogówką w łazience. Ja bardzo żałuję, że nie mam. Ale jak mówiłam, to mąż "po co". Jak zwykle wyszło na moje. Czekam na dalszą relację. Nie chcę Cię za bardzo dołować... ale no.... no wiesz... A relacja za momencik Widzę, że w pewnym okresie "płytki z opoczna" królowały wszędzie No... widziałam... u Ciebie też :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 12.06.2012 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 (edytowane) WPIS 64 woda już jest … i umywalka prowizoryczny kibelek potrzeba matką wynalazków łazienka w całej okazałości przygotowania do betonowania i betonowanie... ręczne rano budzimy się a tu.... niespodzianka to teraz czas zamurować rury Edytowane 12 Czerwca 2012 przez aisa222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 12.06.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Hm... bo to były takie czasy, gdzie tylko "płytki z opoczna" były dostępne. W blokach też miałam takie - z tym, że tam wymieniliśmy je jakieś 7 lat temu powiedz mi, jaki u Ciebie jest kolor tych płytek? bo mój monitor mówi mi, że to kolor ciemnej cegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 13.06.2012 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 ....powiedz mi, jaki u Ciebie jest kolor tych płytek? bo mój monitor mówi mi, że to kolor ciemnej cegły Haaaaa.... chciałabym.... ten kolor to podobno brąz.... ale dla mnie to on był raczej sraczkowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 13.06.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 WPIS 65 Płyty karton-gips kupiliśmy i do przedpokoju i do łazienki... zaczęliśmy od przedpokoju. Zanim położymy płyty trzeba przenieść włącznik bliżej drzwi hmmmm.... oczywiście nie gipsujemy przedpokoju jeszcze a kleimy płyty w łazience... przedtem jednak skuwałam rożki w płytkach żeby można było je przykleić kaloryfer ściągnięty, kleimy płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 13.06.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) Powiedz mi, czym przyleiliście płyty? Pytam, bo mnie to czeka w bardzo bliskiej przyszłości. Kupiłam już nawet taki klej do płyt gipsowych - z tym że... u mnie płyty będą przyklejane do zaciągniętego klejem styropianu stąd moje pytanie w ogóle zauważyłam, że u Ciebie są prawie wszystkie ściany obłożone płytami (chyba, że już cosik źle widzę) - to ze względu na czas, czy ... bo to taniej, niż zwykły tynk? Edytowane 13 Czerwca 2012 przez kardamina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 14.06.2012 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 chyba dlatego, że można zrobić samemu równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 14.06.2012 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Kleiliśmy dokładnie takim http://menbud.pl/135-210-large/dolina-nidy-klej-do-plyt-gipsowo-kartonowych-t.jpg A robiliśmy tak, bo ściany w naszym domu były katastrofalnie krzywe i nierówne. Chcąc je wygipsować zajęło by nam to lata świetlne i tony gładzi No i nie ukrywam, że w czasie też by to swoje trwało. Jeśli mogę coś doradzić.... nie klej płyt na ściany zewnętrzne... po czasie wychodzą plamy w miejscach gdzie jest klej. W pokojach na ścianach zewnętrznych dawaliśmy płyty na stelażu.... daje to dodatkową poduszkę powietrzną... a przydaje się, bo nasz dom jest nieocieplony i chyba nigdy nie będzie (budowany w latach 70-tych) Kleiliśmy właśnie w łazience, bo szybciej a plamy nie będą widoczne pod płytkami i w przedpokoju, bo tam wszystkie ściany są wewnętrzne... choć muszę przyznać, że klejenie na kominie nie dało spodziewanych efektów... po nagrzaniu płyty odkleiły się... znaczy nie spadły ale zrobiły się głuche... więc wiadomo... mąż dodatkowo przykręcił je do ściany śrubami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 14.06.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 WPIS 66 montujemy stelaż pod ubikację prowizorki cd... i miska wisi :D:D To podłożone pod nią to oczywiście tymczasowo... taki dystans coby płytki wlazły.... gdzieś przecież trzeba się załatwiać Jak widać łazieneczkę robiliśmy na raty... tzn. nie wszystkie płyty k-g są przyklejone a już za moment będzie widać jak kleimy płytki, trzeba było tak rozłożyć prace coby nie kolidowały z naszymi higienicznymi potrzebami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 14.06.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Ło matulu... Dolina Nidy stała obok Cekola - czyli tego, który ja kupiłam Będę przyklejać płyty w werandzie, na tej ścianie na której były stare drzwi. Muszę tę ścianę ocieplić od środka, przez wzgląd na jej grubość (jedna cegła) i newralgiczny punkt, jakim jest skrzynka od nowego przyłącza. Jak wygląda skrzynka od głównego przyłącza, każdy wie - jak to było u mnie ze zmianą przyłącza to Ty też wiesz. U mnie plecy tej skrzynki są tylko "zasmarowane" od wewnątrz werandy. To właśnie z tego powodu muszę teraz docieplać tę ścianę od środka. Kiedy z Młodym zalepimy w sobotę styropian, to później na ten styro chcę przykleić płytę. Czy będą wykwity - tego nie wiem... za to wiem, że mi nie będzie przemarzać ściana. Kurde mol... zasmuciłaś mnie troszkę. Może podpytaj się małża, czy muszę koniecznie zrobić u siebie stelaż pod te płyty , czy może jednak wystarczy przykleić tak jak ja to sobie planuję - proszę... podpytaj Go... to dla mnie dosyć ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 14.06.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 ... i miska wisi :D:D ale fajne jajo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 15.06.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 eM w kuchni i w łazience kleił normalnie płyty na ścianach zewnętrznych, jak na razie żadnych wykwitów nie ma, choć to nieocieplona ściana północna...Kleił klejem: stabil - klej gipsowy typu T, chyba jeden albo dwa razy miał też jakieś inne, ale zawsze typu T.A jeśli chodzi o klejenie do styropianu, to nie wiem czy tak można, i tutaj bym się dlatego nad stelażem zastanawiała, bo wiadomo że cegła czy coś innego utrzyma bez problemów płytę, a styropian, chyba że będziesz go jeszcze wykańczała siatką i zaciągała klejem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka3 15.06.2012 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 juz po misce widać, że szykuje się dezajnerska rewolucja ... Takie metamorfozy super się ogląda... a jeszcze jak są dawkowane w odcinkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 15.06.2012 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 ...Może podpytaj się małża, czy muszę koniecznie zrobić u siebie stelaż pod te płyty , czy może jednak wystarczy przykleić tak jak ja to sobie planuję - proszę... podpytaj Go... to dla mnie dosyć ważne Małż mówi: zrób dystans pomiędzy styropianem a płytami coby uniknąć wilgoci.... ja tak mam w kuchni i sprawuje się świetnie, a to znaczy, że trzeba zrobić stelaż. Pamiętaj też o dylatacji na dole i górze płyty. Przy podłodze przykryjesz listwą a u góry tez pewnie jakiś wykończenie będzie. Mąż powiedział, że u siebie nie przykleiłby płyty na styropian... po czasie będzie pojawiać się pleśń... jak na razie żadnych wykwitów nie ma, choć to nieocieplona ściana północna... U nas pojawiły się po 2 latach... też ich nie widziałam, dopóki mąż mi nie pokazał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 15.06.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 U mnie na ścianech wewnętrznych płyta przyklejona na ścianie na mniejszych kawałkach, jak u Aisy. A na północnej zewnętrznej na stelażu. Tylko, że u mnie nie ma steropianu. Mnie też się wydaje, że bezpośrednio na steropian kleić płytę to ryzyko. Musi się wietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 15.06.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 U nas przed remontem styropian był klejony do sciany "na placki" a potem my płyty też kleiliśmy do styropianu "na placki " ale z tego co pamiętam klejem do styropianu i nic złego się nie działo, a jak po 8 latach to wywalaliśmy to sciany tez były suche, bo jak się zrobi wieksze "placki" to automatycznie jest dopływ powietrza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts